tropem_misia1 22.01.16, 05:41 świat wewnętrzny wyartykułowałby tylko jedno słowo przez zaciśnięte zęby. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: Mój ubogi 22.01.16, 07:29 cambria1.2 napisała: > Czy to było słowo: Ojć! No cóż...słowo byłoby na "k" Odpowiedz Link
anus-hka Re: Mój ubogi 22.01.16, 07:14 Wydaję mi się, że i w takiej sytuacji da się kulturalnie uzewnętrznić wewnętrzność i odpowiednie dać rzeczy słowo ...no dobra trochę więcej słów....bo te bez "rrrr" to maja słaby nośnik mimo wszystko ...no np oby cie rrrrdza zezarrrrła ... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Mój ubogi 22.01.16, 07:30 kulturalnie? )) Może jeszcze pod hasłem : Piłeś?Nie wal!! Odpowiedz Link
anus-hka Re: Mój ubogi 22.01.16, 07:36 Bo jeśli..."gdybym był młotkowym...w fabryce z młotkiem szalał"...pije się mimo wszystko po pracy Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Mój ubogi 22.01.16, 08:25 w czasach młotkowego to sie może i piło teraz nie bardzo aż strach pić Odpowiedz Link
anus-hka Re: Mój ubogi 22.01.16, 10:17 W tamtych czy w tych i w przyszłych pewnie też picie płynów wyskokowych w pracy, było jest i bedzie głupota...ot filozofia Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Mój ubogi 22.01.16, 10:27 Cóż - mój smak na języku ubogi w doznania ( może przez te fajki?) albo kubki smakowe zbuntowane? ale od dziecka należę do wielkiej rodziny wąchaczy jak coś gotuję - nachylam się nad garem i zajadle machając łapkami wciągam w nozdrza zapachy)) Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Mój ubogi 22.01.16, 10:53 Jak Pytia Delficka Sadowiła się na trójnogu i wdychała opary. Odpowiedz Link
leziox Re: Mój ubogi 22.01.16, 15:31 Tylko panna Pytia D. wciągała takie nieco inne opary, niż od gotowania. Musiała mieć coś dobrego na swoje wizje. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Mój ubogi 22.01.16, 16:19 No wiesz. Dobry opar kuchenny jest w stanie nieźle oszołomić. I pannę, i wdowę Odpowiedz Link
rudka-a Re: Mój ubogi 22.01.16, 17:18 O, raz sobie tak przyłozyłam, ze wpadłam najpierw w bezdech, potem zaczeły latać gwiazdy, kiedy złapałam powietrze tak zaklełam, ze aż sama siebie sie przestraszyłam ) głośno, dobitnie, siarczyście z naciskiem na głoskę 'a' potem przyjrzałam sie paluchowi, młotkowi...i pociągnełam monolog... ożesz ty taki owaki... zresztą...tak samo zrobiłam, kiedy wydawało mi się, że zamknełam drzwiczki od szafki w kuchni....a okazało się, że nie....myslałam, że z nerwa wydrę ze ściany )))))) Odpowiedz Link
leziox Re: Mój ubogi 22.01.16, 22:34 Ot takie niespodziewane rzeczy przysparzają naszemu językowi wielu kwiecistych wyrazów i to w nagłym tempie. Wyłażą z nas same. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Mój ubogi 23.01.16, 06:37 i dobrze,że akurat naszym wrogiem jest młotek ) Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Mój ubogi 23.01.16, 06:40 cambria1.2 napisała: > Jak Pytia Delficka > Sadowiła się na trójnogu i wdychała opary. nooooo Pytia! Przewidywałam : dobre będzie , albo o fuj..... ale ale wąchając migdałowy zapach nigdy nie miałam wizji : aaaaaa...cyjanek!! Odpowiedz Link
leziox Re: Mój ubogi 23.01.16, 12:12 Bo może Tropciku kryminałów ty nie lubisz, dlatego Ci się od razu ten akurat zapaszek nie kojarzył z cyjankiem potasu. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Mój ubogi 23.01.16, 18:22 Ja! Ja uwielbiam kryminały. azali nie pisałam ,że to ja jestem tą czarownicą warzącą w kociołku? to ja wrzucam a potem wącham no! Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Mój ubogi 24.01.16, 06:26 znaczy opary mogą zabić niedobrze muszę zmieni taktykę próbowania potrwa) Odpowiedz Link
zegor Podobno .... 23.01.16, 14:23 Podobno najdzikszy wrzask i najdłuższą soczystą wiąchę wydał z siebie facet który ze znajomą panią chciał się kochać na stole !!!! Zapomniał zamknąć szufladę....... To nie byłem ja ) Odpowiedz Link
leziox Re: Podobno .... 23.01.16, 22:39 O ja p.... Wolę nie domyślać się dalej. Dawno temu podczas wstawania wlazły mi jaja pomiędzy materac a ramę wyrka. Nigdy tego nie zapomnę. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Podobno .... 23.01.16, 22:42 Długo miałeś wytrzeszcz oczu z bólu? )))))))) Odpowiedz Link
leziox Re: Podobno .... 23.01.16, 22:46 Nie wiem. Swietliste galaktyki, komety i supernowe zbyt długo płonęly we mnie aby czas był zastanawiać się nad jakimś tam trywialnym wytrzeszczem i to oczu. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Podobno .... 24.01.16, 06:27 przeca ja nie jestem taka wredna a przeca udławiłam się prawie ze śmiechu czytając tekst Odpowiedz Link
zegor Re: Podobno .... 24.01.16, 10:37 Lazio opisał sytuację dokładnie Ja poszedłem "na inteligencję" Odpowiedz Link
zegor Re: Podobno .... 24.01.16, 11:30 Przepraszam - Lezio ! To skutki pisania z telefonu.... Odpowiedz Link
leziox Re: Podobno .... 24.01.16, 11:51 Toż nie będziem się spierać o jedną literkę, zwłaszcza że nie mam nicka na Ch. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Podobno .... 24.01.16, 18:53 Gdyby wyszło np Chlezio, to pewnie musiałby flaszke postawić )))))))) Odpowiedz Link