Dodaj do ulubionych

LWW PAYU Allegro

03.01.14, 20:26
ale tytuł mi wyszedł;)
do rzeczy: czy jakaś Lobbystka obeznana w temacie wyjaśni mi, gdzie są moje $ i kiedy trafią na moje konto?;)
sprzedałam stanik przez allegro, kupujący wpłacił via PAYU. Wykonałam przelew weryfikacyjny na kwotę 1,01, którą to kwotę mam już z powrotem na koncie. Jednocześnie w zakładce PAYU mam taki komunikat: Trwa weryfikacja Twoich danych. Poczekaj na e-mail z informacją o ich akceptacji lub odrzuceniu.
i tak od przed świąt;/
napisałam do nich maila, ale jeszcze nie odpisali...
gdzie jest moja kasa?;)
Obserwuj wątek
    • prostokvashino Re: LWW PAYU Allegro 03.01.14, 21:20
      Nie wiem, czy to już sprawdzałaś (z opisu nie wynika).

U mnie pieniądze wpłacone przez PAYU trafiło na subkonto na allegro, dopiero z niego musiałam zlecić wypłatę na moje powiązane z Allegro konto.

Moja SPrzedaż > Saldo i wypłata środków >
      Miałam rachunek płatniczy w Payu i poniżej kwotę. Teraz mam zero :)
      A jeszcze niżej opcje Autowypłat (mam wyłączone). Obok dane do wypłaty (czyli moje konto bankowe).

I pod tym , jak miałam pieniądze, była opcja "Wypłać " albo coś w tym stylu.
      • bib24 Re: LWW PAYU Allegro 04.01.14, 10:08
        Dokładnie tak. Musisz wejść ręcznie i zlecić wypłatę. To nie jest paypal, to jest pseudo paypal. Za każdym razem jak ci klient wpłaca musisz zlecić wypłatę. Pewnie można ustawić jakiś automat, ale przy malej sprzedaży robię to po prostu sama jak we wpisie powyżej.
    • nientepaura Re: LWW PAYU Allegro 04.01.14, 12:35
      dostałam odpowiedź z prośbą o potwierdzenie przelewu w pdf - ale mają bajzel;D ciekawe, ile to potrwa;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka