Dodaj do ulubionych

Dentysta w Krakowie

21.02.11, 19:39
Dziewczyny, czy któraś podzieli się namiarem (może być na gazetowego) na dobrego, dyspozycyjnego (tzn. z możliwością przyjęcia w przeciągu kilku godzin od zgłoszenia się) dentystę?

Będę w Krakowie przez kilka dni i być może (raczej nie, ale...) będę musiała dość szybko skorzystać z fachowej pomocy. Prawdopodobieństwo jest niewielkie, ale chciałabym się zabezpieczyć. Aha, dobrze by było, gdyby miał RTG na miejscu (ale nie jest to warunek).

Z góry serdecznie dziękuję.:)
Obserwuj wątek
    • nisiaczek28 Re: Dentysta w Krakowie 21.02.11, 20:19
      Ja mogę polecić Jacka Piwowarczyka, który przyjmuje na ul. Prądnickiej 85-87 tel: 012 4163344, świeny fachowiec, chodzę do niego od wielu lat. Nie wiem tylko jak z dyspozycyjnością, bo ja umawiam się zawsze dużo wcześniej.
    • marciasek Re: Dentysta w Krakowie 21.02.11, 22:19
      Jeśli dobry to na pewno nie dyspozycyjny. Ja polecam swojego - Leszek Meus, przyjmuje na Zamenhoffa (niedaleko dworca). Świetny fachowiec od naprawiania zębów, które inni dentyści potrafią już tylko wyrwać. Właśnie z takim zębem ongiś do niego trafiłam, oszczędzę drastycznych szczegółów - wspomnę tylko że doktor wyprowadził mi ząb w 2 dni i mam go do dziś, co mnie niezmiernie cieszy. Podesłałam mu już wiele osób i wszyscy byli zadowoleni. niestety wątpię, by był w stanie przyjąć Cie od razu. Jak chcesz namiary to daj znać, poszukam i wrzucę (nie musi być na priva).
    • kaga9 Re: Dentysta w Krakowie 22.02.11, 00:46
      Dziękuję, dziewczyny:)

@Marciasek- wyguglałam sobie kontakt do pana. Niestety, w razie czego będzie mi potrzebny ktoś, kto pomoże mi szybko, ale mam nadzieję, że feralny ząb wytrzyma tydzień.
      • marciasek Re: Dentysta w Krakowie 22.02.11, 01:58
        Wiesz co, jeśli masz feralnego zęba to może odwiedź dentystę nie czekając na kryzys - ? Poważnie. A jeśli się nie da inaczej to dobrze mieć przy sobie augmentin - ten antybiotyk pomaga na stany zapalne zębów i nie jest za mocny (radzę w ślad za moim dentystą, który zapisywał nam augmentin gdy jechaliśmy na długie i dalekie wakacje).
        • kaga9 Re: Dentysta w Krakowie 22.02.11, 12:31
          No właśnie, Marciasku, moja dentystka wyjechała na urlop, jestem z nią umówiona na najbliższy poniedziałek. Problem jest przewlekły i wolałabym nie musieć powierzać swojego uzębienia przypadkowej osobie, dlatego proszę Was o pomoc w wyborze, hm, mniej przypadkowych;) Ewentualnie właśnie po to, by przepisał ten antybiotyk.
          • marciasek Re: Dentysta w Krakowie 22.02.11, 13:31
            A to wiesz co, to może weź sobie na wszelki wypadek receptę na augmentin od kogokolwiek - choćby od lekarza pierwszego kontaktu - i jedź z nią w kieszeni? A może masz jakiegoś znajomego lekarza, który by ci receptę wypisał? Zawsze to szybciej i taniej, niż odwiedzać dentystę na obczyźnie :)
    • aaravis Re: Dentysta w Krakowie 22.02.11, 11:26
      Eurodent, Biuskupia 18, Kraków - 12 634 58 93

Doktor Rup znam - jest świetna, ale maż chodzi do pani z nazwiskiem Matusik, mama do jeszcze innej (chyba Zalewska) i wszyscy zadowoleni. Kilka razy umawiałam się w ostatniej chwili i jak powiedziałam ze pilne zawsze znalazło się miejsce.

Jedna wada - najtańszy gabinet to nie jest. Z zalet - mają też RTG

• mankencja Re: Dentysta w Krakowie 22.02.11, 12:21
      lek. stom. paweł jabłoński, saska 5, tel. 12 262 96 13
    • kaga9 Wielkie dzięki wszystkim:) n/t 22.02.11, 12:32
    • joankara Re: Dentysta w Krakowie 13.07.11, 12:23
      Dr Artur Skutecki. Ma rentgen cyfrowy z gabinecie. Przyjmuje na tyłach Radia Kraków. Specjalizuje się w chirurgii szczękowej, ale zachowawczo też jest świetny. Od paru lat do niego chodzę i jestem zadowolona. Tel. do gabinetu: 126344321.
    • joannea Re: Dentysta w Krakowie 13.07.11, 12:27
      podepnę się pod wątek. Sztukam w Krakowie dentysty który specjalizuje się w stomatologii estetycznej, takiego artysty-dentysty, który wymodeluje ładnie przód.
      Byłam u trzech różnych dentystów w trzech miastach, pierwszy tragedia, namówił na licówki i zawalił, drugi, który go poprawiał, geniusz, ale ząb się złamał, i trzeci znów to złamanie sknocił (wymodelował jedynkę tak, że mogę dzieci straszyć, plus widoczna różnica koloru). Geniusz jest w Swarzędzu, ja w Holandii, a będę w Krakowie, i chciałabym zrobić porządek u kogoś sprawdzonego. Także jeżeli znacie, nawet ze słyszenia, jakiś gabinet, będę wdzięczna za namiary
      • gazeta_mi_placi Re: Dentysta w Krakowie 01.08.11, 16:29
        Polecam Gabinet Uśmiechu na Starowiślnej, tam fachowo doradzą odnośnie stomatologii estetycznej.
      • rawella Re: Dentysta w Krakowie 24.09.11, 10:56
        Moja mama miała robiony przód (i nie tylko) u Pani Kasi Radzikowskiej- wyszło rewelacyjnie. Przyjmuje w gabinecie Veronadent i chyba jeszcze gdzieś na Ruczaju. Ja też byłam u niej kilka razy ale u mnie to tylko jakieś plomby...
    • greylin NFZ 02.10.13, 21:45
      Jak już wątek wypłynął to się dopiszę, ale do utrudnienia chciałabym na nfz. Da się tak? Chodzicie tylko prywatnie do dentysty (nie tylko w Krakowie)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka