Gość: mamabaka IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.11, 23:47 tak powiedział kolega do mojego syna/znają sie od przedzskola/ bo tak mu mama powiedziała a on musi słuchać mamy,poszli teraz do pierwszej klasy,zareagować czy na razie dac spokój. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: jesteś głupi 03.09.11, 09:36 Co mu mama powiedziała? że Twój syn jest głupi, czy ze ma powiedzieć "jesteś głupi" Twojemu synowi. Cóż, parokrotnie zdarzyło mi się powiedzieć o kolegach moich dzieci cos niepochlebnego - nie jest to ani naganne, ani karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka_77 Re: jesteś głupi 03.09.11, 15:12 Przenieść dziecko do innej szkoły :) Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: jesteś głupi 04.09.11, 13:07 Gość portalu: mamabaka napisał(a): > tak powiedział kolega do mojego syna > zareagować czy na razie dac spokój. Oczywiście zareagować. Każ synowi powiedzieć do tamtego tak: - Sam jesteś głupi, a mój tata jest silniejszy od twojego! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_dabrowska Re: jesteś głupi 06.09.11, 16:48 A kto ma problem? Syn czy PAni? kto sie tym martwi? Na ogół odradzam wtrącanie sie w to co do siebie mówią dzieci NIgdy nie wiemy zresztą co właściwie się wydarzyło... pozdr jd Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: jesteś głupi 07.09.11, 11:23 jak już koniecznie chcesz sie w to angażować (choć pewnie chłopcy poradzą sobie z tym sami bez niczyjej ingerencji) to najpierw wytłumacz synkowi co znaczy słowo 'głupi' potem spytaj czy on sam sie czuje głupi (zakładamy, ze powie, że się tak nie czuje ;) i ty również potwierdź, że nie uważasz żeby był głupi a potem powiedz, że w takim razie kolega powiedział nieprawdę i ze różne dzieci będa różne rzeczy mówić, a nie wszystko będzie prawdą równie dobrze mogli w tej 'dyskusji' użyć słowa rudy, chudy, gruby, żyd, cygan, złodziej, itd. argument o silniejszym ojcu tez mi sie podoba :P Odpowiedz Link Zgłoś