Dodaj do ulubionych

Koszalin - wymarle miasto

17.09.04, 13:01
Ludzie co tu taka cisza? Czemu nic nie piszecie, nie dzielicie sie opiniami
na rozne tematy?
Obserwuj wątek
    • marty145 wymarłe? Tu życie aż buzuje... 17.09.04, 14:08
      ....dzięki poznaniakom mają wszystko: ruch w sezonie turystycznym i po sezonie
      na forum gazeta.pl.
      Buhahaha!

Leję z Koszalinian ale w sumie ich lubię, bo to ubawny ludek - wdzięczny obiekt
      do badań i obserwacji.

Marty
      • androneda Re: wymarłe? Tu życie aż buzuje... 17.09.04, 15:02
        No i co teraz to jakas "pyra" tej sie z nas nabija.
      • sikor102 Re: wymarłe? Tu życie aż buzuje... 17.09.04, 15:03
        Taaak, mieszkańcy Koszalina to takie zabawne krasnoludki, wdzięczny obiekt do
        badań i obserwacji.A ubaw z nich po pachy i jaja nie do wytrzymania. Ale fajni
        są. Żyją dzięki poznaniakom (dokarmianie)
        • jalapeno a wracajac do tematu.... 18.09.04, 09:40
          niedawno bylem w koszalinie i mam pytanie, co sie stalo z dworcową? tzn. tym
          deptakiem od zwyciestwa do przejscia podziemnego. przedstawia straszny widok :(
          wiele sklepow pozamykanych po obu stronach, okna zaklejone plakatami. dlaczego
          tak jest? lokale wystawione sa na sprzedaz, oczekuja na remont czy co? czy
          miasto cos z tym robi? widzialem, ze kwiaty wisza na latarniach, to mile. ale
          kiedy tam bylem, bylo pochmurno i wietrznie... przez co koszyki z kwiatami
          skrzypialy i bardzo pasowalo to do calego obrazu dworcowej :(

zeby nie bylo tak calkiem negatywnie - ogolnie koszalin ciagle mi sie podoba :)
          wzdluz ul. zwyciestwa widac ruch, cos sie buduje i wszystko wyglada niezle.
          pozdrawiam koszalinian!
          • tteesstt22 Re: a wracajac do tematu.... 19.09.04, 02:01
            Racaj ta ulica straszy :/ :) ale z tego co wiem szykuje sie tam spory remont,
            stad ten opustoszaly budynek, ale co dokladniej to nie wiem.

Pozdrawiam!
      • tteesstt22 Re: wymarłe? Tu życie aż buzuje... 19.09.04, 01:58
        marty145... Sluchaj pyrko... gwarantuje Ci ze ubaw to jest lepszy jak patrzy sie
        na ta stonkę z krainy ziemniakow... a jak slyszy sie te Wasze "tej", "cmiki" i
        inne takie badziewia to wszyscy prawie ze nie leje ze smiechu :))) A wiesz co
        mamy dzieki Pozaniakom ? Chamsto i brak kultury! to mamy! Czy ludzie w Pozaniu
        nie wiedza czym sa np. smeitniki? Ja to rozumiem ze w Posen "jedze" nie powiem
        czym (kazdy kto byl wie), bo psow tam wiele, a trawników jak na lekarstwo i co 5
        metrów na środku chodnika sam wiesz co... Ja naprawde nie rozumiem co Cie tak
        boli. Mieszkalem w Poznaniu ponad rok, dzieki Bogu juz nie musze! :) Pozdrawiam.
        A na bluzgi to zapraszam Cie (marty145) na Gazeta.pl : Forum : Poznań.

Pozdrawiam
        • marty145 nie złość się :) 21.09.04, 12:01
          Słuchaj, ja się tylko droczę z wami.
          Znam słabości Poznania aż za dobrze, jego wstecznych mieszkańców, brud,psie
          gówna na chodnikach, i dziurawe drogi, "ćmiki" i "tej".

• milena_w Re: wymarłe? Tu życie aż buzuje... 20.09.04, 09:21
        Koszalin to nie Tokio, żeby był ruch a Dworcowa to nie Piotrkowska w Łodzi.
        Ludzie dajcie spokój z tymi porównaniami do innych miast.
        Ja obecnie mieszkam w Gdańsku i kiedy odwiedzam Koszalin to cieszę się że tu
        tak spokojnie i tak powinno zostać.
    • sloggi Re: Koszalin - wymarle miasto 17.09.04, 21:15
      Kiedys się zaśmiałem, że w K. wszystko jest tak oczywiste, ze nie ma potrzeby o
      tym pisać.

I w nocy i rano - wszystko kupisz w SANO.
      • k2.klin Re: Koszalin - wymarle miasto 19.09.04, 14:42
        buhaha, dobre...
        Pozdrawiam
        • chrisb004 Re: Koszalin - wymarle miasto 20.09.04, 11:29
          Poznan - piekne miasto, lubie je, lubie tam bywac
          i rzadko zdarza mis ie nasmiewac z ludzi ktorzy tam mieszkaja,
          jak u Kulczyka w kieszeni.
          Mieszkam w Koszalinie i mam wiele sympatii do kazdego miasta,
          ale jak Anaksymenes z Sz-cina, tak marty z Posen, ciagle musi cos d---ać.
          Taka p...a natura. I nie oszukujmy sie to dzieki nam Poznan ma gdzie przyjezdzac
          a nie odwrotnie. A u nas i tak malo kupuja, bo wiekszosc piwska
          przywoza w bagaznikach. :-))

A co do Dworcowej, to tam chyba juz malo kto bywa, zreszta tak jak i w PKP.
          trudno sie dziwic oba te miejsca czasy swietnosci maja za soba.
          Oba sa "nierentowne", wiec wszyscy leją na nie. Nawet dosłownie.
          • rainier Re: Koszalin - wymarle miasto 20.09.04, 13:01
            Co do Dworcowej to są jakieś szanse na rewitalizację. Ponoć ostatnio sam
            Prezydent się tamtędy przechadzał, żeby obejżeć to miejsce żalu i rozpaczy.
            Może się więc coś ruszy?
            • santia Re: Koszalin - wymarle miasto 20.09.04, 19:56
              a kręgielnia jeszcze funkcjonuje, bo jak byłam tam parę lat temu to było tam fajnie ;-))
              • rainier Re: Koszalin - wymarle miasto 21.09.04, 11:15
                W Emce nadal działa. Nie wiem czy w Odysei jeszcze działa - bo Stan P.
                zapowiadał zwinięcie interesu.
                • santia Re: Koszalin - wymarle miasto 21.09.04, 22:51
                  ale macie fajnie ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka