Dodaj do ulubionych

winiety czechy słowacja

10.06.12, 16:43
Witam,

Wybieram się nad Balaton i będę potrzebował winiet na autostrady. Czy kupując winiety na stacjach benzynowych danego kraju mogę płacić kartą płatniczą Visa?

Jeżeli granicę Czechy-Słowacja będę przekraczał jadąc autostradą to czy jest szansa że słowacka policja wlepi mi mandat na `niemanie` winiety zanim zdążę ją kupić na pierwszej napotkanej słowackiej stacji beznynowej?

Porszę o radę,

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lisia312 Re: winiety czechy słowacja 10.06.12, 17:04
      ostatnio jak jechaliśmy na Węgry, to pierwszy raz w życiu kontrolowali winiety na Słowacji. I tylko autom na zagranicznych rejestracjach. W okolicach Trenczyna lizakiem kazali zjechać na osobny pas, nie chcieli dokumentów, tylko daty na winietce oglądali..
    • Gość: GK Re: winiety czechy słowacja IP: 212.182.91.* 11.06.12, 09:36
      Na granicy czesko-slowackiej są punkty sprzedaży winiet. Nie musisz dojeżdżać do żadnej stacji benzynowej. Jak namierzy cię policja na autostradzie bez winiety to na 99,9% pokuta murowana. Ale jest szansa 99,9% że uda się dojechać do najbliższej stacji benzynowej, na której nie będzie policji.
      Z płaceniem kartą za viniety może być różnie. Na viniety zawsze brałem gotówkę ale na Węgrzech za paliwo i za vinietę łącznie przyjęli kartę. Czy tak jest na wszystkich stacjach i czy można zapłacić za vinietę tylko kartą trudno mi powiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka