Dodaj do ulubionych

jaki dezodorant działa a nie niszczy staników ???

18.02.09, 01:29
mam w sumie głupi problem:
pocę się.
niby normalna sprawa -
po to są dezodoranty i antyperspiranty;
Używam ale:
1. te co działają zostawiają mi białe ślady na ciuchach i co gorsza równiej na
stanikach pod pachami.
Jedną Freyę mam do wyrzucenia, odbarwiła / rozjaśniła się pod pachami :(
Prałam ja kiedyś ręcznie potem chciałam w jakimś odplamiaczu to sprać i nic
nie do ruszenia. Podobnie z niektórymi ciuchami
2. Te co nie brudzą - nie działają :(

Możecie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • pierwszalitera Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 01:41
      Rexona Women Crystal clear aqua, 24 godziny działania, 0 alkoholu, specjalnie bezśladowa. Dostałam próbkę przy zakupie czarnego stanika. :-) Nie używam, bo zapach mi osobiście nie podchodzi i mam inne ulubione, ale próbowałam, nic nie brudzi.
    • klymenystra Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 07:58
      Etiaxil tylko i li!
      • maja_sara Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 11.04.09, 23:53
        O! Etiaxil potrafi tak odbarwić ubranie, że to nadaje się tylko do
        wyrzucenia :-( sam w sobie jest super, to fakt
    • luliluli Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 09:52
      Vichy:) 30 zł z kieszeni leci, ale jest wspaniały, super wydajny,
      pachnący leciutko, działa nawet najgorętszym latem i jestem nim
      zachwycona odkąd przerzuciłam się z koszmarnej, szczypiącej i
      brudzącej wszystko Lady Speed Stick
      • nanah Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 10:36
        Też chciałam napisać o Vichy:) Jest wspaniały, nie niszczy bielizny ani ubrań i
        zawsze działa. Chodzi mi o ten antyperspirant w kulce z zielonkawą zakrętką:
        www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4100
        Miałam też kiedyś z białą - jest delikatniejszy, bezzapachowy ale nie do końca
        działa w upalne lato.
        Kilka lat temu używałam Antidralu, ale nie nadawał się do stosowania po
        depilacji (alkohol=ostre pieczenie), a czasem i normalnie mnie podrażniał.
        • besame.mucho Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 20:41
          Ja też Vichy :). Jest dobry i niczego nie odbarwia ani nie niszczy.
      • paskud_agg Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 03.03.09, 19:00
        Potwierdzam skuteczność dezodorantów Vichy :) Zawsze uważałam, że Rexona
        wymiata, ale okazuje się, że może być lepiej.
        Starczają na długo, więc w sumie kosztują jak zwykły dezodorant. Staniki
        bezpieczne, tylko ja zawsze czekam aż mi dezodorant wyschnie, bo jest w kulce
        (myślałam, że nigdy w życiu w kulce nie kupię, a tu taka miła niespodzianka :)).

Miałam za to kiedyś dezodorant, chyba Dove Black Dress i ekhem... W życiu mi
        żaden dezodorant tak ubrań nie paprał jak to :/
        • klaranyc Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 23.06.09, 19:53
          Oooo, a to ciekawe. Własnie miałam napisać, że kiedyś miałam Dove, do
          czarnych rzeczy i był świetny. Chyba właśnie o Black dress chodziło,
          choć na 100% nie pamiętam, bo kupiłam go już dawno w Polsce, a w USA
          nie mogę go znaleźć. Ale dobrze wiedzieć, że istnieją również
          negatywne opinie na jego temat. Może po prostu miałam szczęście? W
          każdym bądź razie, poszukam tego Vichy.
    • m.arta.m Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 09:54
      jeśli masz problem z dużym poceniem, to proponowałabym wypróbowanie
      etiaxilu/antidralu. Ale one mogą brudzić, niszczyć nawet po zmyciu.

ja długo szukałam takiego, który by działał i albo zapach miał nie drażniący,
      albo był bezzapachowy. Większość, jesli zapach mi się podobał, to po
      "podgrzaniu" był nie do zniesienia.
      W końcu znalazłam oriflame, używam go już naprawdę długo i jest dla mnie póki co
      niezawodny i niezastępowalny.
      ja używam takiego, w kremie- wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15880
      są jeszcze w sprayu i kulce. są dwie wersje- normalne i dla skóry wrażliwej. oba
      działają.
      jeszcze nie zauważyłam, żeby zniszczyły mi jakikolwik stanik czy ubranie.
      nie wiem, jak ten w sprayu, bo miałam go raz, ale szybko przestał mi działać
      (przypuszczam, że albo felerny egzemplarz, albo go zepsułam).
    • heliamphora Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 12:01
      Warto spróbować Etiaxilu/Antidralu, bo jeśli mogłabys go używać, to faktycznie
      sprawa odbarwień by się rozwiązała (stosuje sie je tylko na noc, potem zmywa).
      Skuteczne toto, ale niestety nie mogłam stosować, bo wyżerało mi dziurę w skórze
      i robiły się rany.

Z rzeczy mniej spektakularnych polecam antyperspirant w kremie Vichy 7-days
      Treatment (tubka z zieloną nakrętką). Można smarować się tylko na noc i wtedy w
      dzień też działa. Ja osobiście stosuję codziennie na dzień i jeszcze żaden
      stanik mi się nie zabrudził.
      • quleczka Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 23.02.09, 20:12
        etiaxil jest tez w wersji do skory wrazliwej :)

no i podstawa - nie po goleniu i na 100% suche pachy ...bo inaczej piecze, swedzi, podraznia i w ogole

100% suche to takie naprawde suche, sugeruja nawet by podsuszyc suszarka :)

no i jest kilka podobnych rzeczy - driclor, antidral, etaksel/AA aquaselin, SVR spirial

ja stosuje antidral bo jest tanszy niz inne :)
        • heliamphora Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 23.02.09, 23:00
          Pisałam właśnie o Etiaxilu do skóry wrażliwej. Do tego zwykłego, po
          doświadczeniach z tym "delikatniejszym", nawet się już nie zbliżałam.

Testowałam też Driclor - to samo.

Przykro mi, ale mimo zachowania wszelkich zalecanych środków ostrożności (nie po
          depilacji, nie na mokrą skórę, dokładne suszenie itp.) nadal było to
          traumatyczne przeżycie, po którym skóra przez jakiś czas musiała mi się goić.

Większość z Was jest zadowolona z Etiaxilu i jemu podobnych, czego
          zazdroszczę... Ale uczciwie ostrzegam, że nawet przy pełnej ostrożności
          stosowania, mogą wystąpić niefajne skutki - w końcu to silny środek.
    • blondyneczka_ola Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 12:02
      Ja używam Adidasa w kulce - wcześniej był to taki przezroczysty, obecnie
      3action, bo niestety tych wcześniejszych już nie mogę w drogeriach znaleźć (a
      szkoda :( bo jednak fajniejsze były). Według mnie jest to najskuteczniejszy
      dezodorant w tej kategorii cenowej - ok. 10zł (używam tylko w kulce lub sztyfcie
      - rzadziej)
      • urkye Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 15:48
        Adidas 3action (w kulce)-zgadzam się w 100% :) Sama używam od +-roku, trafiłam
        na niego po wypróbowaniu już chyba wszystkich innych:P Plusy-bardzo długo
        trzyma, nic nie śmierdzi (nawet po dużym wysiłku fizycznym):P Co do
        brudzenia-mam taki patent-smaruję się pod pachami i zawsze po prostu czekam, aż
        wyschnie. Wtedy nic mi nie brudzi:) Staniki piorę ręcznie, bez problemu białe
        ślady schodzą z ciemnych gumek.
      • lavaenn Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 16:20
        3action w sprayu mi odbarwił już 2 czy 3 staniki, niestety :/
        • turzyca Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 11.04.09, 00:56
          lavaenn napisała:

> 3action w sprayu mi odbarwił już 2 czy 3 staniki, niestety :/

Bo czasem formula tez jest wazna i dezodorant, ktory w jednej wersji jest
          swietny, w drugiej jest straszny. Dziewczyny pisaly o kulce, Ty uzywalas sprayu,
          tu szukalabym przyczyny klopotow.
          • agata272 Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 11.04.09, 04:09
            A mi adidas 3action w kulce odbarwił kilka koszulek i zabarwił na żółto 3 białe
            staniki, więc z moich doświadczeń- nie polecam :).
          • pierwszalitera Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 11.04.09, 15:14
            turzyca napisała:

> Bo czasem formula tez jest wazna i dezodorant, ktory w jednej wersji jest
            > swietny, w drugiej jest straszny.

A czy to nie jest tak, że dezodoranty z alkoholem mają skłonność do odbarwiania tkanin, bo ja od lat używam takich bez. Moja skóra reagowała na alkohol przesuszeniem, więc zrezygnowałam. Ja w ogóle nie wiem co to odbarwianie ciuchów pod pachą, co najwyżej jakiś dezodorant w sztyfcie, których głównie używam, zostawi całkowicie spieralny biały ślad, ale zanik kolorów tkanin? A może dlatego, że się mało pocę? Bo pot sam w sobie chyba też ma właściwości żrące.
            • turzyca Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 11.04.09, 23:16
              Na pewno alkohol nie jest jedynym czynnikiem, choc pewnie waznym, jednak moje
              doswiadczenie wskazuje, ze trafiaja sie odbarwiajace dezodoranty bezalkoholowe.
              Pot owszem ma pewne wlasciwosci zrace, ale jesli widac zaleznosc nagle
              odbarwianie tkanin - dany dezodorant, to ja jednak obstawiam dezodorant, a nie pot.
    • daslicht Też tak mam 18.02.09, 12:19
      Mam naturalnie mocne grzanie (i chodzę zimą w krótkim rękawku) i jak
      tylko zrobi się nieco cieplej, pocę się jak pracownik huty ;)
      Próbowałam różnych dezodorantów, używam męskich, bo nie są
      różowosłitaśne, nie capią kwiatuszkami i mają mocniejsze działanie.
      Jak na razie najskuteczniejszy jest ten:
      www.frisco.pl/img/products/zoom/3838824056081_z.jpg
      ale niestety robi białe plamy :(
      I chwała temu, kto wymyślił dezodoranty do stóp! Cudowny wynalazek!
      ^^
      • plica Re: Też tak mam 19.02.09, 07:27
        daslicht napisała:

> Mam naturalnie mocne grzanie (i chodzę zimą w krótkim rękawku) i jak
        > tylko zrobi się nieco cieplej, pocę się jak pracownik huty ;)
        > Próbowałam różnych dezodorantów, używam męskich, bo nie są
        > różowosłitaśne, nie capią kwiatuszkami i mają mocniejsze działanie.
        > Jak na razie najskuteczniejszy jest ten:
        > www.frisco.pl/img/products/zoom/3838824056081_z.jpg
        > ale niestety robi białe plamy :(
        > I chwała temu, kto wymyślił dezodoranty do stóp! Cudowny wynalazek!
        > ^^

oo. a to niespodzianka. moj maz z kolei uzywa tylko damskich o w miare neutralnych zapachach, bo uwaza ze meskie sa za slabe i za smierdzace i robia slady na czarnych t-shirtach.
        potestuje tego Fa :)
    • sheilunia Antidral! 18.02.09, 13:17
      Jest o wiele delikatniejszy od Etiaxilu (i tańszy!!!). Bardzo wydajny, bardzo
      skuteczny. Jak użyję go na noc, to mam spokój na dwa, trzy dni. Pieruńsko
      śmierdzi w chwili użycia ;) Mimo ostrzeżeń nigdy nie odbarwił mi piżamy. Bardzo
      go sobie chwalę i za wydajność (to opakowanie mam już pół roku, a nadal się nie
      skończył ;) ) i za niewielką cenę (ok. 12 zł). IMO warto wypróbować, ja już nie
      mam żadnych problemów z barwieniem staników czy ciuchów, a przede wszystkim się
      nie pocę ;)
      • lenuuusia Re: Antidral! 19.02.09, 10:48
        potwierdzam! antidral świetna sprawa, warto kupić tym bardziej że cena jest bardzo niska, a działa:)
    • kwiatek04 Vichy 18.02.09, 13:50
      Ja tez polecam vichy. Ja uzywam tylko antypespirantow w sztyfcie i ten nie
      zostawia zadnych sladow.
    • polta Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 16:15
      Polecam etiaxil. Stosuję już ze dwa lata, z biegiem czasu coraz rzadziej, teraz
      już raz na dwa tygodnie, a do tego delikatny kwiatowy dezodorant. Po męczarniach
      z nadpotliwością, teraz nie mam żadnych problemów. Nigdy też nie miałam problemu
      z tym, że ponoć jest "mocny" i może podrażniać.
    • panistrusia Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 18:01
      Ja już nigdy nie kupię antyperspirantu z Aluminium Chlorohydate - z
      moich śledztw wyszło, że to ten składnik jest odpowiedzialny za
      brudzenie i odbarwianie.
      • quleczka Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 23.02.09, 20:11
        > Ja już nigdy nie kupię antyperspirantu z Aluminium Chlorohydate - z
        > moich śledztw wyszło, że to ten składnik jest odpowiedzialny za
        > brudzenie i odbarwianie.

to glowny skladnik etiaxilu i tym podobnych ale na nich podane jest, ze moga
        odbarwiac ...i dlatego stosuje sie je na noc, a rano zmywa:)
    • madzioreck Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 18:56
      Mnie tak dezodoranty popsuły Pollyannę karmelową - pod pachami jest pomarańczowa
      i nie sprzedam jej przez to, mimo, że za mała :(
    • normalna_ja Etiaxil 18.02.09, 21:17
      odkąd używam moje problemy się skończyły
      polecam :)
      • daslicht Re: Etiaxil 19.02.09, 16:26
        A ten Etiaxil dostępny normalnie czy apteczny?
        • martvica Re: Etiaxil 22.02.09, 22:12
          Apteczny, ale bezreceptowy.
          • normalna_ja Re: Etiaxil 22.02.09, 22:32
            tak, apteczny, są dwie wersje - do skóry normalnej i do skóry wrażliwej, ten
            drugi podobno delikatniejszy, ja kupuję do skóry normalnej, bo chcę
            długotrwałego efektu ;)

no i jest też Etiaxil do dłoni i stóp
            • quleczka Re: Etiaxil 23.02.09, 20:18
              no i jest antidral, diclor, AA aquaselin i kilka innych podobnych :)

antidral kilka razy tanszy, a jak dla mnie dziala niemal tak samo :)

tylko w ulotce na etiazilu jest by na poczatku stosowac kilka dni pod rzad, a
              potem z przerwami co pare dni, a na antidralu o tym nie wspomnieli ale ja robie
              tak samo i tak :)
    • ekler.ka Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 18.02.09, 22:30
      u mnie nawet etiaxil sprawy nie rozwiazuje...
      ale niewatpliwie nie brudzi i niezly jest dezodorant roc.
    • myszonor DZIĘKUJĘ! 18.02.09, 22:42
      za rady!
      Etiaxila miałam już raz trzy lata temu, pomógł, ale strasznie wyżerał skórę :(
      Nie mogłam zasnąć - chciałam sobie rozdrapać pachy.

Spróbuję z tym polskim odpowiednikiem, tańszym.
      O Vichy też kiedyś słyszałam dobrą opinie, kupiła ten z seledynową nakrętką ale
      u mnie nie zdział wiele.
      Póki co wyrzuciłam do kosza Nivea Pearl drops (beznadziejny wcale nie działał) i
      Dove do ubrań czarnych - lepszy ale też nie rewelacja.

Co do soli glinu czyli aluminium, słyszałam od koleżanki, która obroniła
      doktorat za chemii ze glin ma udowodnione działanie kancerogenne i żeby
      wystrzegać się go również w dezodorantach.
      W sklepie poczytałam skład - 90% dezodorantów w sprzedaży zawiera sole glinu.
      Nawet zwykły ałun to nic innego jak sól aluminium :(, a ma niezaprzeczalne
      działanie ściągające. Czyli działa w walce z potem
      To te słynne "kryształy" i nie musisz używać dezodorantów.
      Tez miałam przereklamowane.

I bądź tu mądry: śmierdzieć czy podnieść sobie ryzyko zachorowania na raka np.
      piersi?

Czy jest tu ktoś kto może potwierdzić lub obalić tą opinię?
      • luincir Re: DZIĘKUJĘ! 19.02.09, 00:32
        Obecnie tyle rzeczy jest potencjalnie rakotwórczych, że i tak nie wyeliminujesz
        wszystkich.
        Ja stosuję Vichy (z zieloną zakrętką), w sumie z braku laku, bo zdarza mu się
        pobielić wewnętrzną stronę bluzki (staniki o dziwo nie) i mimo zapewnień "48h" u
        mnie działa tylko kilka. Na Etiaxil nawet nie patrzę, bo mnie nie podrażniał
        chyba tylko RoC w kulce, który przy okazji nie działał, a wszystko inne (nawet
        ten Vichy) robi mi mniejsze lub większe swędzące, suche placki - wole nie
        myśleć, co działoby się po nim czy Driclorze. Nie pocę się jakoś straszliwie,
        tj. nie roztaczam wokół smrodliwej aury, która odstrasza ludzi, ale od keidy
        skończyłam jakieś dziesięć czy dwanaście lat nie mogę nosić bluzek innych niż
        czarne lub białe, bo na innych widać mokre pachy :(
      • pierwszalitera Re: DZIĘKUJĘ! 19.02.09, 00:53
        myszonor napisała:

> Co do soli glinu czyli aluminium, słyszałam od koleżanki, która obroniła
        > doktorat za chemii ze glin ma udowodnione działanie kancerogenne i żeby
        > wystrzegać się go również w dezodorantach.

O kancerogennym działaniu pierwszy raz słyszę, jednak w niemieckim czasopiśmie (Öko-test), testującym kosmetyki i inne produkty pod względem zdrowotno-ekologicznym, czytałam kiedyś, że glin może właśnie ze względu na mocno ściągające działanie doprowadzać do stanów zapalnych skóry. Kanaliki potne zwężają się, zapychają i może dojść do zakażeń, które objawiają się właśnie podrażniem i swędzeniem. Po odstawieniu jednak sytuacja wraca do normalności i problem znika. No i nie u każdego się to zdarza. Działanie karcenogenne ma jednak triklosan, środek antybakteryjny używany też czasem w deezodorantach, antytranspirantach a nawet w paście do zębów. Tego bym unikała.
      • quleczka Re: DZIĘKUJĘ! 23.02.09, 20:15
        > Etiaxila miałam już raz trzy lata temu, pomógł, ale strasznie wyżerał skórę :(
        > Nie mogłam zasnąć - chciałam sobie rozdrapać pachy.

ja taki efekt mialam jak dalam etiaxil na pachy, ktore nie byly idealnie suche,
        wystarczylo ze byly minimalnie prawie niewyczuwalnie wilgotne i mialam ochote
        sie zadrapac...

podsuszenie suszarka jest sugerowane nawet na opakowaniu i pomaga :) poza tym na
        wszelki wypadek wybieralam zawsze wrsje do skory wrazliwej :)

• dziudziulek Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 22.02.09, 21:59
      herbina, używam ok. 13 lat, są dwa rodzaje; przeźroczyste są z alkoholem,
      "mleczne" bezalkoholowe. Alkoholowe mają intensywniejszy zapach, dla mnie za mocne.
      Niestety coraz trudniej kupić herbinę, podobno już ją wycofali i wypuścili na
      rynek hrabinę. Znajoma z kiosku ruchu mi doniosła i hrabiny nie polecała.
      Będę niedługo też poszukiwać, bo domowe zapasy mi się kończą
      Ale gdybyś mimo wszystko gdzieś się natknęła, naprawdę polecam. Zero śladów na
      ubraniu, a poza tym przez te trzynaście lat, chyba ze dwa razy zdarzyło mi się
      mieć mokre ubranie pod pachami.
      • ask77 Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 25.02.09, 10:16
        Herbina najlepsza.Zwłaszcza te przezroczyste.Niestety od dłuzszego
        czasu u mnie niedozdobycia:(
        • myszonor Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 09.04.09, 01:27
          znalazłam na allegro!

kupuje i zdam relację :)
          • dziudziulek myszonor trzymam kciuki 10.04.09, 13:32
            mam nadzieję, że Ci podpasuje :)
            • dziudziulek Re: myszonor trzymam kciuki 10.04.09, 13:34
              zapomniałam dopisać, że mój mąż też używa herbiny :DD
    • kotwtrampkach Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 27.02.09, 14:25
      Hmm.. ja trochę z innej strony.. używam najczęściej Lady Speed Stick(niewiele
      pomaga na pocenie się, ale likwiduje zapach). Antyperspirant przeźroczysty,
      żelowy. Jedną bluzkę w mojej karierze wyrzuciłam z powodu odbarwień (czy
      zabarwień?)- dawno i nie jestem pewna, czy używałam tego samego. a teraz mam dwa
      staniki panache (tango pure nude i brzoskwiniowy tangoII) odbarwione. Na tango
      PURE bardziej widać - po prostu wybielał materiał..
      Czy to aby na pewno wina antyperspirantu? ;-)
      dopuszczam dwie wersje - albo mój pot jest silnie żrący ;-) (tylko w jednym
      miejscu ciała..) albo ten materiał jest...taki sobie? Mam czarną fantasię - nie
      ma śladu, freyę białą więc chyba nie ma co się odbarwiać. I tak jak pisałam
      bawełniane koszulki też zostały oszczędzone. - chyba odpada mi obwinianie
      kosmetyków -bo czemu na inne rzeczy nie działa? Chyba ze te tanga to jakiś
      gorszy materiał? (ale inne cechy materiału świadczą o jego wysokiej jakości)
      • turzyca Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 11.04.09, 01:06
        Wiesz, to kombinacja tego i tego. Oczywiscie sa materialy bardziej i mniej
        odporne na odbarwianie. I sa srodki, ktore bardziej lub mniej odbarwiaja. Z
        zelowej lady speed stick zrezygnowalam pare lat temu wlasnie z tego powodu, ze
        strasznie niszczyla kolory. Mialam material porownawczy, bo siostra nie
        zrezygnowala i o ile wczesniej bluzki odbarwialy nam sie w podobnym tempie, o
        tyle po moim odstawieniu speed sticka nagle moje bluzki przestaly sie tak szybko
        odbarwiac, a siostry nadal sie odbarwialy (kupujemy czasem te same ciuchy, wiec
        to nie o jakosc ubran chodzi). Dlatego jestem przekonana, ze akurat ten
        dezodorant jest wybitnie ubranio-nieprzyjazny i silnie odbarwia.

Teraz uzywam dowolnego dezodorantu w kulce, glownie rexony, bo akurat mi jej
        zielona wersja pasuje. Herbina byla fajna, ale u mnie w Niemczech nie widzialam.
    • yo_anka Vichy zielony - nie 11.03.09, 03:33
      mi się całkiem nie sprawdził
      Po 3 godzinach już zaczynałam śmierdzieć :(
      Etiaxil - tak działa, ale tylo dla ludzi o skórze jak podeszwa - mnie gryzie!
      Ostatnio jakiś Dove na carne sie sprawdził!
      • jul-kaa etiaxil - tak+ :) 09.04.09, 01:55
        Juz dziewczyny pisaly, ale ja powtorze
        Jestem straaasznym alergikiem, podrazniaczem itp. ale Etiaxil nie robi mi krzywdy.
        Etiaxil tylko na CAŁKOWICIE suche pachy, nigdy tuz po goleniu/depilacji,
        WYŁĄCZNIE na noc - rano zmyc porzadnie. Po nalozeniu poczekac (z rekami do
        gory), az wyschnie (jakaś minuta czy dwie). Nie powinno wyzerac, choc pewnie nie
        na kazdego dzialaja moje metody stosowania :)
        • eponak2 Jeśli chodzi o antidral.. 09.04.09, 02:00
          to na niego też jest prosty sposób ;) Wystarczy sobie wysuszyć suszarką miejsce,
          na które będzie nałożony środek i nic nie boli/piecze/swędzi po posmarowaniu :)
          Zaczerpnęłam ten pomysł z jakiegoś forum i jak na razie działa ;)
      • kotwtrampkach Re: Vichy zielony - nie 11.04.09, 14:50
        vichi u mnie też się nie sprawdził.. Pociłam się jak i wcześniej, zapachu moze
        nie było, ale plamy tak, brrr

Etiaxil jest lepszy - dwa dni ok, prawie sucho. (mam nadzieję, ze moja skóra nie
        przyzwyczai się za szybko..) Też mnie gryzie - mimo suszenia, odczekania po
        depilacji itp. Zauważyłam, ze nawet jeden wrośnięty włosek powodować moze
        szczypanie, brr. Ale idzie wytrzymać ;-) i chyba warto.

Tylko mam takie pytanie.. a gdybym chciała iść do sauny albo poćwiczyć tak do
        7-potów, jak to zrobić? ;-) Wcześniej wystarczyło się umyć, a etiaxil nie zmywa
        się za pomoca mydła..

• sylwia-osama Re: Vichy zielony - nie 11.04.09, 15:23
          Ja aktualnie kończę vichy zielony i już wiem, że więcej go nie kupię, może i nie
          śmierdzę potem, ale jednak mokre plamy na bluzkach potrafią się zrobić :/
          mam zamiar wypróbować etiaxil.
    • balbina_alexandra Re: jaki dezodorant działa a nie niszczy staników 13.04.09, 11:21
      Rexona, ta ze znaczkiem czarnej koszulki na opakowaniu :)
      zresztą, każda Rexona jest w zasadzie bdb :) innych nie uzywam.
    • lavaenn "przyzwyczajenie się" do antyperspirantu 20.06.09, 22:35
      podnoszę, bo mam inny problem antyperspirantowy.

Kupuję coś nowego, jest ok, ale nawet nie zdążę skończyć pierwszego
      opakowania a już przestaje działać, i to z dnia na dzień... Miałam
      to samo z Rexoną, Adidasem Action3, ostatnio z Garnierem mineralnym
      (przez pierwsze dwa tygodnie byłam zachwycona). Próbowałam
      Antidralu, ale po jednym użyciu leczyłam skórę dwa tygodnie.
      Jakieś pomysły?
      • sheilunia Re: "przyzwyczajenie się" do antyperspirantu 20.06.09, 23:00
        A nie posmarowałaś Antidralem mokrej/podrażnionej skóry?
        Etiaxil jest w wersji delikatniejszej, tyle, że droższy.
      • luliluli Re: "przyzwyczajenie się" do antyperspirantu 22.06.09, 09:18
        pomysł jest taki, żebyś spytała aptekarza, skubańce się trochę znają;) może za
        dużo nakładasz? albo yyy za mało? dziwna sprawa:| a używasz sztyftów, sprejów
        czy w jakiej formie?
      • kotwtrampkach Re: "przyzwyczajenie się" do antyperspirantu 23.06.09, 21:38
        hmm, mam podobnie.. Byłam nawet u lekarza, kazał mi schudnąć - moja nadwaga
        miała być główną przyczyną (71kg przy 165cm). Potem dał mi jakieś ziołowe
        tabletki uspokajające :-) potem przestałam kupować kolorowe bluzki..
        Tutaj czytałam o antidralach, kupiłam, stosowalam miesiąc i ciągle działał -
        byłby zachwycający, ale.. Ale moja skóra w obrębie pach zmieniła kolor na ciemny
        taki.. szczypał pewno przez podrażnienia spowodowane wrastaniem włosów (właśnie
        odzwyczajam skórę od depilatora, może znowu wrócę do tego blokera), ja drapałami
        tarłam bezwiednie i szczypał jeszcze bardziej.
        Ech, moze jakaś operacja wycięcia gruczołów? :-)
        Jest lepiej jak mam lepszą kondycję - tzn, jak się ruszam, ćwiczę i faktycznie -
        jak trochę schudłam jakiś czas temu, było lepiej. Dieta (to, co jem) nie ma
        żadnego wpływu u mnie na ten stan (może głodówka by pomogła, ale jeszcze nie
        dorosłam)

nie chciałam Cię zdołować.. Ale jak czasem przeglądam fora, nie ja jedna mam
        taki problem :) dezodoranty na pewno mają moc likwidowania zapachu, to zawsze plus
    • adrieene Aloe Ever Shield 13.04.10, 15:27
      Nie brudzi ubrań ale pamiętaj, że to dezodorant a nie antyperspirant.
      Tu do poczytania o nim www.aloes-uroda.pl/35,dezodorant-aloe-ever-shield.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka