27.03.19, 18:37
W zeszłym tygodniu strasznie swedzialy mnie okolice odbytu, nasilaly się wieczorem i w nocy. W czwartek w kale zobaczyłam białe małe ok 1 cm robaczki, straszny widok patrząc że to z własnego ciała wyszło.. Potem byłam tak roztrzesiona i tak mnie to swedzialo że kazałam mężowi tam zajrzeć. Był to wieczór więc wychodziły na zewnątrz i od razu się chowaly. On potwierdził obecność tych robaków. Z internetu wyczytalismy że to owsiki. W piątek udalam się do lekarza przedstawiam objawy lekarz przepisał mi zentel i skierował na badania kału. Tego samego dnia zarzylam lek i w tym samym dniu oddalam próbkę kału, robaczki oczywiście były i się w nim ruszaly. W sobotę i w niedzielę powtórka. Po 2 dniach znikły objawy i teraz już robaczkow w kale nie widzę. Ale oddałam w poniedizalek kal do laboratorium dzisiaj odebrałam wyniki. W wynikach wyszło że w kale wykryto jaja glisty ludzkiej. Czy to możliwe że te owsiki to są małe glistki? Ich było naprawdę dużo w tym kale i były białe i małe wyglądały jak owiski. Glista przecież chyba nie wychodzi sama z odbytu w takich małych rozmiarach i to w takiej ilości.. Proszę o pomoc czy te wyniki są błędne czy mam gliste czy po prostu mam jakieś jaja ale owsikow a po prostu mogli źle zdiagnozować te jaja? PROSZĘ O SZYBKIE ODPOWIEDZI
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka