Dodaj do ulubionych

letni owocowy zapach LWW

27.06.11, 17:18
szukam zapachu;) ilekroć wchodzę do douglasa czy innej sephory - po 3 zapachach nic już nie czuję, robi mi się słabo i muszę wyjść. mam swoją ukochaną gabi sabatini latin dance, ale chyba wycofują zapach z PL, bo ceny na allegro skoczyły dwukrotnie, w rossmanie i innych brak, ew. jakieś pojedyncze 20ml, a to drogo wychodzi
lolita lempicka (forbidden fruit) jednak za ciężka na teraz, wyszukałam marc jacobs daisy so fresh - ale to jednak za drogo (ok. 200zł allegro, 3coś -duże coś - perfumerie)
niech mi ktoś podrzuci jakieś nazwy, bo szkoda nosa, by niuchać jak leci;)
Obserwuj wątek
    • felisdomestica Re: letni owocowy zapach LWW 27.06.11, 17:29
      Np. Calvin Klein Euphoria.
    • kaemka Re: letni owocowy zapach LWW 27.06.11, 17:57
      Jeśli szukasz czegoś podobnego do już używanego zapachu, może pomoże wyszukiwarka Sephory, wskazuje podobne zapachy:
      www.sephora.com/browse/me/index.jhtml
    • anna-pia Re: letni owocowy zapach LWW 27.06.11, 19:00
      Nina Ricci: Premier jour, seria L'Air du printemps - nie są stricte owocowe, ale lekkie i na lato IMO pasują
    • heliamphora Re: letni owocowy zapach LWW 27.06.11, 19:03
      Dlaczego jakoś mnie nie dziwi, że wąchanie sephorowych nowości szybko męczy i nuży? ;)

Wg mnie warto powąchać Lancome Ô de l’Orangerie, wody zapachowe Biotherm (Eau d'Energie, Eau de Paradis, Eau Vitaminee), Miss Dior Cherie wersja l'Eau. Jeśli lubisz w perfumach słodką truskawkę, to warto przetestować Beyonce Heat Rush - na co dzień gustuję raczej w niszy, ale ten zapach mnie urzekł :) Ciekawie i letnio pachnie też S. Dali Sea and Sun en Cadaques.

Opłaca się kupować w sprawdzonych perfumeriach internetowych - sporo taniej, a zapachy mają oryginalne. Lista tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/w,15707,15329329,0,perfumerie_internetowe_jakie_polecacie_.html
    • besame.mucho Re: letni owocowy zapach LWW 27.06.11, 19:17
      Na lato lubię Miss Dior Cherie.

Ale ja to bym po prostu zamiast do Sephory poszła do małej dobrej perfumerii (w Warszawie np. świetne Galilu), powiedziała komuś kto się zna na zapachach jakie perfumy najbardziej lubię i jakiej nuty szukam i poprosiłabym o poradę :).
    • wodadobra Re: letni owocowy zapach LWW 27.06.11, 20:25
      Hermes
      Un Jardin sur le Nil
      Moim zdaniem lekko cytrusowy, pięknie się przeistacza na skórze. Uwielbiam wyniuchiwać go z chust.
      • ciociazlarada Re: letni owocowy zapach LWW 27.06.11, 20:48
        Nilowy jest IMO nieco mało owocowy, ale nowy Ogródek na dachu powinien pasować - świeży i owocowy, sporo tam gruszki. (Un Jardin Sur Le Toit)
        • normalna_ja Re: letni owocowy zapach LWW 27.06.11, 21:54
          A ja polecam mgiełki Biotherm, mam Eau de Paradis i kocham miłością wielką :).
          Ciekawa jest też mgiełka Clarinsa, ale mgiełki jak to mgiełki, szybko się ulatniają.
          I tak jak dziewczyny pisały, w stronę Hermesa też warto spojrzeć.
    • kasica_k Re: letni owocowy zapach LWW 28.06.11, 14:59
      Jeśli Ci nie przeszkadza odrobina słodyczy, polecam Annick Goutal - Petite Cherie. Pachnie gruszką. Uwielbiam owocowe zapachy i ten jest pierwszy, który mi się nie chce znudzić - używam od lat. W Sephorach nie ma - jest w Quality. Netowo: www.missala.pl/index.php?id=3&product=annick-goutal-petite-cherie-edp-50ml
      • izas55 Annick Goutal 29.06.11, 06:59
        Ja jestem wielką fanką Eau d'Hadrien, ciągle mam wprawdzie mały zapas, ale kiedyś się skończy niestety. Rzuciłam okiem na link który podałaś i padłam z wrażenia na widok cen.
        Kasico, czy próbowałaś kupować Annick Goutal wysyłkowo za granicą? Na przykład tutaj są znacznie tańsze www.beautyencounter.com Kiedy nie mieszkałam w Polsce, kupowałam w tym sklepie regularnie. Teraz niestety nie wiem jak takie paczki są clone w Polsce i czy trzeba za nie dopłacać VAT. Może któraś z was wie?
        • kasica_k Re: Annick Goutal 29.06.11, 16:35
          Ostatnią dostawę AG mam jeszcze ze strawberrynet, z czasów, gdy do cen nie doliczano cła, a w razie oclenia cło było zwracane kupującemu. Niestety, dobre czasy minęły, a zapasy się kończą :( Ja także uwielbiam Eau d'Hadrien...
    • adamantia Re: letni owocowy zapach LWW 28.06.11, 19:47
      Ja lubię cytrusowe, świeże zapachy - polecam Guerlain z serii Aqua Allegoria - Pamplelune albo Mandarine Basiilic.
    • izas55 Re: letni owocowy zapach LWW 29.06.11, 07:39
      Klasyczny lekki owocowo-cytrusowy jest Sunflowers Elizabeth Arden
      Do dostania w każdym Rossmanie, około 130zł za 100ml
    • black_halo Hugo Boss - Orange 29.06.11, 23:22
      Ja akurat ten lubie najbardziej, nie jest tez jakos przesadnie drogi, mozna upolowac na allegro.

Dolce & Gabbana, Anthology, 3 L`Imperatrice - bardzo podbal mi sie w perfumerii
      Escada - Sunset Heat - te obwachalam w perfumerii ale wydaje mi sie, ze wyczulam troche jasminu, ktorego nie cierpie
      Davidoff - Cool Water - ciut ciezy ale bardzo pzyjemny
      DKNY - chyba zielony

Moim absolutnym faworytem sprzed lat byla tania woda toaletowa Fa Zen, ogorkowa , ktorej juz chyba nie produkuja.
      • nientepaura Re: Annick Goutal 02.07.11, 17:29
        ta gruszka jest świetna, dzięki Kasico;) (tylko droga - czyli nadal myślę)
        • nientepaura kupione 05.07.11, 16:25
          dreams unlimited z the body shop. dodatkowo trafiłam na promocję i mam edP 50ml, żel pod prysznic i smarowidło do ciała w bardzo miłej cenie (komplet). A gruszka AG będzie musiała poczekać, aż zacznę lepiej zarabiać;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka