Dodaj do ulubionych

Ełk z dystansu

25.10.06, 16:12
Tak chwalicie to miasto,że takie piękne, owszem jesienią tak jest,latem już mniej ładne (zresztą to kwestia gustu) a o wiele mniej klimatyczne według mnie. Przynajmniej jego urodą możecie się chwalić bo zatsraszający jest poziom kultury większości pracowników urzędów i większych firm. Buraki i tyle, dobrzy Ełczanie nie dajcie sobą pomiatać przez tych zgorzkniałych ludzi. Zróbcie coś z tym, ci ludzie są odpychający.
Obserwuj wątek
    • koks77 Re: Ełk z dystansu 25.10.06, 17:36
      Niezaufażyłem.

podp. koks; ełcki zgoszkniały bórak, zajadajądzy się karmom dla kotuf.
      • ralston Re: Ełk z dystansu 25.10.06, 17:40
        Kotuff siem pisze. Kotuff, bóraku zgoszkniały!
        • koks77 Re: Ełk z dystansu 25.10.06, 17:44
          Ajem sory, gdziesik zapociał mnie siem Słofnik Bóraczanej Polżdżyzny
          • ralston Re: Ełk z dystansu 25.10.06, 17:46
            To se skiknij do tego użenda i pogadaj z bóraczanym użendnikiem to se łodrazu
            pszypomnisz.
            • koks77 Re: Ełk z dystansu 25.10.06, 17:49
              Pujde do szefa to ham i ordynós pierwszej wódy. Sie wyrobie jeszcze...
              • ralston Re: Ełk z dystansu 25.10.06, 17:54
                No! Rzeby mi to było pszedostatni ras!
    • freeman8 Re: Ełk z dystansu 25.10.06, 17:39
      A konkrety gdzie?
      • manio15 Re: Ełk z dystansu 25.10.06, 20:12
        freeman8 napisał:

> A konkrety gdzie?

windiocznie Paniusie bóraki załatwiły śprawe odmownie, to i złość ma szłuśnom.
        Buraków ci u nasz dostatek , ale i te przyjmujem bom pazerni ... Take to
        końkrety moim zdniem. Mogły przecie powiedzieć że jutro i gżećnie by było i z
        nadziejom.

bórak i chamuledz , wkśtałcuny użendnik manio
    • manio15 Re: Ełk z dystansu 25.10.06, 20:15
      ale że miasto się Jejmości nie podoba to i słuznie że ja buraki potargały
      troche po nerwach. My ełczanie taki wrogi nam element wyczuwamy przez szarą
      sieć z dalego i stosownie reagujemy.

spętany,szary manio
      • mobb Re: Ełk z dystansu 25.10.06, 22:45
        no... mi sie w urzedzie skarbowym nie podoba, chociaz poki co sprawy po mojej mysli :) ale buraczki tam niezle siedza, tylko nie wiem czy w innych urzedach skarbowych jest lepiej
        • manio15 Re: Ełk z dystansu 26.10.06, 10:02
          jest dużo lepiej niż przed laty, ale nadal w US klienta traktuja jak
          potencjalnego ( co najwyżej) złodzieja. Jeszcze trudniej w ZUSie, ale do
          dentysty tez nie chodzę towarzysko , choć lepiej jst jak i ten sie czasem
          uśmiecha.
        • ralston Re: Ełk z dystansu 26.10.06, 10:14
          mobb napisał:

> no... mi sie w urzedzie skarbowym nie podoba, chociaz poki co sprawy po mojej
          m
          > ysli :) ale buraczki tam niezle siedza, tylko nie wiem czy w innych urzedach
          sk
          > arbowych jest lepiej

Na warszawskich Bielanach całkiem nienajgorzej jeśli chodzi o kulturę osobistą
          urzędników skarbówki. O organizacji pracy się nie wypowiadam.
          • koks77 Re: Ełk z dystansu 26.10.06, 10:43
            Co tam kutura osobista, byle nie łupili janosikową dziesięciną i częstymi
            kontrolami od których starsze księgowe mdleją :D
            • ralston Re: Ełk z dystansu 26.10.06, 10:49
              Jakby podatki były prostsze, to by tak nie poszaleli a i księgowe by nie
              mdlały. Niestety często kary nie są za umyślne okradanie państwa a wynikają z
              niewiedzy i braku orientacji w skomplikowanych przepisach...
              • koks77 Re: Ełk z dystansu 26.10.06, 11:00
                Się ośmielę mieć inne zdanie: od skomplikowanych podatków są doradcy podatkowi,
                co ma również ma tę przyjemną stronę, że w skomplikowanym prawie znajdują
                potężne luki (być może celowo wprowadzone dla "lobbystów") do wykiwania fiskusa.
                Niskie podatki- to podstawa, wtedy nikomu nie będzie opłacało się wynajmowań
                speców od "kreatywnej księgowości" a i do budżetu wpłynie więcej.
                • ralston Re: Ełk z dystansu 26.10.06, 11:07
                  Co do niższych to pełna zgoda. Ale najlepiej i niskie i proste. Pogłówne?
                  • koks77 Re: Ełk z dystansu 26.10.06, 11:13
                    Tak, ale to marzenia ściętej głowy- zara by było, że "niesprawiedliwe
                    społecznie" , że "nie ma państwa solidarnego". Choć gruby Jarek to polityczny
                    realista, więc może...
                    • ralston Re: Ełk z dystansu 26.10.06, 11:26
                      Nawet Gosia Tatcher sobie na tym zęby połamała...
                      • ralston Re: Ełk z dystansu 26.10.06, 11:27
                        Thatcher rzecz jasna...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka