Dodaj do ulubionych

[LWW] Maść na blizny

15.06.11, 16:21
Jakie maści na blizny możecie polecić? Są to blizny po oparzeniach (zwykle długie na 2-3 cm), skóra jest przebarwiona, nie ma żadnych bruzd czy zgrubień. Czy da radę w ogóle usunąć stare blizny, takie starsze niż pół roku?

Najlepiej, żeby maść nie była bardzo droga, chyba że będzie miała dość długi termin przydatności (parzę się regularnie ;)).

Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • besame.mucho Re: [LWW] Maść na blizny 15.06.11, 16:45
      Ja używam maści contratubex, ale to na takie małe i świeże rzeczy, bo blizny mi się robią łatwo i często. Czyli stosuję małe blizny po wrastających włoskach, po rozdrapanym ugryzieniu komara, po zadrapaniu, itd. Na to ta maść jest skuteczna, wszystko schodzi elegancko i dosyć szybko. Nie sprawdzałam jak ze starszymi bliznami.
      • besame.mucho Re: [LWW] Maść na blizny 15.06.11, 16:46
        Stosuję NA blizny oczywiście miało być ;)
      • maheda Contractubex, też polecam 15.06.11, 16:47
        Nieźle mi się dzięki niemu zagoiły przepaskudne blizny po wypadku.
    • sandaltree Re: [LWW] Maść na blizny 15.06.11, 21:31
      słyszałam o tym contratubexie, że dobry, ale że jakoś go nie miałam pod ręką, a dostałam od znajomych z apteki maść cebulową, to używałam tej cebulowej www.cepan.pl/ była nakładana na raczej stare blizny, było nieźle, widziałam jak się blizna goiła, wyładniala, wyblakła, ale nie zniknęła całkowicie
      uprzedzam, że maść waniała cebulą:)
      poza tym brzydkiego bliznowca ostrzyknąć można u pryw. lekarza chirurga czymś rozpuszczającym (sterydy? nie pamiętam)
    • malykotek5 Re: [LWW] Maść na blizny 06.11.11, 19:45
      Ja polecam maść Calmaderm, do stosowania na blizny pooperacyjne i po oparzeniach. ja smarowałam sobie bliznę po wyrostku, bardzo ładnie wybiela, a blizna się zmniejszyła. Do dostania w sklepie calmaderm.pl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka