01.08.11, 11:28
Chciałabym podzielić się spostrzeżeniami.To co zobaczyłam w szpitalu psychiatrycznym to przeżyłam szok.Dyrekcja wogóle nie dba o szpital.Pojechałam na odwiedziny do kuzynki/ma depresję,chciała porady i leki a od razu bez jej zgody i rodziny zostawili ją/Szpital dostaje mnóstwo pieniędzy za pacjenta.Ją obserwowali 3 tygodnie i dopiero po rozprawie sądowej dostaje leki .Mogłaby brać w domu i przyjeżdzać na kontrole , ale szpitalowi to się nie opłaca.Jeśli chodzi o warunki to sale odrapane,tarasy ubikacje koszmar.Wyglądają,że remontu nie było od wybudowania.Jedzenia brakuje nawet brakuje chleba, właściwie wszystkiego brakuje.Są tam ludzie co rodzina nie może przyjeżdzać codziennie , nie wymagają wiele ,ale trochę Dyrekcja mogłaby sie postarać.Zorganizować zbiórkę , poprosić Caritas o pościel, i inne rzeczy.Mam nadzieje,że ktoś wreszcie zwróci uwagę na warunki
Obserwuj wątek
    • j0tj0t87 Re: szpital 01.08.11, 12:25
      Skoro zwróciłaś uwagę na złe warunki i masz na nie receptę, to może sama zorganizujesz zbiórkę , poprosisz Caritas o pościel i inne rzeczy?
    • gadziulinka Re: szpital 01.08.11, 12:34
      Rozumiem, że masz odpowiednie wykształcenie, żeby wiedzieć lepiej od lekarzy co jest dla pacjenta najlepsze a co najgorsze...
      • jokawie Re: szpital 01.08.11, 16:04
        Nie kwestionuje leczenia ,widziałam dziewczynę u którejpo kilku dniach jest duża poprawa.Mam szacunek do lekarzy i pielęgniarek.Chodzi mi o warunki tym ludziom nie tylko potrzeba leków,ale komfort otoczenia przyjaznego też.Nawet wsród pacjentów napewno są osoby które malują wystarczy może troche farby i ścianę choćby jedną w pokoju rozweselić np.kwiatami./w ramach terapii/
        • myszka153 Re: szpital 01.08.11, 23:47
          co do wyglądu szpitala to sie zgodze sale sa tak przytłaczające szok moja mama też była tam bo miała depresje po odwiedzinach wyszłam z tamtad przytłoczona moim zdaniem tez powinni odnowic ten szpital
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka