Dodaj do ulubionych

zaczepne dziecko

07.01.08, 08:11
moj 3.5 latek nie przejdzie obojetnie obok innego dziecka (a nawet dorosłego)zeby go nie klepnąć, popchnąć, szturchnąć. Jest strasznie aktywnym dzieckiem, wszedzie go pełno, niczego sie nie boi, lubi dzieci i lubi sie abwic, ale widzę, że dzieci starają sie go unikać. odbierając go z wszelakich placow zabaw zawsze słysze, ze byl niegrzeczny, ze zaczepial dzieci, ze wlasciwie osobna oosba powinna go pilnowac. W przedszkolu jest podobnie, ale kiedy poszłam na rozmowe do wychowawczyni to usłyszałam, ze tak własciwie to nie jest źle, ze są bardziej niegrzeczne dzieci. Tyle ze jakos mnie to nie uspokoiło.
Jak postepowac z takim zaczepnym dzieckiem, tłumaczę oczywiscie ale ewidentnie nie przynosi to pożądanych efektow.
Dodam tylko ze młody jest najmlodszym dzieckiem w naszym kręgu znajomych, wszyscy wiec traktuja go ulgowo i na wiele pozwalaja. Moze to przyczyniło sie do takich zachowan? Tyle, ze jak teraz z tego wybrnąć.
Po wczorajszej akcji zostały mu zabrane wszystkie jego ulubione zabawki do momentu zmiany zachowania. To nasza pierwsza inna niz tłumaczenie rekacjana jego zachowanie, ale nie wiem czy beda efekty.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka