mmala6 24.03.11, 23:19 ten z Vivasan kosztuje ponad 50zł a te w aptece niecałe 10zł....Chyba jakaś różnica musi być, jaka? i czy jak kupię tańszy to znaczy, że nie zadziała tak jak ma zadziałać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
white_mysza12345 Re: olejek tymiankowy Vivasan a tańsze 24.03.11, 23:43 i jeszcze jedno. Czy któraś z Was podawała dziecku młodszemu niż 4 lata? Dr Dokiciuk zaleciła mojemu roczniakowi 1kropelka 2x dziennie przez trzy dni. Trochę się jednak boję, bo mocne to paskudztwo. Odpowiedz Link
anet01 Re: olejek tymiankowy Vivasan a tańsze 25.03.11, 09:56 Mój 2lata ma bierze 2xdziennie po 1kropli.I niestety tych tańszych się nie poleca.Moga być rozcieńczane,mieszane z innymi cudami.Niestety cena jest dość wysoka ale mam nadzieje że skuteczność również.Pozdrawiam.... Odpowiedz Link
halszka111 Re: olejek tymiankowy Vivasan a tańsze 25.03.11, 10:49 Te tańsze nie są przeznaczone do użytku wewnętrznego, więc pewnie mogą być zanieczyszczone. Odpowiedz Link
mammajowa Re: olejek tymiankowy Vivasan a tańsze 25.03.11, 17:07 poczytaj że ten vivasan też nie jest polecany wewnętrznie (tak twierdzi producent). ja łykałam etja. generalnie poczytałam o aromaterapii tu: www.luskiewnik.eu/oleum.htm i gdzieś na tej stronie podawał pan jakich firm sam łykał i się nadają do tego celu mimo braku takiej adnotacji na opakowaniu. same zrobicie co uważacie Odpowiedz Link
mmala6 Re: olejek tymiankowy Vivasan a tańsze 25.03.11, 19:12 kurcze, nie boicie się podawać coś czego producent nie zaleca do podawania wewnętrznego? ja wiem, że działa, czytałam ale jednak mam wątpliwości, zwłaszcza przy małych dzieciach. Odpowiedz Link
mammajowa Re: olejek tymiankowy Vivasan a tańsze 25.03.11, 21:10 dziecku nie podałam tylko sobie. wykończona infekcjowym ciągiem (i znów owsiki w grze). dziecku nie podałabym chyba. Odpowiedz Link
alfa36 mamamajowa 28.03.11, 14:55 Jakiej formy olejki bralas? Co z owsikami? Wyginęły po olejkach? Odpowiedz Link
mammajowa Re: mamamajowa 28.03.11, 21:04 brałam etja. tymiankowy. na pewno minęły objawy brzuchowe. czy wszystko sobie poszło nie wiem. nie robiłam badań. Odpowiedz Link
babsee Re: olejek tymiankowy Vivasan a tańsze 29.03.11, 12:37 Mam go juz 4 lata-wciaz jest tak samo intensywny,ma ten sam paskudny smak,nie zwietrzal.Jest niewiarygodnie wydajny-leczylam corke,porem profilaktyka,potem synka, teraz daje tez profilaktycznie i wciaz mam 1/3 buteleczki. Wiec 50 zl na 4 lata to malo za najwyzsza jakosc. Odpowiedz Link
mmala6 kupiłam w stanowicach inny olejek 04.04.11, 16:34 nie Vivasan ale innej szwajcarskiej firmy: www.swissjustusa.com/en/products.htm No i teraz nie wiem o co chodzi. Myślałam, że tylko Vivasan jest ok a pani w Stanowicach sprzedała ten. Kosztował 55zł. Co dziwne nie znalazłam go na stronie producenta. Czy ktoś ma olejek tej firmy? Odpowiedz Link