ralston 19.10.05, 16:05 Słyszałem, że Intercity ma uruchomić połączenie Warszawa-Ełk. Czy ktoś wie może od kiedy i w jakich godzinach ma toto kursować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikolettajasnowlosa Re: Intercity do Ełku? 20.10.05, 00:01 przyjechalam przedwczoraj do Elku i juz widzialam Intercity do Olecka z mojego okna. taki niebieski i wyglada jak tramwaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
geostachu Re: Intercity do Ełku? 20.10.05, 13:58 future.intercity.pl/scripts/train/index.php?action=show_all&id=120&trasa_id=243&typ=all Będzie TLK do Gliwic w okresie przyszłych wakacji. Ten niebieski to na pewno był szynobus ... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Intercity do Ełku? 20.10.05, 14:33 Nieźle - 10 godzin do Gliwic... Ale to są Tanie Linie Kolejowe a ja słyszałem coś o Intercity... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Intercity do Ełku? 20.10.05, 14:52 O.K. - już doczytałem, że to będzie uruchamiała spółka PKP Intercity. Pewnie właśnie o tym połączeniu zasłyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
hycker Re: Intercity do Ełku? 20.10.05, 14:58 serpentyna przez Mazury i polowe Warmii. 7h do Warszawy, uff :/ hyc Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Intercity do Ełku? 20.10.05, 15:06 Ale za to tanio. A że trzeba ze sobą brać maszynkę do golenia to już szczegół ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikolettajasnowlosa Re: Intercity do Ełku? 20.10.05, 22:46 dwa lata temu wracalam 2 stycznia z okolic Nysy do Lodzi pociagiem i PKS-em (okolo 250 km). zajelo mi to 12 godzin - w tym czasie Wlosi ktorzy wyjechali w tym samym czasie dojechali juz do swojego kraju... dalo mi to tak do myslenia ze 2 tygodnie pozniej mialam juz samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Intercity do Ełku? 20.10.05, 23:11 I co? I tak nadal Włosi będą pierwsi u siebie... Mnie szlag trafia ilekroć wracając z zagranicy, wjeżdżam na nasze drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
nikolettajasnowlosa Re: Intercity do Ełku? 20.10.05, 23:22 z tym Intercity to chyba zart bo juz kiedys kursowal ekspres do Gizycka w wakacje i zawiesili go po paru tygodniach z braku zainteresowania. Warszawiacy nie beda sie tlukli 5 godzin pociagiem na swoje dacze a studenci czy elczanie 'na dorobku' w Warszawie nie beda placic 100 zlotych za bilet na pociag... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Intercity do Ełku? 21.10.05, 08:22 Tak. Chyba jednak chodziło o te TKL do Gliwic. Odpowiedz Link Zgłoś