androneda 17.09.04, 13:01 Ludzie co tu taka cisza? Czemu nic nie piszecie, nie dzielicie sie opiniami na rozne tematy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marty145 wymarłe? Tu życie aż buzuje... 17.09.04, 14:08 ....dzięki poznaniakom mają wszystko: ruch w sezonie turystycznym i po sezonie na forum gazeta.pl. Buhahaha! Leję z Koszalinian ale w sumie ich lubię, bo to ubawny ludek - wdzięczny obiekt do badań i obserwacji. Marty Odpowiedz Link Zgłoś
androneda Re: wymarłe? Tu życie aż buzuje... 17.09.04, 15:02 No i co teraz to jakas "pyra" tej sie z nas nabija. Odpowiedz Link Zgłoś
sikor102 Re: wymarłe? Tu życie aż buzuje... 17.09.04, 15:03 Taaak, mieszkańcy Koszalina to takie zabawne krasnoludki, wdzięczny obiekt do badań i obserwacji.A ubaw z nich po pachy i jaja nie do wytrzymania. Ale fajni są. Żyją dzięki poznaniakom (dokarmianie) Odpowiedz Link Zgłoś
jalapeno a wracajac do tematu.... 18.09.04, 09:40 niedawno bylem w koszalinie i mam pytanie, co sie stalo z dworcową? tzn. tym deptakiem od zwyciestwa do przejscia podziemnego. przedstawia straszny widok :( wiele sklepow pozamykanych po obu stronach, okna zaklejone plakatami. dlaczego tak jest? lokale wystawione sa na sprzedaz, oczekuja na remont czy co? czy miasto cos z tym robi? widzialem, ze kwiaty wisza na latarniach, to mile. ale kiedy tam bylem, bylo pochmurno i wietrznie... przez co koszyki z kwiatami skrzypialy i bardzo pasowalo to do calego obrazu dworcowej :( zeby nie bylo tak calkiem negatywnie - ogolnie koszalin ciagle mi sie podoba :) wzdluz ul. zwyciestwa widac ruch, cos sie buduje i wszystko wyglada niezle. pozdrawiam koszalinian! Odpowiedz Link Zgłoś
tteesstt22 Re: a wracajac do tematu.... 19.09.04, 02:01 Racaj ta ulica straszy :/ :) ale z tego co wiem szykuje sie tam spory remont, stad ten opustoszaly budynek, ale co dokladniej to nie wiem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tteesstt22 Re: wymarłe? Tu życie aż buzuje... 19.09.04, 01:58 marty145... Sluchaj pyrko... gwarantuje Ci ze ubaw to jest lepszy jak patrzy sie na ta stonkę z krainy ziemniakow... a jak slyszy sie te Wasze "tej", "cmiki" i inne takie badziewia to wszyscy prawie ze nie leje ze smiechu :))) A wiesz co mamy dzieki Pozaniakom ? Chamsto i brak kultury! to mamy! Czy ludzie w Pozaniu nie wiedza czym sa np. smeitniki? Ja to rozumiem ze w Posen "jedze" nie powiem czym (kazdy kto byl wie), bo psow tam wiele, a trawników jak na lekarstwo i co 5 metrów na środku chodnika sam wiesz co... Ja naprawde nie rozumiem co Cie tak boli. Mieszkalem w Poznaniu ponad rok, dzieki Bogu juz nie musze! :) Pozdrawiam. A na bluzgi to zapraszam Cie (marty145) na Gazeta.pl : Forum : Poznań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marty145 nie złość się :) 21.09.04, 12:01 Słuchaj, ja się tylko droczę z wami. Znam słabości Poznania aż za dobrze, jego wstecznych mieszkańców, brud,psie gówna na chodnikach, i dziurawe drogi, "ćmiki" i "tej". Odpowiedz Link Zgłoś
milena_w Re: wymarłe? Tu życie aż buzuje... 20.09.04, 09:21 Koszalin to nie Tokio, żeby był ruch a Dworcowa to nie Piotrkowska w Łodzi. Ludzie dajcie spokój z tymi porównaniami do innych miast. Ja obecnie mieszkam w Gdańsku i kiedy odwiedzam Koszalin to cieszę się że tu tak spokojnie i tak powinno zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Koszalin - wymarle miasto 17.09.04, 21:15 Kiedys się zaśmiałem, że w K. wszystko jest tak oczywiste, ze nie ma potrzeby o tym pisać. I w nocy i rano - wszystko kupisz w SANO. Odpowiedz Link Zgłoś
k2.klin Re: Koszalin - wymarle miasto 19.09.04, 14:42 buhaha, dobre... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chrisb004 Re: Koszalin - wymarle miasto 20.09.04, 11:29 Poznan - piekne miasto, lubie je, lubie tam bywac i rzadko zdarza mis ie nasmiewac z ludzi ktorzy tam mieszkaja, jak u Kulczyka w kieszeni. Mieszkam w Koszalinie i mam wiele sympatii do kazdego miasta, ale jak Anaksymenes z Sz-cina, tak marty z Posen, ciagle musi cos d---ać. Taka p...a natura. I nie oszukujmy sie to dzieki nam Poznan ma gdzie przyjezdzac a nie odwrotnie. A u nas i tak malo kupuja, bo wiekszosc piwska przywoza w bagaznikach. :-)) A co do Dworcowej, to tam chyba juz malo kto bywa, zreszta tak jak i w PKP. trudno sie dziwic oba te miejsca czasy swietnosci maja za soba. Oba sa "nierentowne", wiec wszyscy leją na nie. Nawet dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
rainier Re: Koszalin - wymarle miasto 20.09.04, 13:01 Co do Dworcowej to są jakieś szanse na rewitalizację. Ponoć ostatnio sam Prezydent się tamtędy przechadzał, żeby obejżeć to miejsce żalu i rozpaczy. Może się więc coś ruszy? Odpowiedz Link Zgłoś
santia Re: Koszalin - wymarle miasto 20.09.04, 19:56 a kręgielnia jeszcze funkcjonuje, bo jak byłam tam parę lat temu to było tam fajnie ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rainier Re: Koszalin - wymarle miasto 21.09.04, 11:15 W Emce nadal działa. Nie wiem czy w Odysei jeszcze działa - bo Stan P. zapowiadał zwinięcie interesu. Odpowiedz Link Zgłoś