agafka88 07.02.10, 22:22 W ktoryms z watkow jedna z Was wspominala, ze mozna przekonwertowac dokumenty tekstowe przez gmaila na format pdf. Jak to zrobic, bo google wypluwa mi jakies glupoty? :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarahdonnel Re: Konwertowanie doc na pdf przez gmaila? 07.02.10, 22:36 Wybacz, że się wtrącę, poniekąd z OT... Mam alternatywę, niezawodną, bo korzystam już od paru lat: - ściągasz Open Office (niepłatny); - instalujesz, może być nawet starsza wersja, jeżeli jesteś przyzwyczajona do pakietu MS, nowe mocniej obciążają RAM, chociaż mają bajeranckie wtyczki; - importujesz dokument do 'Writera'; - klikasz odpowiednią ikonkę odpowiedniej wtyczki w OO-Writerze; - pokazuje się typowe okno, w którym wskazujesz miejsce zapisania nowego pdf-a, klikasz potwierdzenie; - masz pdf-a. Modyfikowalne dokumenty wysyłam mailem wyłącznie na specjalną prośbę. Szczególnie, odkąd przestawiłam się na OO. Przynajmniej mam pewnośc, że przy milionie różnych programów i wersji, dokument będzie nadal czytelny. Odpowiedz Link
agafka88 Re: Konwertowanie doc na pdf przez gmaila? 07.02.10, 22:48 Ja zwykle wlasnie konwertuje przez OO lub tez przez darmowy program pdf creator (instaluje sie jako wirtualna drukarka do worda, wystarczy kliknac drukuj i wyprac jako drukarke pdf creator i juz zrobione). Jednak czesto korzystam z cudzych komputerow i nie chce ludziom instalowac zbednych programow. Dlatego pytam o gmaila :) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Konwertowanie doc na pdf przez gmaila? 07.02.10, 22:42 otwórz sobie ten dokument przez google docs i potem: file->download as->pdf. albo po prostu skopiuj treść dokumentu do nowego google doca ;) Odpowiedz Link
agafka88 Re: Konwertowanie doc na pdf przez gmaila? 07.02.10, 22:48 Super, dziekuje :) Odpowiedz Link
panistrusia Re: Konwertowanie doc na pdf przez gmaila? 07.02.10, 22:46 To pisałam ja:) -wchodzisz na skrzynkę -potem na google docs -uploadujesz sobie dokument -otwierasz go online -klikasz 'zapisz jako' Odpowiedz Link
nomina A ja inaczej 07.02.10, 23:13 Ja mam zainstalowany Bullzip PDF Printer i w dokumencie w opcji drukuj zaznaczam nie normalną drukarkę, tylko Bullzipa, wtedy samo zapisuje się w pdf-ie. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Konwertowanie doc na pdf przez gmaila? 07.02.10, 23:33 a czy macie może patent na odwrotną konwersję - pdf do edytowalnego doc albo odt ? Teraz czasami stosuję zaznacz wszystko i kopiuj - wklej, ale nie łapie to polskich znaków i formatowania. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Konwertowanie doc na pdf przez gmaila? 08.02.10, 08:26 to już musisz chyba niestety jakimś programem zrobić. piszę niestety, bo większość darmowych programów też nie łapie polskich znaków i części formatowania. Odpowiedz Link