Dodaj do ulubionych

Kraków-ciekawe sklepy z ubraniami

28.05.11, 01:09
Znacie, kupujecie?
Chodzi mi o małe niesieciowe sklepiki gdzie można znaleźć coś innego niż nosi połowa ulicy. W czasach studenckich miałam sporo takich punktów, teraz po wielu z nich ślad nie pozostał a szkoda.
Teraz zaglądam do:
- Femini - wiosną kupiłam świetną kurtkę, wszystko inne na podobną pogodę poszło w kąt, na zimę szykuję się na szycie płaszcza. Sukienki imprezowe niekoniecznie dla mnie, wolę coś nieco mniej rzucającego się w oczy, ale kilka rzeczy mam,
- Ewa Collection- porządne klasyczne ciuchy, może raczej dla pań w wieku mojej mamy, ale nieraz można coś wypatrzeć interesującego,
- sklepik na Brackiej naprzeciwko Wydziału Prawa- rzeczy rozmaite, przyciągające (moją) uwagę wystawy, czasem coś ciekawego się trafi,
- w tym samym budynku co było Intimo na Wysłouchów panie mają sklep wyprzedażowy z angielskimi ciuchami, drugi chyba na św. Marka- nawet byłam tam dziś ale z dzieckiem, więc tylko rzuciłam okiem i ciekawy płaszczyk w nie wpadł,

A z minionych (bo może wiecie co się z nimi stało, może są gdzieś a ja nie wiem gdzie):
- na Gołębiej był sklep z kreacjami "Chanse" chyba- oprócz kreacji balowych bywały też sensowne (acz nieliczne) sukienki
- była kiedyś w Krakowie taka babka, Izabela Izdebska, szyła świetne rzeczy które kupowałam na Długiej, św. Tomasza (chyba) i w Plazie, potem podobno urodziła dziecko i przestała szyć, no ale to już było z 10 lat temu, (a ciuchy noszę i dziś, ani modne ani niemodne, nieco awangardowa klasyka)
- jeszcze na Placu Szczepańskim był sklepik który podwyżka czynszu wykończyła
- i takie 2 projektantki w podwórku na Wiślnej, tuż przy plantach
- i gość z ciuchami od różnych polskich projektantów a może i nie tylko, najpierw miał sklepik na Karmelickiej, potem na Dietla tuż przy Krakowskiej.

Oprócz Chanse reszta tych sklepików to już dawno temu zniknęła bo i ja chwilę temu studia skończyłam. Teraz na trasie praca-dom (a nie pracuję w Krakowie), aktualnie dom-przedszkole-plac zabaw nic ciekawego nie widuję. A Wy?
Obserwuj wątek
    • klymenystra Re: Kraków-ciekawe sklepy z ubraniami 28.05.11, 09:18
      Ja się ubieram w lumpeksach, sklepy są za drogie :( Jak potrzebuję płaszcza czy czegoś innego na już, co ciężko znalezc w lumpie, jadę na tandetę i szukam ciuchów z polskich, często lokalnych firm.
      Był kiedyś na Starowiślnej świetny sklep "Szał szat" - ceny trochę wyższe niż w lumpach, ale atmosfera przecudna i wspaniała właścicielka. Szkoda, że już go nie ma :(
    • marciasek Bona, Grodzka 63 28.05.11, 13:51
      Świetne lniane sukienki. I trochę innych cudeniek.
      • joankara Re: Bona, Grodzka 63 03.07.11, 17:37
        Zdecydowanie tak. Bardzo fajne kostiumy, na lato lniane, na zimę wełniane - można dowolnie zestawiać komplety - żakiet ze spodniami, albo ze spódnicą, albo z sukienką. Albo można kupić do jednego żakietu dwa doły i już są dwa kostiumy za półtorej ceny.

Bona to mój pierwszy wybór, kiedy chcę kupić coś eleganckiego do pracy.
    • marciasek TK Maxx, Bonarka 29.05.11, 19:22
      świeżo otwarty sklep z markowymi ciuchami w outletowych cenach. Byłyście? Oglądałyście? Jest tam coś ciekawego? Ja byłam dzisiaj, ale zajrzałam tylko na stoisko z wyposażeniem kuchni. Jeśli ciuchy są takie jak garnki i patelnie, to warto ;)
    • izas55 Re: Kraków-ciekawe sklepy z ubraniami 15.03.17, 22:24
      Na Wiślnej koło Plant jest sklep J.Podlasek. Ciuchy takie trochę artystyczne, niektóre świetne, ale raczej drogo. www.npstyle.pl/galeria/ Kupiłam u nich lnianą sukienkę i wełniane poncho na zimę
      • kaga9 Re: Kraków-ciekawe sklepy z ubraniami 16.03.17, 19:14
        O, akurat podczas ostatniego pobytu w Krakowie zostałam uświadomiona w kwestii istnienia tego sklepu. Osobiście nie skorzystam, takie ciuchy to raczej nie moja bajka, ale koleżanka, która sklep mi pokazała, robiła tam zakupy kilka razy i była zadowolona. No, ale powiedziała również, że już tam nie wróci, bo skutecznie przepłoszyła ją swoim zachowaniem i mentorskim tonem pani w wieku mocno dojrzałym, o młodszych ekspedientkach koleżanka wyrażała pozytywną opinię - tak tylko przestrzegam;)
        • mniickhiateal Re: Kraków-ciekawe sklepy z ubraniami 17.03.17, 07:40
          kaga9 napisała:

> O, akurat podczas ostatniego pobytu w Krakowie zostałam uświadomiona w kwestii
          > istnienia tego sklepu. Osobiście nie skorzystam, takie ciuchy to raczej nie moj
          > a bajka,
          Ta poezja, co na wystawie, to też zdecydowanie nie moja bajka, ale w środku mają też dobrej jakości proste rzeczy lniane, np. spodnie z ładnie odszytą górą (a nie wszędobylskim ściągaczem), koszule, itp.

> była zadowolona. No, ale powiedziała również, że już tam nie wróci, bo skutecz
          > nie przepłoszyła ją swoim zachowaniem i mentorskim tonem pani w wieku mocno doj
          > rzałym, o młodszych ekspedientkach koleżanka wyrażała pozytywną opinię - tak ty
          > lko przestrzegam;)
          Tak, ta pani jest bardzo mocno upiorna i nie teges, ale za pomocą wrodzonej asertywności byłam w stanie bez problemu ją okiełznać do stanu nieprzeszkadzającego. A czasem lubię powspierać nie-sieciówki, tak dla sportu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka