Dodaj do ulubionych

WOW!!! Nowe foto!! Ladna fuksja :))

17.09.10, 05:52
... choc ten rekin byl bardizej unikalny.

Sugieruje zebys nastepnym razem 'wstawila' cos bardziej Australijskiego. Moze banksja? A nawet lepiej jak pokazesz kwitance christmas tree (Christmas Tree). W koncu jak sama piszesz na innym watku do Swiat tylko 14 tygodni!

No chyba ze u Was christmas trees nie rosna??

Uwazny doradca SP
Obserwuj wątek
    • luiza-w-ogrodzie Australijskie rosliny bozonarodzeniowe 17.09.10, 06:32
      starypierdola napisał:

> ... choc ten rekin byl bardizej unikalny.

To co sie nazywa "native fuchsia" to naprawde rodzaj wrzosca, jaki poza Australia nie rosnie, wiec jest bardziej unikalny niz rekin, ktory sie wloczy od Egiptu po Azje :o) Poza tym ile czasu mozna miec na czolowce rekina?

> Sugieruje zebys nastepnym razem 'wstawila' cos bardziej Australijskiego. Moze b
      > anksja? A nawet lepiej jak pokazesz kwitance christmas tree (Christmas Tree). W
      > koncu jak sama piszesz na innym watku do Swiat tylko 14 tygodni!
      >
      > No chyba ze u Was christmas trees nie rosna??

Mam zdjecia banksii, a jakze - moze nastepnym razem, co? Banksia to kwiat zimowy...
      NSW Christmas Tree (albo Christmas Bush - Ceratopetalum gummiferum) jest inne niz zolto kwitnace WA Christmas Tree (Nuytsia floribunda). A mnie osobiscie podobaja sie Christmas Bells :o)

Australian Christmas Plants

Luiza-w-Ogrodzie
      Pour vivre heureux vivons cachés - By żyć szczęśliwie, żyjmy w ukryciu.
    • luiza-w-ogrodzie Wasze zdjęcia z Australii na winiecie forum 17.09.10, 06:36
      Jak w zarchiwizowanym watku ponizej:

Na winiecie forum uzywam wlasnych zdjec, przylinkowanych z serwisu zdjeciowego w ktorym je trzymam, ale moze ktos z Was chcialby sie podzielic swoimi fotami? Mozemy sie umowic ze jesli przyslecie mi linke do zdjecia i komentarz to bede je wstawiac do winiety na kilka tygodni. Czy sa jacys chetni? Jesli tak, to prosze przysylac linki na poczte GW: luiza-w-ogrodzie@NOSPAM.gazeta.pl

Luiza-w-Ogrodzie
      Pour vivre heureux vivons cachés - By żyć szczęśliwie, żyjmy w ukryciu.
    • evee1 Re: WOW!!! Nowe foto!! Ladna fuksja :)) 17.09.10, 07:15
      Moim ukochanym australijskim native jest Eriostemon. ZAsadzilam go rok temu i w tym roku doczekalam sie przeslicznego wiosennie kwitnacego krzaczka. Tutaj jest link do informacji o nim:
      www.anbg.gov.au/gnp/gnp1/philotheca-myoporoides.html
      • luiza-w-ogrodzie Eriostemon 17.09.10, 07:59
        Evee, tez bardzo lubie "wax flower', mam ich w tej chwili trzy - jeden kwitnie na bialo, drugi ma kwiaty biale z rozowawymi brzegami (cos jak kwiaty jabloni) a trzeci jest rozowy. Trzeba je dobrze przycinac po kwitnieniu, wypuszczaja wowczas wiele nowych pedow, ktore nastepnej wiosny kwitna jeszcze obficiej.

Te krzewy nie tylko pieknie wygladaja kwitnac, ale do tego ich liscie ladnie zywicznie pachna. Z powodu tego aromatu jest to jedna z niewielu roslin jakich nie jedza moje kroliki :o) i kwitnie nie niepokojona przez nie w kroliczym ogrodzie:
        http://images8.fotosik.pl/437/26cc767a9fb36319med.jpg

Pozdrawiam
        a href="fotoforum.gazeta.pl/72,2,638,56871806,56871806.html" target="_blank">Luiza-w-Ogrodzie</a>
        Mówił Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń się. Całe życie? Załóż ogród...
        • docsq mamy inne upodobania 17.09.10, 10:19
          bo ja jestem nieustannie zafascynowany szczotka do butelek
    • luiza-w-ogrodzie Wasze zdjecia do wstawienia na winiete Forum 09.11.10, 23:25
      Ponawiam prosbe o uzyczenie Waszych zdjec do wstawienia na winiete Forum. Jezeli nie chcecie ujawniac swoich kont na Photobucket, Flickr czy innym serwisie, moze macie jakies zdjecia dodane na portalu GW?
      I SP moze przestanie narzekac :o)

Luiza-w-Ogrodzie
      Forum AUSTRALIA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka