Dodaj do ulubionych

Grzybki...

18.09.03, 12:22
Wybieram się na grzyby w tą sobotę...a raczej jestem zmuszona przez
najbliższych do uczestnictwa w poszukiwaniach...Czy w okolicach Ełku ktoś
znalazł jakieś grzyby???(oprócz muchomorów oczywiście...) Boję się tak
naprawdę kleszczy bo słyszałam że jest ich dużo w mazurskich lasch. Gdzie
wybrać się na jakieś owocne poszukiwania???Może jakieś wskazówki - będę
wdzięczna :) dzięki!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: klima Re: Grzybki... IP: 2.5.STABLE* / *.gazeta.pl 18.09.03, 12:42
      nie powiem, hehe, bo wyzbierasz. Podobno jest trochę maślaków i prawdziwków.
      AS poważnie : jak zwykle Drygały, Bemowo Piskie, Klusy. Warto pojechać daleko
      za Augustów
      A jak grzyby są to nawet przy Mlecznej Drodze znajdziesz
      Kleszczy na pewno jest bardzo dużo
    • Gość: Adam Re: Grzybki... IP: *.proxy.aol.com 18.09.03, 19:12
      Viki oprocz kleszczy uwazaj w mazurskich lasach na papierniaki:)

Adam
      • Gość: XXL Re: Grzybki... IP: *.fan-tex.com.pl 18.09.03, 20:24
        Gość portalu: Adam napisał(a):

> Viki oprocz kleszczy uwazaj w mazurskich lasach na papierniaki:)
        >
        > Adam

A juz myslalem, ze wskaze konkretnie miejsce, zawsze tak dobrze zorientowany.
        Rozczarowales nas.
        • viki1976 Re: Grzybki... 19.09.03, 11:57
          Co to są papierniaki???Jakieś muchomory???Nie przepadam za grzybobraniem,
          chyba że grzyby dosłownie leżą Ci pod nogami...Wczoraj byliśmy na kolacji
          (grzybki smażone z cebulką) u znajomych, którzy nazbierali je w okolicach
          Starych Juch...Kolacja była pyszna!!!I....jeszcze żyję więc znali się na
          grzybach!!!Były prawdziwki, maślaki i ...jedna kurka...Bardzo smaczne -
          polecam!!!
          • Gość: Lapusz Re: Grzybki... IP: *.crowley.pl 19.09.03, 12:36
            Nie musisz mi mówić. Czy aby duszone były z boczkiem?
            • viki1976 Re: Grzybki...były smaczne!!! 21.09.03, 23:34
              Grzybki były najpierw gotowane a potem smażone z cebulką na patelni!!!Byliśmy
              na gzrybkach w okolicach Starych Juch - zatrzęsienie grzybów całe "stadka"!!!W
              jednym miejsce znalazła 16!!!Borowiki, maślaki i koźlaki!!!Całe mnóstwo!!!
              Ludzie (jak ich mijaliśmy jadąc) mieli całe kosze grzybów - w tym roku jest
              urodzaj na gzryby!!!Mamy suszone i marynowane!!!Pyszne są - polecam !!!Uwaga
              na kleszcze - jest ich równie dużo co grzybów!!!Ale warto się wybrać!Polecam!
              • Gość: Adam Re: Grzybki...były smaczne!!! IP: *.proxy.aol.com 22.09.03, 07:37
                Narobiliscie mnie apetytu na grzbki smazone z cebulka. Lubilem jesc w Polsce. W
                NY w sklepach mozna dostac jedynie pieczarki i sowy. A na smazenie najlepsze
                maslaki, borowiki, prawdziwki. Natomiast w polskich sklepach mozna tutaj dostac
                grzyby ale w slojikach marynowane lub suszone.

Pozdrawiam
                Adam
                • viki1976 Re: Grzybobranie w pełni!!! 26.09.03, 00:07
                  Hej!!!Dzisiaj też byliśmy na grzybach i...całe trzy reklamówki!!!Najwięcej
                  podgrzybków, ale były też prawdziwki!!!Adam, gdybym tylko mogła to chętnie
                  zaprosiłabym Ciebie na te grzybki z cebulką lub podzieliłabym się z Tobą!!!Są
                  naprawdę pyszne...Może jakoś je do Ciebie wysłać???Wirtualnie, a może
                  realnie???
                  Pozdrawiam Viki
                  Szkoda, że nie możesz być razem z nami na grzybach, w tym roku podobno jest na
                  nie urdzaj, dosłownie całe klany...
                  • Gość: Adam Re: Grzybobranie w pełni!!! IP: *.proxy.aol.com 26.09.03, 08:33
                    Viki narobilas mi apetytu na grzybki smazone z cebulka, ze teraz beda za mna
                    chodzily wszedzie po NY:). Dziekuje za zaproszenie na grzybki i na pewno
                    skorzystam z niego. Jak tylko przyjade na urlop do Elku to przyjde do Was na
                    grzybki:) W przyszlym roku postaram sie wpasc na krotko do Elku.

pozdrawiam
                    Adam
                    • viki1976 Re: Grzybobranie w pełni!!! 26.09.03, 15:08
                      Hej!Mamy zrobione w słoiczki i suszone-zapraszam!!!
                      W lasie jednak są kleszcze - okropność, jeden wlazł mi w...nie
                      napiszę....dobrze że mam prywatnego doktora który mnie ocalił....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka