bebe.lapin
01.09.11, 14:30
Poniewaz to Wasze dyskusje o butach tej marki sklonily mnie do zakupu, to do Was zwracam sie z pytaniem. :D
Jak zawsze na tropie wygodnych czolenek, postanowilam rzucic okiem na strone tej marki, ktora mi sie obila kiedys o oczy przy rozmowach o wygodnych butach. Okazalo sie, ze maja fajne modele i ciekawe przeceny, wiec zrobilam zakupy i teraz "mam zonka".
Obydwie pary to rozmiar szesc (ciezko bylo ustalic, ale jakos przeliczylam i na wszelki wypadek zrobilam rekonesans w lokalnym sklepie, w ktorym sa tez clarksy).
Jedna, na nizszym obcasie, z serii original's "trzyma" dobrze stope, ale jest ok i wygodna.
Natomiast druga, z serii softwear (czy jakos tak) to szpilki i przyznam, ze troche cisna. Nie wiem, czy wymieniac na wieksze, czy to po prostu taka uroda wysokich obcasow - stopa jest wyzej, przez co napiera do przodu i nigdy nie bedzie tak wygodnie jak na obcasie srednim, to fakt. Boje sie, ze przy wiekszym rozmiarze i po rozciagnieciu sie lekkim skory buta beda ciapac i spadac z nogi - wiec tu pytanie, na ile buty tej marki sie rozciagaja i na ile moga byc ciasne przy zakupie ;) ?
Dodam, ze niedawno kupilam skorzane czolenka (ale innej firmy) nieopatrznie w rozmiarze 5 1/2 i tez sie rozeszly, na tyle, ze daje w nich rade (jesli nie musze chodzic pieszo przez caly dzien).
Moglabym teoretycznie zamiwoc wieksze i potem odeslac jedna pare, ale ich system zwrotow jest dosc skomplikowany i wolalabym tego uniknac (jak i zamrazania dodatkowych 55€ :P).