Dodaj do ulubionych

e-papieros

27.02.10, 20:54
Zawisłam nad decyzja poprawy warunków życia i chciałam skończyć z
nałogiem, plastry dały mi pół roku i wróciłam jak córka marnotrawna.
Ale zastanawiam się czemu zostały zakazane w niektórych krajach, w
jednych są na receptę, w innych dozwolone, ale wkłady już nie.
Zamyśliłam się srodze, ale doszłam do wniosku, że substancje
uzależniające nie są dostępne do obrotu. I wymyśliłam, od papierosów
państwo pobiera akcyzę, ale nie pobiera jej od wkładów do e-
papierosa. Państwo dopuszcza do obrotu papierososy, które uzależniają
podobnie jak e-papieros bo zawierają nikotynę, ale i substancje
smoliste. Doszłam do wniosku że chyba chce bym dostała raka.
A potem to czysta rozkosz alba da leki na refundacje albo nie. Zdążę
zanim skończy się kontrakt albo nie. Fajowo jest, ale dalej nie
rozumiem czy e-papieros szkodliwy jest czy nie bo od nikotyny jestem
już uzależniona.
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: e-papieros 28.02.10, 06:42
      kupię sobie ,kupię

"ale wkłady już nie"- pierwsze słyszę
      • tropem_misia1 Re: e-papieros 28.02.10, 06:52
        może chodzi tylko o ssanie ?
        • krokodyl_13 Re: e-papieros 28.02.10, 11:25
          super Tropa obejrzałam ale ciągle się waham, a dostępność nabojów i to
          że w Polsce nagle mogą stać się nielegalne a kasa to kasa
          • krokodyl_13 Re: e-papieros 28.02.10, 11:30
            znalazłam forum forum e-
            palaczy
            • tropem_misia1 Re: e-papieros 28.02.10, 12:03

Jak się zdecydujesz to mnie oświecisz, pójdę tropem.
              • krokodyl_13 Re: e-papieros 28.02.10, 14:20
                NO TAK ZNOWU JA MAM BYĆ PIERWSZA
    • tygrysgreen Re: e-papieros 28.02.10, 14:49
      też się zaczynam zastanawiać na tym e-cudem. tylko czy to działa? czy faktycznie
      zastąpi mi prawdziwego papierosa?
      • lavense2 Re: e-papieros 05.08.10, 16:31
        Osobiście uważam, że wszystkie produkty typu e-papieros wcale nie pomagają w zwalczaniu uzależnienia jakim jest palenie. Poza tym jeszcze nie ma jakiś konkretnych badań dotyczących szkodliwości tej alternatywy. Może okazać się, że są one o wiele bardziej trujące niż zwykły papieros tak jak to miało miejsce z fajką wodną.
        • krokodyl_13 Re: e-papieros 06.08.10, 12:28
          A to dlaczego bardziej trujące. Wszyscy tłuką nam że to substancje smoliste sa takie szkodliwe kilka tysięcy różnych substancji rakotwórczych a w e papierosie czysta nikotynka????
    • klassi Re: e-papieros 23.08.10, 16:48
      jak dla mnie jest dobra alternatywa metoda rzucenia palenia. Na początku
      przecież organizm musi się odzwyczaić od nikotyny, a najprościej jest to zrobić
      prze oszukanie świadomości. ja znalazłam na w dość atrakcyjnie cenie na
      wasseremanie e - papieros wraz z 10 wkładami.
      • ayl-la Re: e-papieros 23.08.10, 19:31
        Ja prosze o wyjasnienie co to je ten e-papieros.
        Na gluchej prowincji jestem, daleko od cywilizacji, no i czlowiek cofa sie w rozwoju.
        Swojego czasu byla taka akcja jakiegos kosciola:
        rzuc palenie w piec dni. Poszlam, bo chcialam zobaczyc jak to sie robi.
        Najpierw pokazano nam film z ,, najpiekniejszymi'' przypadkami raka , potem zalecano zmiane
        przyzwyczajen, a na koncu zalecano znalezienia czegos co odciagnie mysli od papierosa. Twierdzono,
        ze tylko silna wola moze nam pomoc.
        Mi pomoglo... nie palilam cale 10 dni.

• tropem_misia1 Re: e-papieros 24.08.10, 07:39
          Proszę smile
          • ayl-la Re: e-papieros 24.08.10, 19:54
            Dziki Tropicielko.
            Dobra rzecz ten e-papieros.
            Wiesz nauczylas mnie czegos i za to tez dziekuje.
            • tropem_misia1 Re: e-papieros 24.08.10, 20:14
              Czego?https://emoty.blox.pl/resource/651.gifCzy to nie szkodzi?
              • ayl-la Re: e-papieros 25.08.10, 18:05
                Napewno nie szkodzi. Dowiedzialam sie zem len patentowany.
                • tropem_misia1 Re: e-papieros 25.08.10, 20:08
                  Lenistwo nie szkodzi?
                  Rzuca się tusza na ciało , kości sztywnieją smile)
                  • milky_way_1 Re: e-papieros 25.08.10, 21:54
                    Przeczytałam dziewczyny, oglądłam filmik, w nim pana, wywołało to
                    uczucie nieprzyjemne jak dmuchał dymem... prosto w twarz.
                    Zamieniając jeden nałóg na drugi nie rzuci się palenia.
                    Są środki, które w tym pomagają, wystarczy iść do lekarza, na
                    receptę można kupić np. TABEX naprawdę działa.

Po miesiącu zażywania tego specyfiku przestaje się palić. Prawdą
                    jest, że to nałóg na całe życie, ale mocne postanowienie po rzuceniu
                    palenia wystarczy.
                    Nie ma co zrobić z rękami i wtedy zastępuje się palenie. Najcześciej
                    jest to coś do schrupania. Od marchewki po pewnym czasie bolą zęby.
                    Nie da rady chrupać, trzeba coś innego.
                    Trudno, przybywają kilogramy, jednym więcej, drugim mniej, ale nie
                    można rzucić palenia przez dostarczanie nikotyny do organizmu nawet
                    w mniejszych dawkach, bo i tak się spowrotem wraca do nałogu od
                    nowa. Przestałam palić, już będzie dawa lata.
                    Czasem mnie nosi, ale nie daję za wygraną. Za duży koszt
                    wyrzeczenia, by zacząć od nowa. Po rzuceniu palenia, jedzenie
                    nabiera nowych smaków, jest smaczniejsze i wtedy to delektowanie
                    się. Zostaje nadwaga, ale po dwóch latach, organizm powoli wraca do
                    normy. Dobrze jest być pod korolą lekarską, bo różnie organizm może
                    reagować na niedobór nikotyny.
                    Jak przestałam palić, zaczęło mnie nosić. Nikogo nie udusiłam z
                    nerwów, ale poszłam do lekarza by dowiedzieć się co mi jest. To był
                    wynik braku nikotyny w organizmie. Teraz jest okej i pomalutku
                    wracam z wagą do normy. Zresztą w pewnym wieku jak kobieta jest
                    chuda to jest złośliwa(to moja teoria, proszę nie brać na powaznie).
                    Kobiety puszyste mają większe poczucie humoru. Co jest
                    najwspanialsze, to to, że wygląda się lepiej i bardziej kwitnąco. Ma
                    się ładniejszą cerę i więcej dystansu do wszystkiego, a więcej
                    kilogramów w tej chwili nie ma najmniejszego znaczenia.
                    Aby zesztywniały kości z braku ruchu, to musi być ogromna nadwaga. A
                    raczej otyłość. Nadwaga to jedno, a otyłość to choroba.
                    Życzę powodzenia z głębi serca, a to co zostanie nam w bioderkach,
                    to już nasz nieodparty urok osobisty.smile)
                    • ayl-la Re: e-papieros 26.08.10, 06:40
                      Mysle, ze palimy, bo to lubimy- a nalug to tylko wymowka.
                      • tropem_misia1 Re: e-papieros 26.08.10, 07:58
                        "Aby zesztywniały kości z braku ruchu, to musi być ogromna nadwaga."- o
                        sztywnieniu kości napisałam z przymróżeniem oka , jak prawie wszystko.
                        Zesztywnienie wynika nie z nadwagi, ale z bezruchu.Dokładniej dotyczy stawów.
                        Wyobraź sobie ,że ktoś złamał kość ramieniowa .Wsadzają delikwenta w gips na
                        miesiąc- 6 tygodni.
                        Jak trudno potem na wskutek unieruchomienia zgiąć łokieć czy bark.Bo tworza sie
                        przykurcze.
                        • milky_way_1 Re: e-papieros 26.08.10, 10:53
                          Czyli cudnie różnimy się w interpretacji.smile
                          Palenie było problematyczne i dlatego to poważny dla mnie temat.
                          Pomagam innym w rzuceniu palenia. Teściowa mówiła, że lubi palić i
                          dlatego pali.
                          Mnie zarzucała palenia, ale nigdy sama nie rzuciła. Nauczyłam się
                          palić w ciąży, wcześniej nigdy nie paliłam, nawet nie próbowałam.
                          To później potrzebna rehabilitacja, by wrócić do całkowitej
                          sprawności.
                          Inaczej myślałam mając na uwadze nadwagę.
                          Kiedyś rozmawiałam z panią, która rzuciła palenie i przybyło jej
                          niecałe 30kg. Dla niej to już duży problem, choć kobietka śmiga na
                          rowerku wzdłuż morza.
                          Nie palę, jest mi happy i mam lepsze samopoczucie.smile
                          • bejbi69 Re: e-papieros 16.04.13, 21:25
                            Podbijam temat!

Ja szczerze mówiąc bałam się rzucić palenie. Bałam i równoczesnie nie chciałam, bo jestem przyzwyczajona do tego nałogu i lubię ten cały rytuał. Jednak ze względów zdrowotnych i estetycznych rok temu postanowiłam przerzucić się na elektronicznego (paliłam 10 lat). Uważam że jest to fajne rozwiązanie dla takich osób jak ja. Pale analogi od czasu do czasu, a z e-papierosem się nie rozstaję. W razie czego moge doradzić na czym się skupić przy wyborze i polecić pare sklepów internetowych, gdzie sprzedają naprawdę dobre modele za fajną cenę smile

• czarek_sz Re: e-papieros 16.04.13, 21:37
                              Nie próbowałaś rzucić bez wspomagaczy ? ja rzuciłem bez niczego. Po ponad dwudziestu pięciu latach palenia. Było mi bardzo ciężko, kto rzuca ten wie. Wzorowałem się na Ojcu który rzucił fajki gdy miał pięćdziesiąt lat. Każda pora jest dobra ważne żeby rzucić.
                              • anusz-ka23 Re: e-papieros 28.04.13, 16:49
                                Rozumiem ten problem, bo sama go miałam przez dług czas. Jeśli nie możesz rzucić to kup sobie e-papierosa. Przez neta spokojnie możesz kupić dobra markę już w cenie 69 - 99 zł, co wg mnie jest spoko okazją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka