02.12.10, 07:59
u mojej córki wykryto lamblia* candida**, lekarka przepisała pyranterum dla całej rodziny po jednej dawce i furazolidon (chyba tak pisze się te leki) tylko dla córki.
Czy nie powinnam powtórzyć po jakimś czasie pyrantelum wszystkim? a dopiero podać dla córki furazolidon?
Po jakim czasie podać córce furazolidon od pyranterum?
Obserwuj wątek
    • antyka Re: lamblia 02.12.10, 11:12
      Pyrantelum nie tlucze lamblii.
      Aczkolwiek podanie pyrantelum ma pewne uzasadnienie.
      Najpierw tluczemy cale ewentualne robactwo,
      a na samiuskim koncu lamblie.

Zmien lekarza smile
      • sba1 Re: lamblia 02.12.10, 14:48
        antyka wiem doskonale o co ci chodzi, bo ja to rozumię
        pyranterum podawane jest na robaki obłe - to jest pierwszeństwo przy leczeniu lambli
        furazolidon jest na lamblie i on ewentualnie może je wytłuc tuż po podaniu pyranterum,
        ale moje pytanie temu nie służyło, bo pierwszeństwo to ja znam
    • arbocel Re: lamblia 02.12.10, 11:37
      Miałam ogromne problemy grzybicze, próbowałam wszystkiego i niestety nie pomagało. Poszperałam trochę w internecie i trafiłam na blog firmy z Giżycka (pdhsobierajblog.interia.pl). to coś nowego - użycie probiotyków. Nie potrafię tego wytłumaczyć dlatego lepiej przeczytać co piszą na blogu.
      Skontaktowałam się z nimi, został dobrany produkt probiotyczny. UDAŁO NAM SIĘ POKONAĆ ZMIANY!!!!!
      • dziska23 Re: lamblia 02.12.10, 14:21
        podaj dokładny link do tego artykułu.
        jakie probiotyki podajesz?
        • antyka dziska... 02.12.10, 15:04
          Czy tylko ja mam detektor wykrywania takich sciem?
          Przeciez to kryptoreklama - smierdzi z daleka...
          • anet01 Re: dziska... 02.12.10, 15:28
            To prawda,od razu też mi reklamą zawaliło.......
            • lamciad Re: dziska... 02.12.10, 17:35
              Najpierw całą rodzina pyrantelum,należy powtórzyć po 3 tygodniach.Wtedy dopiero leczyć lamblie,furazolidon też trzeba powtórzyc,chyba po 10 dniach,jeżeli dobrze pamiętam.Dziwię się,że tylko córkę lekarz chce przeleczyć.Na robale i pasozyty leczy się CAŁĄ rodzinę,bez względu na to,czy u kogoś jeszcze wykryto,czy nie.
    • slonko1335 Re: lamblia 05.12.10, 21:47
      Pyrantelum powinnaś powtórzyć zdecydowanie, nawet dwukrotnie niektórzy zalecają, podanie jednej dawki nie ma sensu wielkiego. Po furazolidonie za wiele by, się nie spodziewała aczkolwiek też bym od niego zaczęła. Ten furazolidon też trzeba powtórzyć. Robiliście badania? po doświadczeniach wlasnych jestem zdania, że na lamblie też powinni się wszyscy domownicy leczyć,w każdym razie u nas póki wszyscy tego nie zrobili efektów nie było a teraz spokój od dawna(odpukac).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka