Dodaj do ulubionych

LWW paczka z USA do PL

05.03.11, 20:45
jako, że lobbystki wiedzą absolutnie wszystko;) ile by kosztowało przesłanie butów najtaniej jak to możliwe - waga butów to jakieś 300 gr (11 oz)? znalazłam buty w miłej cenie, w PL już nie ma tego koloru i rozmiaru, sklep netowy nie wysyła tego produktu do Europy, adres w USA powinnam zdobyć, ale chcę wiedzieć, ile powinnam liczyć dodatkowo za przesyłkę od dobrej duszy do PL?
inny kolor mogę mieć od ręki, ale chcę ten, którego nie ma;/ argh;/
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: LWW paczka z USA do PL 05.03.11, 20:48
      Ja na pewno wiem, że tzw. flat rate box z USA do Polski kosztuje ok 45 dolców. Jest to pudełko, do którego można napchać, ile wlezie (pod warunkiem zmieszczenia się w wymiary pudełka) i cena jest ta sama. Czasem bywa rejestrowane, czasem nie - nie wiem, od czego to zależy.
      Wiem też, że najtaniej można wysłać first class - zdaje się tak to się nazywa - ale wtedy idzie 3-4 tygodnie (do mnie tak idzie, może do kogoś dochodzi szybciej) i powinnaś zapłacić mniej niż za boxa.

Ale sądzę, że amerykańska poczta, czyli USPS, powinna wszystko mieć na stronie netowej przedstawione, może tam warto zaglądnąć?
    • sylwiastka Re: LWW paczka z USA do PL 05.03.11, 23:00
      Możesz też zrobić większe zakupy, następnie znaleźć agencję, która zajmuję się wysyłką do Polski drogą morską. Podajesz ich adres, a oni ładują towar na statek, do Ciebie przyjeżdża kurier. To jest znacznie bardziej opłacalne niż poczta lotnicza. Ale trwa około 6 tygodni.
      • besame.mucho Re: LWW paczka z USA do PL 06.03.11, 10:59
        Dokładnie, drogą morską najtaniej. Do jakiejś wagi (nie pamiętam jakiej, ale w miarę sporej) paczka kosztuje tyle samo, więc najbardziej się opłaca albo zrobić większe zakupy, albo jeśli sama nic więcej nie potrzebujesz, to zrobić z kimś wspólne zakupy i podzielić się kosztami przesyłki.
        • inez69 Re: LWW paczka z USA do PL 08.12.11, 09:04
          Mój chłop do paczki ze swoimi rzeczami, dorzucił droga whiskey i jeszcze droższe cygaro, które dostał w prezencie. Byliśmy bardzo zdziwieni (ponad 7 tyg. później!) jak po odpakowaniu nienaruszonej paczki, nie znaleźliśmy najcenniejszych rzeczy.

A na temat, to czy dodatkowo nie płaci się cła czy czegoś podobnego?
          • pierwszalitera Re: LWW paczka z USA do PL 12.12.11, 11:25
            inez69 napisała:

> Mój chłop do paczki ze swoimi rzeczami, dorzucił droga whiskey i jeszcze droższ
            > e cygaro, które dostał w prezencie. Byliśmy bardzo zdziwieni (ponad 7 tyg. późn
            > iej!) jak po odpakowaniu nienaruszonej paczki, nie znaleźliśmy najcenniejszych
            > rzeczy.
            >
            > A na temat, to czy dodatkowo nie płaci się cła czy czegoś podobnego?

W USA istnieje całkowity zakaz przesyłania alkoholu pocztą. Z USA, do USA i w USA. Alkohol można przewozić tylko osobiście i tylko jako osoba powyżej 21 roku życia. Na wwóz istnieją ograniczenia (1litr bez cła), wywóz jest chyba bezproblematyczny, ale wtedy obowiązują ograniczenia kraju, do którego się wwozi. Z cygarami się dokładnie nie orientuję, ale cło w Europie jest na nie dosyć wysokie i się zwykle nie opłaca.
            • pierwszalitera Re: LWW paczka z USA do PL 12.12.11, 11:34
              Acha, a ja to drogie cygaro było przypadkowo kubańskie (z przemytu, na czarnym rynku itp), to skonfiskowano, bo na kubańskie produkty istnieje w USA handlowe embargo, legalnie kupić takich cygar tam nie można.
            • inez69 Re: LWW paczka z USA do PL 12.12.11, 15:08
              Rzeczy te nie zostały skonfiskowane, ktoś je ukradł.
              • pierwszalitera Re: LWW paczka z USA do PL 12.12.11, 20:52
                inez69 napisała:

> Rzeczy te nie zostały skonfiskowane, ktoś je ukradł.

A no tak, zapomniałam, że paczka wylądowała na polskiej poczcie. ;-) Mimo wszystko przesyłanie alkholu jest zabronione, a Amerykanie są bezwzględni w tej sprawie.
      • fatofa Re: LWW paczka z USA do PL 07.12.11, 22:00
        Jeśli chodzi o przesyłkę z USA zajrzyj na www.viaddress.com. Oferują usługi wysyłkowe w bardzo konkurencyjnych cenach, a także własny adres internetowy do zakupów w Stanach i bezpłatną pomoc w przypadku problemów z płatnościami. Zawsze dobrze jest się rozejrzeć i porównać różne możliwości odnośniw wysyłki z USA.
        • gouda10 Re: LWW paczka z USA do PL 12.12.11, 10:49
          Mam pytanie odnosnie Viaddress. Zamawiam czasami ubrania na ebayu ze Stanów. Płacę około 15-30 $ za przesyłkę. Jak by to wyglądało w przypadku viaddress? Czy jakbym zamówiła większą ilośc oraz cięższe produkty np. kosmetyki zapłacę mniej?
      • shakal_ek Re: LWW paczka z USA do PL 10.04.14, 22:05
        Witam, będąc w Polsce możesz zamawiac i kupować na stronach internetowych w USA i wysyłać do Polski przez DOMA SHIPPING, więcej informacji pod numerem telefonu 793-683-617 lub e-mail sylwia.nowak@domashipping.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka