hyazinthe 07.10.04, 20:20 Kto byl na "laweczce" w kinie?Jak oceniacie ten film? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chrisb004 Re: Laweczka 08.10.04, 13:31 Wybralismi sie posiedziec na "Ławeczce" chociaz nie lubie Fraszyńskiej. Film uznam za dobry. Kino ciekawe, film zalatuje, ale to celowe, kiczem wokolo. Cos jak sceny z rejsu. Zblizenia tych brzydkich twarzy .... Malo w nim jest tego plastyku amerykanskiego ktory zarzucano "Nigdy w zyciu" DUzo mówi o kobietach i mezczyznach. Pieknie zagrane jak wyobrazic sobie ze facet z ktorym chce byc jest idealny. Z drugiej strony - jak przez cale zycie byc wolnym (choc czasem dosjatesz za to po pysku) ...Jak Ci wszyscy ktorzy przedkladaja treść nad formę" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
unofan Re: Laweczka 11.10.04, 07:58 Uprzejmie informauje ze ogladanie filmu "Ławeczka" moze byc szkodliwe dla mieszkanców Koszalina. Zdjecia do filmu krecono w Szczecinie, a to miasto jak wiadomo wywołuje agresje w grodzie nad Dzierzęcinką. Zatroskany koszalinianin mieszkający w Szczecinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
chrisb004 Re: Laweczka - UNO - Pier...elisz. 12.10.04, 16:07 A co ma miejsce krecenia do samego filmu ? Czy to ze Wladce krecili w Nowej Zelandii to tez powinno sie go ogladac z bardzo daleka ? A moze do gory nogami bo to antypody ? Od kiedy to Szczecin wywoluje agresje ? Juz predzej takie g...e piep....enie. Odpowiedz Link Zgłoś
unofan Re: Laweczka - UNO - Pier...elisz. 12.10.04, 19:26 Nie wiem od kiedy drogi kolego chrisb004 Szczecin wywołuje agresywne zachowania wsrod koszalinian, ale wywołuje - jak juz obejrzysz władce pierscieni (bo Ławeczki z powyzszych wzgledow nie polecam) to poczytaj sobie rozne watki forum Koszalin. Wiekszosc z nich przesiaknieta jest zalem/pretensja/agresja wobec duzego i brzydkiego Szczecina ktory ograbił Koszalin i koszalinian z tego co mieli najlepsze... Z uwagi na dobre samopoczucie mieszkancow Koszalina lojalnie odradzam ogladanie Ławeczki bo tam a to Wały Chrobrego pokaza, a to znowu kawałek portu...Zdecydowanie spokojniej mozna podejsc do Władcy Pierscieni i Bolka i Lolka Odpowiedz Link Zgłoś
chrisb004 Re: Laweczka - UNO - Pier...elisz. 13.10.04, 15:57 Wiec jakby to powiedziec, mowisz o wszystkim i o niczym. O Wladcy i o Bolku .... A kiedy mowi sie ze nie lubimy Szczecina to za: - zabranie nam wiekszosci instytucji, wraz z wyposazeniem, - ograbieniem wiekszosci wyposazenia Agencji utworzonych po przeniesieniu Oddziałów do Sz-na - wykorzystaniem budzetu wojewodztwa w inwestycje okolo Szczecinskie. Natomiast cala reszta to sa osobiste sprawy kazdego z nas. Nawet na forum malo kto reaguje zalami czy agresja na sama nazwe Szczecin. Nie wspominajac ze sam niepotrzebnie takie sytuacje podsycasz. Ja polecam Ław jako dobre kino, zreszta jesli widziales w nim tylko port czy Waly to nie widziales nic. Pozdrawiam z Zachodniopomorskiego, Chris Odpowiedz Link Zgłoś
unofan Re: Laweczka - UNO - Pier...elisz. 13.10.04, 16:45 O taki watek to lubie :) Piszesz ze nie lubisz Szczecina za - zabranie wiekszosci instytucji - to chyba raczej trudno zeby w miesie powiatowym istniały instytucje wojewodzkie (np. Komenda Wojewodzka Policji w powiatowym Koszalinie). A ze jak likwidowali Urzad Wojewodzki to gdzie mieli przewiezc stamtad biurka...? Moze do muzeum wojewodztwa koszalinskiego ?? Zlituj sie !!! - to grabienie Agencji ma taki sam wymiar - no co mieli z tym zrobic, rozdac na ulicach czy utworzyc kazdej mozliwej instytucji oddzial zamiejscowy zeby biurka, komputery, zszywacze, pieczatki mogly nadal dzielnie sluzyc koszalinianom - no z tym budzetem to tez fajny argument - to samo mieszkancy Karlina mowili jak byli w wojewodztwie koszalinskim , ze Koszalin ich olewa. A tak w ogole skoro Koszalin jest taki stłamszony i nie ma w nim szans na cokolwiek to zrob to co ja wyprowadz sie z Koszalina i wal do Szczecina. Dobrodziejstw obecnosci wojewody nie ma tu konca. Z doinwestowanej krainy mlekiem i miodem płynacej Unofan Odpowiedz Link Zgłoś
wk1646 Re: Laweczka - UNO - Pier...elisz. 14.10.04, 11:47 A miało być o filmie, a tu same duperele. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisb004 Re: Laweczka - UNO - Pier...elisz. 14.10.04, 15:27 Nie, lubie Szczecin, nie lubie tylko debili ktorzy: zabrali najlepsze meble, samochody, komputery - przywiezli złom. Zauwaz ze urzedu wojewodzkiego juz nie ma ale te pokoje nadal sa obsadzone urzednikami. No ale przeciez w Szczecinie sa lepsi wiec musza miec nowsze meble, samochody, komputery. Nie ma urzedow ktore by byly calkowicie zlikwidowane. Wiekszosc stworzyla delegatury - tam moglo byc to wykozystane. Zamiast tych gratow ktore pozniej wyslano z powrotem. Jezeli jakis oddzial wypracowal sobie lepszy sprzet, to po staniu sie agencja zamiejscowa dlaczego ma pracowac na jakis odpadach ? - budzet - no to powiedz mi gdzie w okolicach Koszalina widziales ostatnio inwestycje drogowe ? Koszalin nie jest stlamszony, szanse sa jak wszedzie i lubie to miasto, mam tu bardzo dobra prace wiec nie mam zamiaru wyprowadzac sie stad, a tym bardziej narzekac jaki ten Szczecin jest badziewny. Konkrety - pisz o konkretach. mieszkaniec Zachodniopomorskiego Chris Odpowiedz Link Zgłoś
unofan Re: Laweczka - UNO - Pier...elisz. 14.10.04, 20:42 Najlepsze komputery i samochody - o tu sie wzruszyłem. O ile pamiętam spośród tych "najlepszych" samochodów wywieziono z koszalinskiego Sanepidu reprezentacyjne Daewoo Espero. No coz strata jakich mało..:) Nie ma urzędów które by były całkowicie zlikwidowane - piszesz - hmm to gdzie jest KW Policji, KW Strazy Pozarnej, Wojewódzkie Kuratorium itepe. Nie ma urzedow, to nie ma w nich urzednikow - nie ma urzednikow, to i biurka niepotrzebne. Ale fakt mozna to było wstawic do Zamiejscowego Wojewodzkiego Komisu Meblowego w Koszalinie i zdobyc w ten sposob srodki na jeszcze jeden pomnik marszałka Piłsudskiego...:) Osobiscie byłem "za" likwidacja 49 wojewodztw - bo nie jestem fanem teoerii ze jak w miescie duzo urzednikow i urzedow to ludziom zyje sie lepiej. W Koszalinie jednak wciaz slychac glosy ze Inwestycje drogowe - na drodze numer 6 ni stad ni zowad pojawiła sie nowa obwodnica Karlina, aktualnie remontowany jest most w Sianowie rowniez na 6, na 11 przed Bobolicami kładziona jest nowa nawierzchnia....jak sie chce to sie znajdzie to i owo... Osobiscie byłem za likwidacja 49 wojewodztw, bo wg mnie ilosc wojewodow, urzedow i urzednikow nie przeklada sie na jakosc zycia w danym miejscu. A w Koszalinie wciaz sie slyszy - Szczecin zabrał, Szczecin nie daje, utrata statusu wojewodztwa to marginalizacja naszego miasta, jakby był wojewoda to by było dostatnio... Tak sobie chwilami mysle ze dobrze ze to Niemcy zlikwidowali tramwaje w Koszalinie, bo pewnie tez by to była wina Szczecina. P.S. Obrazam sie na Warszawe, Ty uwierzysz ze po wojnie rozebrali tutaj Teatr Miejski i zabrali cegły na odbudowe stolicy. Swinstwo tfu ! Odpowiedz Link Zgłoś
chrisb004 Re: Laweczka - UNO - Pier...elisz. - EOT 15.10.04, 14:36 1) Przyznaje - dalm sie sprowokowac do nic nie wnoszacej dyskusji, z wyliczankami - a nie to bo tamto. Do niczego nas to nie doprowadzi. 2) Inwestycje drogowe - obwodnica byla zaplanowana jeszcze za budzetu woj. kosz. Most Sianowski i bobolice, to nie jest inwestycja, to zwykle naprawy. Zreszta w ostatecznym mozliwym terminie. Jezeli jezdzisz w strone Gdanska ze Szczec. znam duzo wieksze. Jesli chcesz to odpisuj, ja koncze w tym miejscu. Ta wyliczanka nie ma sensu. Ale nie podnos wiecej tematu, zeby nie ogladac filmu czy zdjec bo widac na nich szczecin ... Pozdro, Chris EOT Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Laweczka 13.10.04, 21:32 Jednym zdaniem? Jest wyidealizowany. I znów Żmijewski. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisb004 Re: Laweczka - polemizuje. 14.10.04, 15:35 No nie do konca wyidealizowany. Tak naprawde to brakuje mu tego optymizmu z "Nigdy w życiu" jest bliski tej szarzyznie dnia. Zreszta nawet technika ktora go nakrecono o tym swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Laweczka - polemizuje. 16.10.04, 11:02 Tytułowa para opatrzyła mi się w "Na dobre i na złe". Odpowiedz Link Zgłoś
chrisb004 Re: Laweczka - polemizuje. 18.10.04, 14:15 Hahaha, no pieknie to ujeles. Ale to jest niesamowity problem aktorów - ETYKIETKA. Ludzie najczesciej kojarza ich nie z tym, z czym sami aktorzy chcieliby byc kojarzeni. Pamietam jak swego czasu Stuhr sie wsciekal bo wszyscy znali go z dubbingu do Shreków. :-)) A on w koncu jest aktorem dramatycznym. No a wez Ferdka Kiepskiego - facet do końca życia nim bedzie. Serialowa babka Kiepska poszla na calosc (K.Feldmann), zagrala Nikifora. Kino ambitne a do tego jakie wyzwanie - kobieta gra faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Laweczka - polemizuje. 18.10.04, 18:57 Takie jest ryzyko zbyt długiej gry jednej roli - toteż obsadzając aktorów z jednego serialu w filmie jako parę - reżyser ubrał ich w Kubę i Monikę - mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisb004 Re: Laweczka - polemizuje. 19.10.04, 08:45 Hmmm, no nie wiem. Wiesz moze dlatego ze od jakiegos roku nie ogladam tego serialu. Ale na pewno cos w tym jest. Z drugiej strony z czegos Ci aktorzy musza zyc, wiec serial to wyplata stabilna i na dluzszy czas. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Laweczka - polemizuje. 21.10.04, 23:13 chrisb004 napisał: > Z drugiej strony z czegos Ci aktorzy musza zyc, wiec serial > to wyplata stabilna i na dluzszy czas. :-) W moim przypadku ten argument tylko potwierdza stwierdzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś