maith 10.09.11, 17:12 Kiedyś takie zamawiałam, ale że allegrowa archiwizacja ma krótką pamięć, to nie wiadomo u kogo, a podobnych aukcji znaleźć nie mogę. One były takie fajne, w różnych ramkach do wyboru, różnych kształtów i z czym się chciało... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izas55 Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 10.09.11, 17:46 Może zapytaj Mariselli. Ona robiLa kolczyki ze zdjęciami marisella.pl/produkty.php?typ=kolczyki&typek=44&w=36&kolekcja=all Odpowiedz Link
maith Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 10.09.11, 18:10 Śliczne :) A coś tańszego? Odpowiedz Link
anka-ania Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 10.09.11, 20:00 Może artlantyda.pl? Joanna robi coś takiego: artlantyda.pl/blog/2010/lip/13/jude-law-na-urodziny , a kiedyś zrobiła dla Nominy kolczyki z okładkami jej książek: artlantyda.pl/blog/2010/kwi/9/ksiazkolczyki Odpowiedz Link
maith Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 10.09.11, 20:33 Też fajne :) Tylko że ja potrzebuję wersji jednak trochę bardziej eleganckiej. Ze zdjęciem wstawionym w ramkę z kółeczkiem, do którego włożony jest bigiel. Zdjęcia z dziurką na bigiel akurat tutaj odpadają. Reasumując, potrzebne mi jest coś pomiędzy tymi dwoma opcjami. Odpowiedz Link
nomina Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 10.09.11, 20:37 Maith, Asia z Artlantydy zrobi Ci eleganckie, ja po prostu potrzebowałam takich jako czegoś pomiędzy biżuterią a banerem :). Odpowiedz Link
maith Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 10.09.11, 20:40 Tak myślisz? Bo z tego typu widzę tylko te... Odpowiedz Link
maith Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 10.09.11, 20:42 Chodzi o to, że potrzebne mi będzie wstawienie w środek zdjęcia, a tu jeszcze dochodzi problem odcieni itd. Odpowiedz Link
agafka88 OT 10.09.11, 18:10 Maith, czy to nie Ty miałaś na którymś warszawskim zlocie taki fajny drewniany zegarek? Odpowiedz Link
maith Re: OT 10.09.11, 18:22 Być może, drewniane zegarki też miewam :) Ale tego wzoru też już nie mogę znaleźć. Jest taka firma - Perfect - ma tysiące wzorów zegarków, niektóre naprawdę fajne i wszystkie tanie jak barszcz. Kiedyś nawet pisałam, jak szukałam ciekawego zegarka, przeszłam się po paru sklepach, a tam same srebrne, złote, ew. srebrno-złote. Wszelkie (rzadkie) oryginalne wzory bez plastiku, wszelkie ciekawe użycia drewna czy materiału, zwiększały od razu cenę o kilkaset zł w stosunku do zwykłych srebrnych, złotych itd. a i tak zwykle nie było to nic wyjątkowego. A tam nagle trafiłam na taki zestaw, że od razu kupiłam sobie kilka zegarków w różnych stylach. Odpowiedz Link
maith Re: OT 10.09.11, 18:41 W Internecie, albo w takim śmiesznym sklepiku na Płockiej w Wawie. Ale ja tam widzę tylko jeden z drewnianych wzorów, które nosiłam. O ten: zegareczek.pl/product_info.php?products_id=113 A miałam jeszcze taki z większą ilością drewna... ale tego już nigdzie nie mogę znaleźć... Odpowiedz Link
zazulla Re: OT 11.09.11, 19:09 W Rzeszowie też są popularne, więc w innych miastach nie powinno być problemu z ich znalezieniem. Zostaje też allegro. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 10.09.11, 21:00 Ja kupiłam wisior (z kobietą karmiącą piersią ;)) u tej pani: www.decobazaar.com/projektant.php?proj=820 Może można zrobić u niej na zamówienie? Odpowiedz Link
maith Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 10.09.11, 21:07 Znam :) Myślałam już o tym, ale wiesz... ona sprzedaje swoje zdjęcia... owszem pięknie oprawione, ale przede wszystkim przepiękne zdjęcia. Zaproponować komuś takiemu oprawienie czegoś... no jednak nie tak profesjonalnego... głupio mi. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 10.09.11, 21:34 No weź, jakie głupio? Zapytaj po prostu, zawsze może odmówić! Odpowiedz Link
nomina Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 10.09.11, 23:43 Moim zdaniem - spokojnie możesz zapytać. Faktycznie, ładnie to wygląda :). Odpowiedz Link
marisella Technika Tiffany'ego :) 11.09.11, 04:58 Maith, myślę, że wiem o jakie kolczyki Ci chodzi - zdjecie miedzy szkiełkami połączonymi bokiem taśmą cynową, tak? Jeśli o coś takiego Ci chodzi, to szukaj ogólnie kolczyków robionych techniką witrażową Tiffany'ego :) Może być też opisane jako metoda Tiffany'ego :) W sumie to myślę, że jakbyś poczytała i trochę się skupiła, to zrobisz sobie takie sama ;) One faktycznie nie są drogie, bo materiały to groszowe sprawy no i cyną się lutuje jednak innym sprzętem niż srebrem :) Mnie teraz do głowy nie przychodzi nikt konkretny, kto się tym jakoś bardziej zajmuje, choć chodziło mi po głowie parę nazwisk, jak chcesz, to się rozejrzę :) Wiem, że cyną lutuje biżuterię Mariaela - znajdź ją sobie gdzieś (nawet na facebooku ją ostatnio widziałam) i zapytaj, może ci zrobi :) Ewę Saj też możesz zapytać, fotograf czy nie, może się zgodzić z chęcią, różne osoby siedzą w galeriach :) (nota bene - Ewa Saj jest też na pewno w Pakamerze, a nie wiem czy tam kontakt nie jest lepszy, ale to tak strzelam). Moja koleżanka też się ostatnio uczyła techniki witrażowej, ale nie pamietam czy takie kolczyki robiła. W razie czego dam Ci na nią namiar, a na forach naszych biżutowych mogę też popytać o kogoś chętnego zrobić Ci takie coś :) Na allegro tak na szybko znalazłam takie dwie osoby z kolczykami w tej technice: allegro.pl/koty-kolczyki-recznie-wykonane-tiffany-warto-i1811410134.html allegro.pl/kolczyki-w-technice-tiffany-tiffan-ego-380-wzorow-i1793774687.html Żadnej nie znam, więc nie wiem czy godne polecenia, ale za to obie zaznaczają nawet, że zrobią takie kolczyki z dowolnym zdjęciem :) A kolczyki tak tanie, że w sumie nie opłaca się chyba biletów kasować, żeby po cynę do lutowania i szkieka jechać, bo drożej by Cię wyszły bilety ;) Odpowiedz Link
maith Re: Technika Tiffany'ego :) 11.09.11, 20:06 O dokładnie o to mi chodziło. Pewnie dlatego nie mogłam tego znaleźć, bo nie znałam nazwy. Wielkie dzięki Marisello :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Technika Tiffany'ego :) 12.09.11, 01:48 jest taki sklep, fabryka kolczyka, robia wlasnie tego typu kolczyki, ale nie wiem, czy zrobia z Twoim projektem, musialabys zapytac. Odpowiedz Link
slotna Re: Technika Tiffany'ego :) 11.09.11, 23:22 Mialam rozne kolczyki z tego pierwszego linku, bardzo fajne. Niestety jedne kiedys zostawilam na dluzej w wilgotnej cieplej lazience i sie zepsuly, rozkleily jakby, wiec przestrzegam. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Technika Tiffany'ego :) 12.09.11, 01:49 hm, u mnie kolczyki mieszkaja w lazience od marca i przez te kilka miesiecy nic im sie nie stalo, moze mialas jakis felerny egzemplarz? lbo moja lazienka za malo ciepla i wilgotna :) Odpowiedz Link
slotna Re: Technika Tiffany'ego :) 12.09.11, 02:06 Ja ich mialam kilka sztuk, a kolezanka z tego samego mieszkania kupila chyba 10 :) I tym innym nic nie bylo, tylko wiszace w lazience sie rozlazly. Niedawno w podobny sposob zepsulam inne kolczyki, z duzymi, szklanymi oczkami, pokrytymi jakas kolorowa folia. Nie mialam pojecia, ze to folia, myslalam ze taki kolor szkielka, i zostawilam je na parapecie w innej lazience, mniej wilgotnej, za to chlodnej (bo z oknem ;)) - tu chyba slonce zrobilo swoje, folia sie wybrzuszyla i zaczela odstawac i zlazic. Wkurzylam sie okropnie, bo bardzo ladne byly. Prawdziwej, srebrnej bizuterii z kamieniami zepsuc mi sie chyba jeszcze nie udalo, za to gubilam kiedys na potege. Odpowiedz Link
smallfemme Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 13.09.11, 00:04 cacheedanslaforet.blogspot.com/ ta dziewczyna tworzy cuda :) Odpowiedz Link
wu-wei Re: LWW - kolczyki z własnym zdjęciem/obrazem 13.09.11, 17:02 "> cacheedanslaforet.blogspot.com/ ta dziewczyna tworzy cuda :)" Dziękuję bardzo za miłe słowa ^-^ Dla zainteresowanych - chętnie podejmuję się indywidualnych zamówień. Można się kontaktować pod adresem cacheedanslaforet<at>gmail.com Odpowiedz Link