Dodaj do ulubionych

Szycie - pomocy

28.06.11, 14:49
Lobbówki, pomóżcie.
Świetna letnia sukienka, na ramiączkach, wszystko idealne tylko za duże, za bardzo wykrojone pachy, z których wystaje sporo biustonosza.
Mniej zabudowane w bokach biustonosze nie wchodzą w rachubę, bo w rozmiarze JJ/K nie ma wyboru. Najmniej zabudowany effuniak też wystaje.
I teraz pytanie do osób obeznanych z szyciem: czy wszycie kawałków materiału w podobnym kolorze a lekko elastycznych będzie oszpecało sukienkę?
Może jest inna metoda rozwiązania problemu?
Obserwuj wątek
    • justinehh Re: Szycie - pomocy 28.06.11, 15:06
      Ja bym pytała tutaj szycie.blox.pl/html
    • yaal Re: Szycie - pomocy 28.06.11, 16:22
      Hmm, a może właśnie nie podobny kolor, tylko kontrastowy? I wtedy w dekolcie też, żeby spójnie wyglądało na warstwowe? Ewentualnie po prostu koszulka pod spód (wiem, że to nie jest idealne rozwiązanie, ale też może ciekawie wyglądać).
    • urkye Re: Szycie - pomocy 28.06.11, 18:23
      Możesz wrzucić zdjęcie sukienki? A najlepiej siebie w sukience?
      Na podstawie samego opisu to trochę wróżenie z fusów:))
      • genepi Re: Szycie - pomocy 28.06.11, 18:39
        No racja, z opisu niewiele wynika, postaram sie zorganizować fotograficznie. Ale z tym kontrastowym to dobry pomysł.
    • genepi Re: Szycie - pomocy 06.07.11, 16:06
      Opcja z koszulką okazała się strzałem w dziesięć! W zasobach szafy znalazła się koszulka w kolorze śliwka-węgierka idealnie wykrojona i pasująca do tej sukienki cgi.ebay.co.uk/BNWT-Womens-Bravissimo-Size-16C-Dress-/140571182982?pt=UK_Women_s_Dresses&hash=item20bab20786

Jak to mówi młodzież - Dziękówki Wielkie :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka