Dodaj do ulubionych

Dla "eksperymentatorów" ;)

17.09.10, 17:35
www.masterminds.pl/Z,zycia.22/Piec,eksperymentow,psychologicznych,pokazujacych,jaka,jest,prawdziwa,natura,czlowieka.509.html
& ciekawostka >

Czy powstaną zdalnie sterowane chrząszcze mordercy?

Zespół naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Berkeley uczynił niedawno wielki krok na drodze do tego celu. W ciałach chrząszczy umieszczono elektrody, dzięki którym owady te przypominają zdalnie sterowane zabawki. A stąd już tylko krok do armii zminiaturyzowanych szpiegów. Czy już pora się bać?
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: Dla "eksperymentatorów" ;) 18.09.10, 13:30
      Chrząszcz chrząszczem , czytałam to już w SF big_grin
      Ale przeraził mnie eksperyment nr 1.
      Jak łatwo mimo ewidentnej różnicy człowiek słucha podszeptu tłumu.
      A ponieważ przed chwilką czytałam o wielomnogiej ilości krzyży pod pałacem ( mimo że doszło do porozumienia z kurią) , pomyslałam jak łatwo, jak szybko można wzniecic ...cokolwiek no!
      • krokodyl_13 Re: Dla "eksperymentatorów" ;) 18.09.10, 20:17
        "Obecnie nie mogą być zreplikowane ze względu na kwestie etyczne. Wnioski z nich jednak są bardzo niepokojące..."
        to ostatnie zdanie mówi samo za siebie.
        Pozostanę wstrętnym, indywidualistą nie życzącym sobie eksperymentów na sobie, czego doświadczamy na co dzień, wystarczy wejść do marketu.
    • sootball Re: Dla "eksperymentatorów" ;) 18.09.10, 21:55
      "Wywieranie wpływu na ludzi" Cialdiniego.
      Bardzo pouczająca lektura, która moim zdaniem powinna być pozycją obowiązkową gdzieś pod koniec ogólniaka.

PDF tutaj:
      zlotniki.pl/~beata-syrokowska/puazone1/Cialdini%20Robert%20-%20Wywieranie%20wp%B3ywu%20na%20ludzi.pdf
      • krokodyl_13 Re: Dla "eksperymentatorów" ;) 18.09.10, 23:46
        ciekawe jakie wnioski wyciągnęłaby młodzież i lie postanowiło by wykorzystać to do własnych celów. Miecz ma dwa ostrza...
        • sootball Re: Dla "eksperymentatorów" ;) 19.09.10, 08:36
          Ja czytałam to na drugim roku studiów. Jakoś nie wykorzystywałam za bardzo zdobytej wiedzy wink ale dużo rzeczy zobaczyłam jaśniej i wyraźniej.

To ie jest jakaś wiedza tajemna.
          To są rzeczy, z których ludziei w mniejszym lub większym stopniu i tak zdają sobie sprawę. Czasem bardziej to czując niż wiedząc.
          Książka je wyciąga, otrzepuje z kurzu, porządkuje, ustawia w szeregach skutków i przyczyn.
          • krokodyl_13 Re: Dla "eksperymentatorów" ;) 20.09.10, 12:09
            ja mam syndrom gęsiej skórki na manipulatory BUNT!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka