09.10.09, 11:06
jak się podaje Zentel?
rano? przed, czy po śniadaniu?

może ktoś miał jakieś zalecenia ostatnio.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Zentel 09.10.09, 12:42
      Nie ma znaczenia pora dnia. O ile pamiętam, bierze się w trakcie posiłku. Ważne
      tylko, żeby w dniu podania nie jeść tłuszczu, bo utrudnia on działanie leku.
      • mami7 Re: Zentel 10.10.09, 19:23
        czyli moge podać w tarkcie obiedu, np o 15? dziecko wtedy wraca ze skzoły, czy
        lepiej rano? a moze na noc?
        • eska60 Re: Zentel 12.10.09, 00:01
          Nam lekarka powiedziała, że wszystko jedno kiedy, ale wydaje mi się , ze lepiej
          byłoby przed posiłkiem albo jakiś czas po. Ja podawałam między śniadaniem a
          obiadem. Mieliśmy zalecone po 1 opakowaniu przez 3 dni, 3 tygodnie przerwy i
          znów 3 dni. A Wy? Bo ciekawi mnie jak inni lekarze proponują dawkowanie.
          • mami7 Re: Zentel 12.10.09, 00:12
            w pierwszej serii 3 dni pyrantelum. po 10 dniach (czyli 14 od pierwszej dawki)
            zentel tez 3 dni. za kolejne 14 dni kolejne 3 dawki Zentelu.
            inny pediatra zaproponował: 1 dawka pyrantelum za 14 dni druga dawka pyrantelum.
            potem zrobić komplet badań.

czy po Zentelu mieliście jakieś sensacje? jak długi jest czas "reakcji"? boje
            sie posyłac dziecko do szkoły, ale przeciez nie zostawię go w domu przez
            tydzień...nie wiem kiedy i jakie objawy moga się pojawić.

po [pyrantelum Młody zaczął kaszlec z katarem (moze to jakas infekcja bo sporo
            dzieci wtedy cos przechodziło), ale kaszle do teraz (mokry odrywajacy kaszel, od
            czasu do czasu smarka). tez mnie to martwi, bo nawet jesli to efekt
            oczyszczania, to ile to moze przetrwac i jak pomóc dziecku, zeby sie w koncu nie
            rozłozyło. odrabaczaliśmy jakieś 2 lata temu, ale nie mieliśmy takich problemów.

• eska60 Re: Zentel 12.10.09, 17:03
              U nas nie było żadnej reakcji - ale odrobaczaliśmy się w ciemno przed leczeniem
              lamblii więc może nie było reakcji bo nie było obłych pasożytów. Sama nie wiem.
    • anaq Re: Zentel 06.07.14, 10:48
      Zentel podaje się wieczorem, po posiłku, przed snem. Zalecenia dr Ozimka.
      • beakarp Re: Zentel 19.08.14, 23:02
        a przed podaniem Zentelu powinno się podać cholestil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka