Dodaj do ulubionych

komputerowo pomocy!!!

29.07.13, 23:03
Wlasnie wszystko mi pieknie poszlo w ...
Drogie Lobbystki potrzebuje pomocy,

Wrrr azertowa klawiatura i do tego nowy komp, ktorego klawisze nie reaguje nanaciskanie.
Do rzeczy!
Pisalam swoja magisterke na wordzie starter 2010, na dokumencie sciagnietym z gmailowej poczty. W trakcie pracy kilkakrotnie zapisywalam doc skrotem klawiszy ctrl s. Nie zapisalam tego dokumentu nigdzie na kompie. Nie ma go rowniew na poczcie. Wyczytalysmy z siostra, ze w wordzie 2010 mozna odzyskac niezapisany doc, niestety, tam gdzie powinien byc, nic nie ma. Prawdopodobnie jest w notatniku - Windows update, bo godz, ktora jest przy doc na to wskazuje. Niestety nie mozna tego doc otworzyc, tzn. korzystajac z podpowiedzi,cos tam pozmienialysmy, ale dalej sa to znaki,ktore dla mnie nie maja zadnej wartosci.
Moje pytanie brzmi - jak otworzyc ten doc w notatnika, by dalo sie go odczytac? Praca pisana jest w j. niemieckim na francuskim wordzie.
Zal jest wiadomo, aczkolwiek bylo tego malo, bo 3 strony; ale i tak napisanie ich zajelo micaly dzien. Wielkie Dzieki za pomoc!
Obserwuj wątek
    • miss-alchemist Re: komputerowo pomocy!!! 30.07.13, 06:39
      Jeśli pisałaś w pliku ściągniętym z poczty i klikałaś zapisz, najprawdopodobniej jest on w plikach tymczasowych systemu lub przeglądarki.

Przejrzyj na początek katalog users/nazwaużytkownika/download (użytkownicy/nazwaużytkownika/pobrane). Możesz przejrzeć też folder Temp na dysku C.
      • mniickhiateal Re: komputerowo pomocy!!! 30.07.13, 07:37
        Dokładnie.

Zrób wyszukiwanie zaawansowane na dysku C, pliki z rozszerzeniem DOC i datą z danego dnia, powinno Ci wypluć odpowiednich kandydatów.
    • oryginalny.nick Re: komputerowo pomocy!!! 30.07.13, 11:09
      dzieki dziewczyny,
      niestety nie udalo mi sie odzyskac dokumentu, niewykluczone, ze dlatego, ze sie tego po prostu nie da odzyskac, a moze dlatego, ze nie jestesmy z siostra na tyle sprawne komputerowo,
      • mniickhiateal Re: komputerowo pomocy!!! 30.07.13, 12:08
        E, raczej powinien być. Metodą z wyszukiwaniem zawsze ratuję swojego rodziciela, który też wyprawia różne dziwne rzeczy na kompie, więc raczej powinno zadziałać. Ale spróbuj jeszcze tak: otwórz ponownie plik z poziomu załącznika do mejla. Idź do menu Worda i użyj funkcji "Zapisz jako". Otworzy Ci się okienko folderu z plikami tymczasowymi; skopiuj z górnego paska adresu tego okienka adres folderu, otwórz okno Eksploratora Windows, wklej do paska adresu skopiowany adres, wciśnij Enter. Powinnaś wylądować w folderze na pliki tymczasowe. Ustaw sortowanie po dacie i przeszukaj podejrzane pliki; być może rozszerzenie może być jakieś inne, ale nie przypuszczam. Ewentualnie wyjdź o poziom wyżej, może być kilka innych takich folderów, i też je sprawdź.

Aha, i nie mogę się powstrzymać przed pouczeniem, żebyś więcej tak nie robiła i zawsze zapisywała pliki tam, gdzie potem będziesz umiała je znaleźć. Przprszm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka