Dodaj do ulubionych

Hipermarket - ciąg dalszy............

05.08.02, 12:47
Jak podaje dzisiejszy Głos Koszaliński:

"Samoobrona kontra Real"
W Koszalinie u zbiegu ulic Zwycięstwa i Traugutta ma stanąć supermarket
Real. "Urząd województki w Szczecinie wydał pozwolenie na budowę. Nie
skonsultowałe się w tej sprawie z UM w Koszalinie. To skandal." - oznajmił
Jan Łączny, poseł Samoobrony. [...]

Z tego co wcześniej słyszałem to na placu pomiędzy ulicami Zwycięstwa i
Traugutta stanąć ma supermarket Lidl, a nie Real. Poza tym pierwsze słyszę,
że Real buduje supermarkety (czy ktoś wie coś na ten temat). Może w czyimś
mieście znajduje się takowy. jeśli chodzi zaś o hipermarket to tam chyba nie
ma tyle miejsca aby postawić sklep + galerie + parking.
Błąd redakcji????
Obserwuj wątek
    • Gość: mati Re: Hipermarket - ciąg dalszy............ IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 18:42
      Jestem ze Słupska i w "Głosie Słupskim" też był ten artykuł i też ten błąd. Ta
      gazeta dość często myli się pod podpisam etcetra. Lepszy jest "Głos Pomorza",
      albo "Głos Wybrzeża".
      • Gość: XYZ Re: Hipermarket - ciąg dalszy............ IP: 63.83.144.* 05.08.02, 22:59
        Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo ze chodzi o KASIORE I to jest
        szczegolny powod zeby Koszalin byl samodzielnym wojewodztwem przynajmniej
        LAPOWKI I PREZENTY zostana w rekach ludzi z Koszalina a to zapewne spowoduje
        nowe inwestycje bioracych i nowe miejsca pracy hi hi
    • Gość: Rob Re: Hipermarket - ciąg dalszy............ IP: 10.10.130.* 06.08.02, 06:37
      Swietnie swietnie ze bedziecie mieli hipermarket, Koszalin dorowna dzieki temu
      takim metropoliom jak Jelenia Gora etc i Slupsk :))) Poza tym zapraszam do
      Szczecina tu jest kilka hipermarketow i nikt sie nie podnieca ich obecnoscia
      • Gość: mati Re: Hipermarket - ciąg dalszy............ IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 11:18
        Ale wam powiedział ten Rob. No właśnie - Słupsk już nie długo będzie miał TRZY
        hipermarkety, a wy tylko marny REAL. W Słupsku lepiej inwestować - wychodzi na
        to!
        • piotr.koszalin Re: Hipermarket - ciąg dalszy............ 06.08.02, 16:02
          No właśnie...
          Ponownie radzę sprawdzić wcześniejsze wątki na temat hipermarketów w
          Koszalinie... A tak w ogóle to jakie markety buduje sie w Słupsku, skoro ma być
          ich ażżż 3?
      • piotr.koszalin Re: Hipermarket - ciąg dalszy............ 06.08.02, 16:01
        Podnieca, nie podnieca...
        Sprawdź wcześniejsze wątki na ten temat to się dowiesz dlaczego w Koszalinie
        nie ma ani jednego hipermarketu dużej sieci...
        A jeśli to nawet prawda (budowa Reala), to jest to pierwsza rzecz jaką możemy
        zawdzięczać Szczecinowi, bo to właśnie Urząd Wojewódzki uchylił decyzję Zarządu
        Miasta wstrzymująca pozwolenie na budowę....
        • Gość: mati Re: Hipermarket - ciąg dalszy............ IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 16:23
          Po pierwsze jest Real. Niedługo wybudują Kaufland - w październiku otwarcie.
          Zaczęto niedawno budowę trzeciego - Le Clerk.
          • Gość: XYZ Re: Hipermarket - ciąg dalszy............ IP: *.enter.net 06.08.02, 23:21
            Zapytajcie drobnych biznesmenow co sadza o budowie hipermarketow,jest to
            niestety trumna dla lokalnych przedsiebiorcow i zatrudnionych tam ludzi!!!
            Ale kto by tam sie przejmowal takimi pionkami ktorzy tworza spolecznosc danego
            miasta /Slupska Koszalina/przecierz wizytuwka miasta sa jakies zasrane
            zachodnie sklepy .Tacy jestesmy Polacy niebawem jak gesi swojej mowy nie
            bedziemy mieli.Witamy w Europie,ktos w koncu PANSKIE GOWNO BEDZIE MUSIAL
            SPRZATAC...............zarezerwowane dla ..........Polakow.Nawet Swolacz Ruska
            dba bardziej o Swoje interesy niz Polskie sprzedawczyki!!!
            • piotr.koszalin Re: Hipermarket - ciąg dalszy............ 07.08.02, 16:57
              Niestety prawda jest okrutna. Małe sklepiki i targowiska są pod względem
              ekonomicznym zupełnie nieefektywne. W jakim celu pracować na targowisku powinno
              1000 osób, skoro w jednym hipermarkecie tą samą pracę wykonywać może 500 osób.
              Rozumiem, że to klęska jeśli chodzi o zatrudnienie dla wielu osób, jednak
              dlaczego za nich cierpieć mają tysiące innych mieszkańców.
          • Gość: grudziadzanin Re: Hipermarket - ciąg dalszy............ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.01.03, 22:45
            w Grudziadzu ktory jest wielkosci Koszalina sa juz 4 markety (Real, MiniMal,
            Kaufland i Intermarche) jednak podobno Rada Miasta planuje sprzedaż kolejnej
            dzialki pod hipermarket :((((((
          • Gość: Cib Re: Hipermarket - ciąg dalszy............ IP: proxy / 195.205.213.* 09.01.03, 19:28
            Gość portalu: mati napisał(a):

> Po pierwsze jest Real. Niedługo wybudują Kaufland - w październiku otwarcie.
            > Zaczęto niedawno budowę trzeciego - Le Clerk.

Real w Słupsku?? Z tego co wiem w Słupsku nie ma Reala - jest w Kobylnicy.
            Może dopiero LeClerc powstanie w Słupsku koło Kobylnicy.
            • sloggi Re: Hipermarket - ciąg dalszy............ 10.01.03, 08:39
              Kobylnica? - okrutnie urocza nazwa.
    • Gość: RURA Hipermarket = syf IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 10:47
      No i dobrze,że Koszałkowo nie ma hipermarketów. Nie wpuszczajcie ich tak długo
      jak się da. W Poznaniu jest chyba 11 hipermarketów, i mówię Wam syf i gemela.
      Nieświeże owoce, warzywa, mięsko. Chleb z takiego Tesco, czy Auchana rozsypuje
      się po 1 dniu, a po dwóch od upieczenia zielenieje. W mniejszych sklepach
      naprawdę towary są lepszej jakości. Ci ze Słupska podniecają się REALEM. W
      Poznaniu też jest, ale obecnie zmniejszają powierzchnię, bo ludzie przestali
      tam kupować (kiedyś tam byłem, chciałem kupić pomidorki, ale sorki wszystkie
      były nadgnite). REAL`e to wg mnie poziom Biedronek,czyli dyskontów. To samo
      Kaufland (budują nawet w Suwałkach). A słyszałem, że SANO mimo monopolu trzyma
      poziom. Pozdrowienia dla Koszałkowa z Poznania !!!
      • piotr.koszalin Re: Hipermarket = syf 21.08.02, 19:54
        > Ci ze Słupska podniecają się REALEM. W
        > Poznaniu też jest, ale obecnie zmniejszają powierzchnię, bo ludzie przestali
        > tam kupować
        Jakiś miesiąc temu byłem w M1 w Poznaniu i myślę, że to dobry pomysł. Kiedyś
        Wasz Real miał powierzchnię dwa razy taką jak np. w Słupsku, a teraz jest w sam
        raz. W zamian tego powiększona zostanie galeria...

> (kiedyś tam byłem, chciałem kupić pomidorki, ale sorki wszystkie
        > były nadgnite). REAL`e to wg mnie poziom Biedronek,czyli dyskontów. To samo
        > Kaufland (budują nawet w Suwałkach). A słyszałem, że SANO mimo monopolu
        trzyma
        > poziom.
        Tak może powiedzieć tylko ktoś kto nie mieszka w Koszalinie. SANO to taka nasza
        koszalińska TPSA... Fajnie co :))

> Pozdrowienia dla Koszałkowa z Poznania !!!
        Pozdrowienia nawzajem!!!
      • m_ona Re: Hipermarket = syf 23.08.02, 09:22
        Gość portalu: RURA napisał(a):

> A słyszałem, że SANO mimo monopolu trzyma
        >

I ceny tez trzyma, oj trzyma
        • Gość: S. Re: Hipermarket = syf IP: *.chello.pl 24.08.02, 15:49
          Ludzie, mam rodzinke w Koszalinie i jak ją odwiedzam to wszystko kupuję w
          Warszawie bo tu jest znacząco taniej. Hipermarkety zbiją ceny w dół, a jak mają
          syf to trzeba kupować w mnieszych sklepikach. Ja w HP kupuję przemysłówkę i
          wszystko w opakowaniach producenta, a całe świerze tałatajstwo w sklepiku
          osiedlowym. Dla każdego znajdzie się nisza. Zapewniam Was, że zyskają na tym
          mieszkańcy Koszalina - ceny w dół. Miłego dnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka