Dodaj do ulubionych

jak uszyc maseczkę -nawet bez szycia

14.04.20, 19:26

www.youtube.com/watch?v=08Noxum05bw
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: jak uszyc maseczkę -nawet bez szycia 14.04.20, 19:29
      tu jest bez szycia
      www.youtube.com/watch?v=wUBletp6cx0
      • marii51 Re: jak uszyc maseczkę -nawet bez szycia 15.04.20, 12:51
        www.youtube.com/watch?v=_OXIhnugs_I
        • marii51 Re: jak uszyc maseczkę -nawet bez szycia 16.04.20, 20:34
          Koronawirus w Polsce. Maseczki obowiązkowe do czasu wynalezienia szczepionki
          Nakaz noszenia maseczek w przestrzeni publicznej będzie trwał, dopóki nie zostanie wynaleziona szczepionka - poinformował podczas czwartkowej konferencji prasowej minister zdrowia Łukasz Szumowski.

54
          414
          Podziel się
          1031
          "Jak będzie szczepionka" - tak minister Łukasz Szumowski odpowiedział na pytanie o to, jak długo ma obowiązywać nakaz zasłaniania ust i nosa w przestrzeni publicznej(Forum)
          "Jak będzie szczepionka" - tak minister Łukasz Szumowski odpowiedział na pytanie o to, jak długo ma obowiązywać nakaz zasłaniania ust i nosa w przestrzeni publicznej
          • pia.ed Jak zrobic przylbicę? 19.04.20, 11:31
            www.youtube.com/watch?v=St-MlmiUS3k&feature=emb_title

• pia.ed Zaparowane okulary od maseczki ochronnej 19.04.20, 14:57
              www.o2.pl/artykul/koronawirus-od-maseczki-ochronnej-masz-zaparowane-okulary-zobacz-jak-z-tym-walczyc-6501212828035201a

• marii51 Re: Zaparowane okulary od maseczki ochronnej 21.04.20, 02:06
                portal.abczdrowie.pl/uprawianie-sportu-w-maseczce-moze-byc-niebezpieczne-kto-powinien-szczegolnie-uwazac
              • marii51 Re: Zaparowane okulary od maseczki ochronnej 21.04.20, 22:33
                pia znalazlam o okularach bo to jetbardzo męćżąćę gdy zaparowuja i nie widzisz nic,,,
                oto maleńka podpowiedz jest
                ale do rozważenia.,
                czy tak mozna?
                Drugim sposobem,
                który jednak jest dość ryzykowny, to zrobienie dziur w maseczce.
                W Internecie pojawiły się porady aby w okolicy policzków
                zrobić kilka niewielkich dziur, którymi mogłoby się ulatniać powietrze.
                Ta metoda działa, okulary nie parują,
                ale maska nie spełnia do końca swojej funkcji.
                Jest to zatem opcja dla osób, które zamierzają nosić maskę tylko pro forma
                (do czego nie zachęcamy). ale wiele podpowiedzi jest ok
                • pia.ed Zaparowane okulary od maseczki ochronnej 23.08.20, 11:53
                  Czytalam na innym Forum sprawdzony przez piszce tam panie
                  sposob na zaparowanie okularow.
                  Trzeba je lekko przetrzec kawalkiem mydla, a potem dokladnie wypolerowac
                  miekka sciereczka az beda idealnie przezroczyste...
                  Sama tego jeszcze nie probowalam!

• marii51 Re: Zaparowane okulary od maseczki ochronnej 24.08.20, 13:20
                    pia.ed napisała:

> Czytalam na innym Forum sprawdzony przez piszce tam panie
                    > sposob na zaparowanie okularow.
                    > Trzeba je lekko przetrzec kawalkiem mydla, a potem dokladnie wypolerowac
                    > miekka sciereczka az beda idealnie przezroczyste...
                    > Sama tego jeszcze nie probowalam!

>
                    > trzeba wyprobować dawniej nie bylo żadnych płynow do czyszczenia szkieł --chyba to jest to
                    >
                    >
                    • pia.ed Re: Zaparowane okulary... 24.08.20, 14:43
                      To jest jeszcze cos innego!
                      Do czyszczenia szkiel uzywalam od lat plynu do mycia szyb,
                      a ostatnio polecono mi w sklepie optycznym mycie
                      plynem do zmywania naczyn, bo lepiej usuwa tluszcz.
                      Natomiast mydlo w kawalku ma zapobiec zaparowaniu...

trzeba wyprobować dawniej nie bylo żadnych płynow do czyszczenia szkieł
                      • marii51 ILEŻ TO MINĘŁO CZASU AD OGLASZAŁ 31.08.20, 18:46
                        w Stalowej WOLI
                        100 MILN NA rozpoczęcie produkcjii maseczek... a okazuje się
                        Fabryka maseczek wciąż nie działa, choć 100 mln już jest, a podatki są płacone https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/G7-k9kpTURBXy85MGRhOGNhM2Y2NWY0YTlkNDQxNjg0ZDdmODQ2MjIyNy5qcGeSlQMMB80EC80CRpUCzQHgAMLDgqEwBaExAQ
                        Miała już produkować, a ciągle trwają przygotowania. Miała dawać zatrudnienie, wciąż nie wiadomo, ilu pracowników będzie potrzebnych. Szumnie zapowiadana fabryka w Stalowej Woli wciąż nie ruszyła.
                        Tekst linku
                        • pia.ed Chociaz w Szwecji nie nosi sie... 03.11.20, 12:44
                          Mam duzo maseczek, ktore rozdawal wydzial komunikacyjny w Malmö, aby uzywac je w autobusach miejskich. Niestety sa to maseczki z czterema troczkami, zamiast dwoch gumek zakladanych za uszy.
                          Nie wiem co z nimi zrobic ... moze pokryje je naterialem i doszyje gumki?

.
                          • pia.ed Re: Chociaz w Szwecji nie nosi sie... 03.11.20, 13:12

Klementyna25

Zmuszają,wymuszają a ludzie jak potulne baranki idą na rzeź 🤦‍♀️ Tak sobie patrzę i myślę,
                            dzisiaj maseczki a miesiąc temu?
                            Ludzie za chwilę nie będą mieli co do garnka włożyć, ale maska musi być
                            bo przecież nie ma na co pieniędzy tracić 🤦‍♀️

Dzięki za poprawienie mi humoru. Dobre 😎

Miesiąc temu nie padał deszcz. Teraz może padać i co w związku z tym? Okoliczności zmieniają się
                            nawet w ciągu dnia. I my też musimy się do tego dostosować. Trudności z myśleniem?
                            Najlepiej siedź w domu i płacz jak twoje e-motki.

Olways

No problem, gumka do podpaski i maska gotowa

No sorry jak cię nie stać 2 maseczki nawet po 10 zł to zrezygnuj z internetu bo drożyzna hehehe...

Jak nie będziesz nosił maseczki, to nie będziesz musiał nic do garnka wkladac

Czytelnik

Na co Ci będzie garnek i wkład do niego, jak zejdziesz z tego padołu.
                            Próbują Cię ratować- doceń to.

Miś

Maseczki tak chronią przed wirusem jak stringi przed zimnem
                          • marii51 Re: Chociaz w Szwecji nie nosi sie... 03.11.20, 14:45
                            PIA....
                            Niestety sa to maseczki z czterema troczkami, zamiast dwoch gumek zakladanych za uszy.
                            Nie wiem co z nimi zrobic ... moze pokryje je naterialem i doszyje gumki?

Z wiązać troczki wyprobuwując żeby nue uwierały za uszkiem kilka prob i odpowiednie uwiązanie zostawić ... tak tez pozostale wczesniej przygotować .. tak pomysllam,ale czy wlaśiwie nie wiem

wypróc troczki i gumeczki zaszyć ..więcej pracy
                            wnuczki dosaly od drugiej babci uszyte
                            ale gumki za małe i nie mogą zakladac bo im uciska jak przyjedzie to od nowa większe doszyjesmile
                            • marii51 Re: Chociaz w Szwecji nie nosi sie... 03.11.20, 14:49
                              rozumiem maki w sklepie w aptece w autobusie
                              ale nakaz noszenia tak najzwyczajbuej gdy ydziemy na spcer
                              --wybieramy się do parku, lasku.......

a policja wypisuje mandat kpiny

to jest specjalne dręczenie i upokażanie ludzi !
                              -----------.. tak pomyslalam do ww wpisanych komentarzy
                              • mobic Re: Chociaz w Szwecji nie nosi sie... 04.11.20, 20:10
                                Byłem w poniedziałek w Auchanie i chyba z pół godziny stałem przy maseczkach bo byli bardzo ciekawe i różne. Nie kupiłem bo wcześniej sobie kupiłem w Biedronce za 4.90 zł za 10 sztuk dałem. Są bardzo dobre jednorazówki ale dają się prać, prałem jedną 10 razy i dalej jest ok.
                                • pia.ed Re: Chociaz w Szwecji nie nosi sie... 05.11.20, 02:18
                                  mobic napisał:

wcześniej sobie kupiłem w Biedronce za 4.90 zł za 10 sztuk dałem. Są bardzo dobre
                                  jednorazówki ale dają się prać, prałem jedną 10 razy i dalej jest ok.

>

Czytalam o tych maseczkach, sa polskiej produkcji i szalenie tanie! Tylko nie pokazano
                                  jak one wygladaja... Chyba sa z materialu, skoro mozna je prac?

Te o ktorych pisze, to maseczki chirurgiczne z czegos co przypomina papier... dlatego mysle miec
                                  taka luzem pod spodem, a na wierzchu maseczke z materialu.

Te z materialu byly w Lidl jakis czas temu, kupowalo sie na sztuki
                                  a moze byly dwie w opakowaniu, napisano, ze mozna je uprac,
                                  czyli jednorazowe nie byly. Wzorki na nich mlodziezowe i dlatego nie kupilam.
                                  W Szwecji maseczki sa bardzo drogie, bo w ciaglej sprzedazy sa tylko w aptekach!
                                  • mobic Re: Chociaz w Szwecji nie nosi sie... 05.11.20, 09:11
                                    https://static.pepper.pl/live_pl/threads/thread_full_screen/default/316662_1.jpg
                                    • pia.ed W Szwecji nie nosi sie... 05.11.20, 13:56
                                      Mam kilka identycznych, ale Made in China... no i drogich jak diabli!
                                      Szwedzki wirusolog twierdzi, ze maseczki daja stanowczo za malo ochrony,
                                      ze noszacy maseczke uwazajac sie za chronionego,
                                      przestaje utrzymywac najwazniejsza ze wszystkiego odleglosc 1,5 - 2 m.

• marii51 Re: W Szwecji nie nosi sie... 05.11.20, 14:36
                                        pia.ed napisała:

> Mam kilka identycznych, ale Made in China... no i drogich jak diabli!
                                        > Szwedzki wirusolog twierdzi, ze maseczki daja stanowczo za malo ochrony,
                                        > ze noszacy maseczke uwazajac sie za chronionego,
                                        > przestaje utrzymywac najwazniejsza ze wszystkiego odleglosc 1,5 - 2
                                        > m.

~~~~~~~~~I TAK TO JEST--W KAŻDYM KRAJU INNE OBOSTRZENIUA
                                        • mobic Re: W Szwecji nie nosi sie... 05.11.20, 15:01
                                          Maseczka taka zwykła chroni innych przed Tobą gdybyś była zarażona koronawirusem.
                                          • pia.ed Re: W Szwecji nie nosi sie... 05.11.20, 19:39
                                            mobic napisał:
                                            > Maseczka taka zwykła chroni innych przed Tobą gdybyś była zarażona koronawirusem.

Gdzies napisano troche zartobliwie, ze jesli ktos widzi cie w maseczce na twarzy,
                                            to instynktownie odsuwa sie jak od zakazonego wink
                                            Inni z kolei widzac osobe w maseczce mysla, ze ta osoba jest latwo podatna na zakazenie,
                                            wiec z szacunku dla ciebie odsuwaja sie...

A dzis znalazlam cos takiego:

zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,173954,26368865,maska-jest-kluczowym-srodkiem-ochrony-przed-koronawirusem-przybywa.html#e=RelRecImg4

• marii51 Re: W Szwecji nie nosi sie... 07.11.20, 17:26
                                              tu wkleję jak naraża sie Jaroslaw Laczyński
                                              wiadomo on nie schowa się on wciąż pracuje

jest najważniejszy teraz w POLSCE
                                              CZUWA NAD CZUWAJĄCYMI NAD NASZYM BEZPIECZEŃSTWEM NIE BYLO NIGDY ZA ŻĄDNYCH RZĄÓW TAK WAŻNEJ FUNKCJII POWOLANEGO Min JK ... TO POWINNI CZUWAĆ
                                              MIEĆ PZRYGOTOWANE MASKI I RĘKAWICZKI I NIE PODAWAĆ RĘKI --ON Z NAWYLU GRZECZNIE WITA SIE Z OCHRONIARZAMI I KIEROWCĄ .......
                                              ~~~~~~~~~W art zastnawiają się nad karą smile

a tak """Co więcej, prezesa na utratę zdrowia, a nawet życia naraża jego kierowca. Gdy złożona z dwóch samochodów (limuzyna Kaczyńskiego i samochód ochrony) minikolumna ruszyła, to kierowca wicepremiera... złamał przepisy! Nie dość, że przekroczył na jednej z warszawskich ulic prędkość, jadąc 75 km/h (w terenie zabudowanym prędkość dopuszczalna to 50 km/h), to jeszcze na jednym ze skrzyżowań skręcał na czerwonym! Grożą za to cztery punkty. – Przekroczenie prędkości to cztery punkty karne i do 200 zł mandatu – mówi „Super Expressowi” doświadczony warszawski policjant. A wjazd na czerwonym? – To nawet do 500 zł i maksymalnie sześć punktów karnych – dodaje nasz rozmówca z wydziału ruchu drogowego.
                                              iadomo,że nie będzie kary-
                                • pia.ed Jak je sie pierze? 08.11.20, 00:16
                                  Napisz jak pierzesz takie papierowe maseczki? big_grin

mobic napisał:

> Wcześniej sobie kupiłem w Biedronce za 4.90 zł za 10 sztuk dałem. Są bardzo dobre jednorazówki ale dają się prać, prałem jedną 10 razy i dalej jest ok.

>
                                  • mobic Re: Jak je sie pierze? 08.11.20, 01:54
                                    To nie są papierowe maseczki. Wygląd mają że są papierowe ale gdyby byli papierowe to by jednego prania nie wytrzymali są z jakiegoś tworzywa sztucznego. Papierowych maseczek to ja jeszcze nie widziałem. Piorę na równej powierzchni kładę np w wannie i przecieram gąbka nasyconą mydłem. Maseczki mają w sobie jakiś drucik tak że inaczej prac to drucik by nie wytrzymał. Piorę dlatego że chcę sprawdzić jak długo wytrzymuje maseczka?
                                    • mobic Re: Jak je sie pierze? 09.11.20, 17:57
                                      Na manifestacjach widzi się maseczki z błyskawicą albo tęczowe a w autobusach czy tramwajach czy w innych miejscach życia to jeszcze ani razu nie widziałem. Czyżby się ich wstydzili?
                                      • marii51 Re: Jak je sie pierze? 09.11.20, 18:04
                                        nie widże ,bo nie korzystam z miejskich pojazdów

mobic ?
                                        a kto kogo się wstydzi? oby tylko taki istniał problem
                                        • marii51 Re: Jak je sie pierze? 10.11.20, 14:17
                                          Dezynfekcja i czyszczenie używanych masek
                                          Czy wiesz, że możesz samodzielnie czyścić i dezynfekować maseczki?

Najskuteczniejszą metodą czyszczenia maseczek bawełnianych jest ich pranie (minimum 60℃, ⏱ ok. 45 minut). Po praniu, gdy maseczki wyschną, warto również je wyprasować, a następnie zdezynfekować środkami antybakteryjnymi o wysokiej zawartości alkoholu.

Bardzo prosta jest również dezynfekcja masek z filtrem FFP1, FFP2, FFP3. Wystarczy, że odłożysz maskę w bezpieczne miejsce na 72 godziny. Badania naukowe udowodniły, że koronawirus utrzymuje się na tego rodzaju powierzchniach maksymalnie 3 dni.
                                          • marii51 Re: Jak je sie pierze? 10.11.20, 14:21
                                            Działania przeciwwirusowe
                                            Oprócz noszenia maseczek ochronnych ważne jest także zachowanie innych środków ostrożności.

Często myj ręce – jeśli masz możliwość, stosuj płyn do dezynfekcji skóry. W naszej ofercie znajdują się także płyny do dezynfekcji powierzchni. Można nim odkazić klamki, podłogę, meble, krzesła itd.
                                            Uważaj na oczy – przez błonę śluzową wirus dociera do organizmu. Zabezpieczenie oczu może zapewnić przyłbica. To rozwiązanie polecane również dla osób, które źle znoszą maseczki lub chcą sobie zapewnić dodatkowe zabezpieczenie.
                                            Wszystkie nasze produkty znajdują się w specjalnej zakładce: kliknij tutaj, aby je zobaczyć.

o rany ..szybkie testy cena brak słów niżej niżej w linku
                                            meden.com.pl/artykuly/maski-ochronne
                                          • pia.ed Maseczki z błyskawicą i tęczowe 10.11.20, 14:41
                                            Pytasz tak, jakbys nigdy nie czytal prasy albo nie ogladal telewizji... Nikt sie nie wstydzi,
                                            ale nikt tez nie chce byc pobity przez nacjonalistow czy kiboli "patriotow", a w najlepszym
                                            razie obrzucony epitetami sad
                                            Zapomniales juz, jak przed paroma laty polski naukowiec jadac tramwajem rozmawial
                                            w jezyku niemieckim z zaproszonym przez siebie naukowcem z Niemiec? Obaj zostali
                                            napadnieci przez "prawdziwego Polaka", bo "w Polsce mowi sie po polsku".

mobic

09.11.20, 17:57
                                            Na manifestacjach widzi się maseczki z błyskawicą albo tęczowe,
                                            a w autobusach czy tramwajach czy w innych miejscach życia
                                            to jeszcze ani razu nie widziałem. Czyżby się ich wstydzili?

• pia.ed Re: Jak je sie pierze? 09.11.20, 20:35
                                      Wygladaja jak papierowe wink Jedna rzecz mnie interesuje, moze znasz odpowiedz na to pytanie?
                                      Czy te maseczki sa czyms nasycone, ze zatrzymuja/zabijaja bakterie? Bo na wirusa podobno jednak nie dzialaja...
                                      Maseczke mozna nosic najwyzej 4 godziny, potem trzeba ja wyrzucic... taka jest instrukcja, tylko nie wiem dlaczego!!!
                                      Ja swoje maseczki czesto zmieniam, ale nie wyrzucam... Chyba kiedy maseczka "odpocznie" kilka dni,
                                      to mozna ja znow uzywac, ja tak robie. Brudna nie jest, bo z nosa mi nie cieknie big_grin

mobic napisał:
                                      > To nie są papierowe maseczki. Wygląd mają że są papierowe ale gdyby byli papierowe to by jednego prania nie wytrzymali są z jakiegoś tworzywa sztucznego. Papierowych maseczek to ja jeszcze nie widziałem. Piorę na równej powierzchni kładę np w wannie i przecieram gąbka nasyconą mydłem. Maseczki mają w sobie jakiś drucik tak że inaczej prac to drucik by nie wytrzymał. Piorę dlatego że chcę sprawdzić jak długo wytrzymuje maseczka?

>
                                      >
                                      • mobic Re: Jak je sie pierze? 10.11.20, 15:06
                                        Brudna nie jest, bo z nosa mi nie cieknie Pia.ed tak napisała. Oddychasz i za każdym razem wszystko się skrapla na maseczce. Żeby maseczka chroniła przed wirusem to nie trzeba szukać najtańszą a szukać tą najdroższą.
                                        • mobic Re: Jak je sie pierze? 13.11.20, 10:23
                                          Widziałem wczoraj maseczki które chronią przed wirusem maseczki z jonami srebra. Są bardzo dobre bo gwarantują ochronę mają w sobie filtr wymienny.
                                          • mobic Re: Jak je sie pierze? 13.11.20, 10:26
                                            images.app.goo.gl/qmQuypvKCrUJQC8D9
                                          • pia.ed Maseczki z jonem srebra 13.11.20, 14:16
                                            Czy te maseczki chronia przed WIRUSEM, nie jestem pewna, bo wiem tylko, ze jony srebra zabijaja BAKTERIE.... mam oklady wlasnie z jonow srebra na moja trudno gojaca sie rane na nodze... poharatanej kiedy przewrocil sie na mnie moj wlasny rower, zbyt obciazony! sad

mobic napisał:

> Widziałem wczoraj maseczki które chronią przed wirusem maseczki z jonami srebra
                                            > . Są bardzo dobre bo gwarantują ochronę mają w sobie filtr wymienny.

>
                                            >
                                            • marii51 Re: Maseczki z jonem srebra 13.11.20, 14:26
                                              pia.ed napisała:

> Czy te maseczki chronia przed WIRUSEM, nie jestem pewna, bo wiem tylko, ze jo
                                              > ny srebra zabijaja BAKTERIE.... mam oklady wlasnie z jonow srebra na moja trudn
                                              > o gojaca sie rane na nodze... poharatanej kiedy przewrocil sie na mnie moj wl
                                              > asny rower, zbyt obciazony! sad
                                              >
                                              >
                                              > [i] a tu jest ta ze srebrem
                                              mobic juz znalazł ... super

ciekawe z jakiego komputera klika mobić ???

--
                                          • marii51 Re: Jak je sie pierze? 13.11.20, 14:20
                                            mobic ----idę poszukać ze srebrem
                                            i pamiętajmy brońmy się

przetrwajmy najtrudniejsze ,tak się jeszcze chce pożyć na tym swiecie
                                            ------
                                            oprocz więc maseczki ,to jakie powinnismy
                                            ---zajadać przeciw bakteryjne nawet w domu a moż epo napasteczku spirytusek z miodem ?
                                            --
                                            • mobic Re: Jak je sie pierze? 13.11.20, 14:31
                                              Trudno powiedzieć która maseczka będzie najlepsza. Służba zdrowia napewno ma te najlepsze a i oni też się zarażają.
                                              • mobic Re: Jak je sie pierze? 13.11.20, 14:45
                                                Ja już sobie przygotowałem piosenkę gdy będę umierał to sobie będę ją nucił. Maria pyta skąd klikam? Z komórki klikam bo komputera nie chce mi się włączać. Z jonami srebra mam zmieniany opatrunek na ranę ciężko gojąca się po operacji 2 razy w tygodniu.
                                                • pia.ed Re: Jak je sie pierze? 13.11.20, 16:58
                                                  mobic napisał:

Z jonami srebra mam zmieniany opatrunek na ranę ciężko gojąca się po operacji 2 razy w tygodniu.

Mnie juz przestali dawac opatrunki z jonami srebra, bo rzekomo stan rany (miedzy kostka a kolanem)
                                                  sie poprawil... Noga nad kostka juz nie puchnie i nie jest zaczerwieniona. Nareszcie przestali mi grzebac
                                                  w ranie niby usuwajac martwe komorki - dwa razy w tygodniu!

Teraz mam chodzic co tydzien do przychodni. Przy ostatnim opatrunku, w poniedzialek,
                                                  pielegniarka nawet nie przemyla rany roztworem NaCl, tylko popatrzyla i dala nowy plaster...
                                                  Przedtem czulam jakby dzganie w ranie, teraz juz nic nie czuje... smile

• pia.ed Na co pomaga srebro koloidalne? 13.11.20, 17:07
                                                    Srebro koloidalne znajduje szerokie zastosowanie w dermatologii. Stosowane zewnętrznie w formie kremów, maści czy toników reguluje wydzielanie sebum i doskonale oczyszcza skórę. Ponadto łagodzi skutki ukąszeń owadów oraz przyspiesza gojenie skaleczeń, otarć czy oparzeń. Preparaty na bazie kolargolu są używane również w wielu schorzeniach, w tym między innymi:

liszajec zakaźny;
                                                    egzema, grzybice skórne;
                                                    opryszczka;
                                                    atopowe zapalenie skóry;
                                                    trądzik różowaty;
                                                    łojotok;
                                                    łuszczyca.

Antybakteryjne działanie srebra koloidalnego wykorzystuje się także w produktach do higieny jamy ustnej. To popularny składnik past do zębów czy płynów do płukania.
                                                    Nanosrebro jest też nieocenionym składnikiem kosmetyków do higieny stóp. Właściwości przeciwbakteryjne zabezpieczają przed powstawaniem nieprzyjemnych zapachów.

Poza dermatologią kolargol wykorzystywany jest także na szeroką skalę w okulistyce. To częsty składnik maści i kropli do oczu stosowanych w leczeniu ostrego, bakteryjnego zapalenia spojówek.

• marii51 O MASKACH NAJLEPSZYCH 13.11.20, 18:44
                                                    Maria pyta skąd klikam? Z komórki klikam bo komputera nie chce mi się włączać

GDYBYM JA NIE MIALA TU PRAWDZIWEGO JAK OD DAWNA KOMPUTERA A KORZYSTAĆ MIALABYM Z KOMÓRKI
                                                    TO KLAPA=== ZA MAŁE LITERKI smile I ZA MALO MIEKSCA DO KLIKANIA smile
                                                  • pia.ed Re: O MASKACH NAJLEPSZYCH 09.12.20, 12:02

A co to byla za Maria, ktora pytala??

marii51 napisała:
                                                    > Maria pyta skąd klikam? Z komórki klikam bo komputera nie chce mi się włączać

GDYBYM JA NIE MIALA TU PRAWDZIWEGO KOMPUTERA, A KORZYSTAĆ MIALABYM
                                                    Z KOMÓRKI TO KLAPA... ZA MAŁE L ITERKI smile I ZA MALO MIEjSCA DO KLIKANIA .
                                                  • pia.ed Pisanie z komorki 09.12.20, 12:22

No to juz rozumiem big_grin tak odpowiedzial mobic ale
                                                    mobic ma podlaczony do komorki internet, a Ty chyba nie masz...
                                                    i nawet gdyby byly wieksze literki, to i tak nie moglabys odpowiedziec!

Ja czasem uzywam szklo powiekszaajce i moge czytac, to co ktos napisal...
                                                    a do pisania na komorce mam specjalny "olowek z gumka" na koncu,
                                                    ktory zastepuje moje dosc grube palce... ale internetu tez nie mam.

> marii51 napisała:
                                                    > > Maria pyta skąd klikam? Z komórki klikam bo komputera nie chce mi się włączać

>
                                                    > GDYBYM JA NIE MIALA TU PRAWDZIWEGO KOMPUTERA, A KORZYSTAĆ MIALABYM
                                                    > Z KOMÓRKI TO KLAPA... ZA MAŁE L ITERKI smile I ZA MALO MIEjSCA DO KLIKANIA .
                                                  • marii51 Re: Pisanie z komorki 09.12.20, 12:58
                                                    pia.ed napisała:

>
                                                    > No to juz rozumiem big_grin tak odpowiedzial mobic ale
                                                    > mobic ma podlaczony do komorki internet, a Ty chyba nie masz...
                                                    > i nawet gdyby byly wieksze literki, to i tak nie moglabys odpowiedziec!
                                                    >

> Ja czasem uzywam szklo powiekszaajce i moge czytac, to co ktos napisal...
                                                    > a do pisania na komorce mam specjalny "olowek z gumka" na koncu,
                                                    > ktory zastepuje moje dosc grube palce... ale internetu tez nie mam.
                                                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mam internet w komórce
                                                    mam specjalny nr dopisany, tzw urzążęnie vifi jest tu na biurku
                                                  • mobic Mam dobrą maseczkę 20.02.21, 12:11
                                                    Chciałem się pochwalić czymś dobrym.
                                                    Maseczki przysłali mi z Chin 10 sztuk KN95, miesiąc czekałem ale warto bo są bardzo dobre i nie drogie.

Zalety maseczki:
                                                  • mobic Re: Mam dobrą maseczkę 20.02.21, 12:17
                                                    Wygląd maseczki
                                                  • mobic Re: Mam dobrą maseczkę 20.02.21, 12:21
                                                    15 zł za 10 sztuk dałem
                                                  • marii51 Re: Mam dobrą maseczkę 20.02.21, 14:55
                                                    MOBIC wyczules ,że tylko maseczki są najlepsze?

---jak ostatnio stwierdzono ?
                                                  • mobic Re: Mam dobrą maseczkę 20.02.21, 15:31
                                                    Mają zabronić za tydzień przyłbic, chusteczek, szaliczków i wszystkiego co jest robione z bawełny. Tylko maseczki chirurgiczne mają być dozwolone a te moje maseczki spełniają te wymogi i będzie można ich używać.
                                                  • pia.ed Re: Mam dobrą maseczkę 20.02.21, 21:39
                                                    Przed koronawirusem najlepiej chronią maski z filtrem hepa oraz maski filtrujące FFP3 i FFP2. Tak twierdzi prezes Warszawskich Lekarzy Rodzinnych dr Michał Sutkowski.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,26807472,jaka-maska-najlepiej-bedzie-nas-chronic-przed-koronawirusem.html
                                                  • mobic Re: Mam dobrą maseczkę 21.02.21, 08:24
                                                    KN95 są to maski FFP2
                                                  • marii51 Re: Mam dobrą maseczkę 23.02.21, 18:44
                                                    a tu znow o maskach z Chin, ...
                                                    Ekspert: Połowa dostępnych we Włoszech chińskich maseczek FFP2 nie chroni
                                                    REKLAMA

Sylwia Wysocka/PAP
                                                    23.02.2021 18:31
                                                    Połowa dostępnych we Włoszech maseczek FFP2 importowanych z Chin nie spełnia wymaganych norm i nie chroni - twierdzi metrolog Marco Zangirolami, który testuje je na masową skalę. Dodaje, że chińskie maseczki nie są też dostosowane do europejskich rysów twarzy.www.sfmeble.pl/p/kubek-swirl-12x10-cm-niebieski?gclsrc=aw.ds&gclid=EAIaIQobChMI-PLZ9sOA7wIVz_Z3Ch0PMgRdEAEYASADEgJjrfD_BwE
                                                  • mobic Re: Mam dobrą maseczkę 23.02.21, 20:20
                                                    Marii51 podała link do kubków ciekawe czy te kubki chronią?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka