justinehh 17.11.12, 13:09 U zaprzyjaźnionej blogerki znalazłam wpis o domu pomocy społecznej w Niegowie la-terra-del-pudding.blogspot.co.uk/p/robotka-2012.html czy znajdzie się ktoś chętny do wysłania kartki świątecznej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
besame.mucho Re: Kartki świąteczne 17.11.12, 13:22 Bardzo pozytywna akcja, nie słyszałam o niej w zeszłym roku. Na pewno wyślę kartkę, dzięki za link :). Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Kartki świąteczne 17.11.12, 16:52 oj, w takich momentach odczwam takie małe ukłucie żalu, że nie mam konta na FB.. chciałoby się posłać info w świat. A inni mało empatyczni i nie-przedsiębiorczy opiekunowie i wychowawcy z DPSów niech się uczą. Odpowiedz Link
maith Re: Kartki świąteczne 19.11.12, 20:34 Świetny pomysł z tymi kartkami. Tak niewiele trzeba, żeby sprawić ludziom trochę radości. Fajnie by było, jakby to rozciągnąć na różne domy starców i innej pomocy społecznej. W Polsce cały czas masa ludzi nie dostanie ani jednej kartki i nikt się nimi w całym tym świątecznym zamieszaniu nie zainteresuje... Odpowiedz Link
ederlezi1981 Re: Kartki świąteczne 19.11.12, 23:57 Od kilku dni nie wchodziłam na Offtopy i chciałam Ci od razu kliknąć "Lubię to!" :) Wyślę :) Odpowiedz Link
kis-moho Kartki świąteczne - skąd? 20.11.12, 10:08 Też uważam, że świetny pomysł. Podpinam się pod wątek - chciałabym kupić trochę kartek świątecznych (w tym roku po raz pierwszy nie w ostatniej chwili :o)) i chętnie bym kupiła takie, z których dochód pójdzie na coś sensownego. Znacie organizacje, które warto wspierać i które robią kartki świąteczne? Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Kartki świąteczne - skąd? 21.11.12, 19:03 myślę ze dochód ze wszystkich kartek hand made idzie na coś pożytecznego - umożliwia rozwój pasji albo zwyczajne życie twórcy (wiem, bo sama czasem robię kartki i sprzedaję, zawsze zarobioną kasę wydaję na cele pożyteczne i sensowne) :) Niby wiem, że nie zupełnie to miałaś na mysli, kis-moho, ale ja zawsze sobie myślę, że nie - klientów organizacji warto wspierać i nie mogłam się oprzeć, zeby tego nie napisać :):):) A moze po prostu żółć się ze mnie ulewa i zawiść, hihi Odpowiedz Link
justinehh Re: Kartki świąteczne - skąd? 21.11.12, 20:55 Znam parę takich. Brytyjskich. Jak chcesz, to mogę kupić i ci wysłać :) Odpowiedz Link
kis-moho Re: Kartki świąteczne - skąd? 21.11.12, 21:20 Dzięki :o) Ale wystarczą namiary na coś sensownego, ja sobie już wyszukam. Zwykle wspieram lekarzy bez granic, ale mają tak koszmarne kartki, że nawet sensowny cel mnie jakoś nie przekonał. Bo cel to jedna rzecz, ale chciałabym też, żeby kartki i rodzinie oko cieszyły... Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Kartki AMUN 21.11.12, 22:03 2 razy w roku dostaję pakiet stąd: www.amun.com.pl/ Teraz dopiero się dowiedziałam, że można zamawiać też bezpośrednio ze strony, co mnie cieszy, bo w razie niedoboru posiłkuję się "zwykłymi" kartkami. Albo dziergam własne ;) A milion razy wolę te. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Kartki AMUN 10.10.14, 10:51 > 2 razy w roku dostaję pakiet stąd: > www.amun.com.pl/ > Teraz dopiero się dowiedziałam, że można zamawiać też bezpośrednio > ze strony, co mnie cieszy, bo w razie niedoboru posiłkuję się "zwykłymi" > kartkami. Albo dziergam własne ;) A milion razy wolę te. Też te kartki bardzo lubię, są naprawdę bardzo ładne. Odpowiedz Link
turzyca Re: Kartki świąteczne - skąd? 03.12.12, 15:10 Ja przez cale dziecinstwo zachwycalam sie kartkami unicefu, ktore przysylaly ciotki zza granicy. Po przeprowadzce do Niemiec uznalam, ze jestem dosc dorosla i dosc zza granicy, zeby je kupowac. ;) U mnie sa normalnie na poczcie, a lubie je, bo maja duzy wybor wzorow, w tym wzory neutralne religijnie i takie mocno chrzescijanskie, wiec zawsze moge je dobrac do adresatow. Odpowiedz Link
kis-moho Re: Kartki świąteczne - skąd? 03.12.12, 15:19 No właśnie z Unicefem mam ten problem, że kiedyś dawno temu był spory skandal z nimi w roli głównej, i jakoś się do nich zraziłam. Swoją drogą, nadal nie mam kartek, nadal zastanawiam się nad Lekarzami bez Granic, ale te kartki jakieś takie niegwiazdkowe są... Odpowiedz Link
turzyca Re: Kartki świąteczne - skąd? 04.12.12, 08:04 kis-moho napisała: > No właśnie z Unicefem mam ten problem, że kiedyś dawno temu był spory skandal z > nimi w roli głównej, i jakoś się do nich zraziłam. A jakis konkret lub jakikolwiek punkt zaczepienia, zeby googlnac? Odpowiedz Link
kis-moho Re: Kartki świąteczne - skąd? 04.12.12, 08:27 > A jakis konkret lub jakikolwiek punkt zaczepienia, zeby googlnac? To było dość dawno. Ale mają na koncie i mniejsze nieprawidłowości, jak afera z Madonną. Mi najbardziej przeszkadza, że na ich stronie nie mogę znaleźć ile % z każdej kartki idzie na ich cele, a ile np. dla Hallmarku (jeżeli ciągle są partnerami, nie jestem na bieżąco). Lekarze bez granic mają to dokładnie wyszczególnione. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Kartki świąteczne 20.11.12, 10:30 Z komentarzy na blogu wynika, że na razie jest więcej kartek dla pań niż dla panów - to tak jakby ktoś nie mógł podjąć decyzji komu słać :). Odpowiedz Link
nomina Re: Kartki świąteczne 03.12.12, 22:24 A jest jakaś lista, kto do kogo pisze? Żeby potem nie było, że jedna osoba dostanie stos kartek, a inna żadnej - przykro będzie... Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Kartki świąteczne 03.12.12, 22:58 Ja przed wysłaniem przejrzałam komentarze pod notką: la-terra-del-pudding.blogspot.co.uk/p/robotka-2012.html organizatorki pisały do kogo jest na razie najmniej kartek. Można też w komentarzach dopytać jeśli nie ma świeżego info i na pewno powiedzą :) Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Kartki świąteczne 16.11.13, 23:01 Podnoszę pytając gdzie w tym roku kartki kupujecie? U nas niestety kupa z wąsem - 99% kartkowych ofert fundacyjnych jest skierowanych do firm. Miałam zamiar wesprzeć War Child, ale nie kupię 50 kartek po 2.90 euro za sztukę, na dodatek ze świadomością, że tylko 40 centów trafi do War Child. W Polsce też to tak wygląda? Ostatecznie skończyliśmy tradycyjnie, w Oxfamie :-). Odpowiedz Link
ka_czka Re: Kartki świąteczne 22.11.13, 12:33 Robotka 2013 ruszyla. Zapraszamy: bebeluch.blogspot.co.uk/p/robotka-2013.html Komitet Dezorganizacyjny :-) Odpowiedz Link