Dodaj do ulubionych

LWW Nocleg w Karpaczu

06.06.11, 21:11
Tak wiem ze jest milion stron na ten temat , jak i mnostwo hoteli,pensjonatow , prywatnych kwater...ale jakos po przewertowaniu tych wszystkich informacji wiem jeszcze mniej niz wiedzialam na poczatku.Totalny metlik.Poza tym jest tyle opini zlych co dobrych na temat kazdego hotelu czy pensjonatu ze w ogole mnie nie przekonuja.Moze ktoras z Was byla,widziala lub tam mieszka i moze poradzic gdzie milo spedzic 5-6 dni w Karpaczu.Moje wymagania to : cena do 150 zl.za dobe (ze sniadaniem-oczywiscie) ,pokoje czyste(!) i z wlasna lazienka ,mila , bezproblemowa obsluga , chcialabym aby wlasciciele pensjonatu/hotelu organizowali wycieczki jedniodniowe do Pragi i Skalnego Miasta , niezbyt daleko od centrum i pieszych szlakow , spokojna okolica.Chcemy sie wybrac do Karpacza pod koniec lipca wiec sprawa nagli.Bede bardzo wdzieczna za kazda podpowiedz :-)
Obserwuj wątek
    • bell9 Re: LWW Nocleg w Karpaczu 06.06.11, 23:43
      byłam tu: www.polana.karpacz.pl/.
      Czysto,sprzatali codziennie, pokój mieliśmy 4os( ale była nas 3) z werandą na której była jeszcze wersalka i łazienką.Dodatkowo na korytarzu wspólna lodówka. Nie pamietam ile płaciliśmy ale mieliśmy śniadanie i obiadokolację.Cicho, fajna baza wypadowa na szlaki, ale do świątyni Wang i szlaków z tej strony daleko, trzeba podjechać samochodem/autobusem.Do centrumjako takiego z 10min.
      Duży teren zielony na posesji:boisko, kort tenisowy, plac zabaw dla dzieci, miejsce na grill lub ognisko.
      Właścicielka tam przebywa, nie nocuje, bezpośrednio nie znajmuje się organizacją wycieczek, ale widziałam u niej ofery biur turystycznych.
      • doris.sol Re: LWW Nocleg w Karpaczu 07.06.11, 08:35
        No , pensjonat wyglada calkiem niezle.A , te 10 min. do centrum to na piechote czy samochodem/autobusem?Chcemy pojechac autobusem wiec nie bedziemy mieli auta na miejscu...
        • bell9 Re: LWW Nocleg w Karpaczu 07.06.11, 13:30
          piechotką, a tak to 15min, to zalezy które centrum chcesz, bo ono sie dosyć ciągnie. Moge Ci jeszcze podpowiedziec , gdzie są najpyszniejsze gofry w Karpaczu:
          obok kościoła, tam gdzie najdłuższa kolejka.
          • doris.sol Re: LWW Nocleg w Karpaczu 07.06.11, 20:34
            Super!Gofra to napewno skosztuje bo nie jadlam chyba z...8 lat ;-)
            • bell9 Re: LWW Nocleg w Karpaczu 08.06.11, 09:13
              Smacznego zatem, a tam mają najlepsze bo na bieżąco smażone, a nie odgrzewane kupne.
              Wycieczkami sie nie stresuj bo biur turystycznych skolko ugodno i coś zawsze wybierzecie. Polecam Adrszpaskie Skały: byłam i z przewodnikiem i indywidualnie. w Czechach maja jeszcze b.fajne zoo( nie wiem czy Cie to interesuje) w Dvur Kralove: www.zoodvurkralove.cz/en/.
              Aha byłam w Karpaczu jeszcze tu:www.natalia.wkarpaczu.pl/2201,start.html
              co prawda 10 lat temu, wnioskując po zdjęciach to się dużo zmieniło. Fajna wiekowa villa, z ogrodem, w centrum ale na uboczu, cicho i spokojnie. Nie podobała mi sie wtedy tylko właścicielka, cały czas, podczas naszej nieobecności w pokoju, wchodziła, sprawdzała, otwierała/zamykała okna itp.
              Być może właściciel się zmienił? tego nie wiem, pokoje zmieniły się napewno.Wtedy było wyżywienie we własnym zakresie: sniadanie/kolację robiliśmy sobie sami, a na obiady chodziliśmy do pobliskiej szkoły.
              • doris.sol Re: LWW Nocleg w Karpaczu 08.06.11, 12:21
                Dzieki sliczne za info.Mowisz ze z biurami turystycznymi w Karpaczu nie ma problemu.To dobrze.Mysle ze cos sobie zorganizujemy.No a do Pragi to na pewno musimy sie wybrac bo koniecznie chce zwiedzic to miasto :-)
    • anulla1974 Re: LWW Nocleg w Karpaczu 08.06.11, 20:48
      Jak ma być spokojnie to raczej Wilcza Poręba albo Karpacz Górny. Z Wilczej Poręby bliżej do centrum, przez które przejeżdżają wszystkie pks-y /10-20 min. piechotą/, z Karpacza Górnego bliżej do kościoła Wang ale mniej pksów /część kończy trasę na Białym Jarze/.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka