Dodaj do ulubionych

Owsiki - pytanie techniczne

13.02.12, 20:45
Jestem świeżo po badaniu (medycyna niekonwencjonalna), które stwierdziło, że moje dziecko ma owsiki + silną alergię na kakao i barwniki i konserwanty (co potwierdzają moje obserwacje).
Ponoć to jest przyczyną ciągnących się katarów, wysiękowego zapalenia ucha i powiększenia trzeciego migdała.
Cała rodzina ma się przeleczyć lekiem Vermox, na raz 2 tabletki. Potem powtórka. Korci mnie, żeby sprawdzić te owsiki w badaniu konwencjonalnym kału. Pytanie moje brzmi: jaka jest szansa, że owsiki wyjdą? Wydaje mi się ponadto, że zauważyłabym owsiki w kupie córki, bo z grubsza oglądam stolec (bo podejrzenie pasożytów mam od jakiegoś czasu, dr Ozimek też je sugeruje - nie widział dziecka, korespondowałam z nim i opisywałam objawy). Czy warto sprawdzać?
Obserwuj wątek
    • kaamea Re: Owsiki - pytanie techniczne 13.02.12, 21:04
      Ze wszystkich pasozytow to chyba wlasnie owsiki najlatwiej stwierdzic. My jak mielismy to na 3 osoby badane w juz pierwszym tescie plastrowym wyszly u 2 osob. Nie mowie ze to regula, ale na pewno 3 testy plastrowe dają duza pewnosc ze sa lub ich nie ma.
      W kale mozesz ich nie widziec, bo wychodzą z kalem wtedy kiedy jest juz naprawde duza inwazja.
      • kaamea Re: Owsiki - pytanie techniczne 13.02.12, 21:10
        Aha, i jak moje dzieci mialy owsiki to mialy bardzo ale to bardzo zaczerwienioną skórę wokol odbytu. U jednego wygladalo to wrecz jak mega odparzenie pupy, nie pomagaly zadne bepantheny ani tormentiole. Po przeleczeniu owsikow odparzenia calkowicie minely, skora zrobila się normalna, blada. Wygląda na to że one je chyba uczulaly w tym miejscu, czy te jaja ktore skladaly byly jakies toksyczne dla delikatnej pupy moich dzieci, sama nie wiem.
        • ashley36 Re: Owsiki - pytanie techniczne 13.02.12, 21:33
          Cholera.... Moje obie córki mają mocne zaczerwienienia wokół odbytu, które smarujemy i ciągle są. Na wargach sromowych tez czerwone i się skarżą, że "cipcia boli i swędzi.." Leczymy więc bez badań, dzięki za radę.
          • oliwkawawa Re: Owsiki - pytanie techniczne 15.02.12, 22:35
            Samica owsika jak składa jaja to robi to w takim śluzie który może podrażniać delikatną skórę na pupie.
            Mój syn też miał mega podrażniony tyłek przy owsicy.

Owsiki w kale znaleźć ciężko. Teraz bada się na szkiełkach. Aczkolwiek nam już 3krotnie owsiki na szkiełkach nie wyszły, a wiem że były, bo objawy i fakt, że przeszło po odrobaczeniu-mówiły same za siebie.
            One też mają swój cykl rozwojowy, więc jeśli inwazja duża nie jest to ciężko je złapać na szkiełku również...
    • malta_30 Re: Owsiki - pytanie techniczne 16.02.12, 21:02
      Witam
      Prosze o informacje, w jaki sposob mozna skontaktowac sie z dr Ozimkiem. Podejrzewam u mojego rocznego synka pasozyty.

Pozdrawiam
      • mama_diva Re: Owsiki - pytanie techniczne 16.02.12, 23:22
        ozimek.orangemail.pl
    • exit110 Re: Owsiki - pytanie techniczne 22.02.12, 14:42
      Po kilku latch obserwacji dzieci wiem, że nadpobudliwośc, nerwowość, kłopoty w nauce - koncentracja, zgrzytanie, złe sny, krosty na pupie, osad na zembach, psujące się zemby, czerwone pieprzyki, popekane naczynka, nadmierna otyłość, chudość, podsiniałe oczy, krosty - są od pasożytów. Dzieci mają coraz więcej tasiemczyc (zbiorowe żywienie w szkołach, przedszkolach, psy i koty). Na tasiemca możecie kupić lek Yomesan/Niclosamide z aptek internetowych za granicą. Bez recepty. Mi zniknął nieprzyjemny zapach z ust, łamliwe paznokcie, grzybica między palcami u nóg, kamień nazębny, mąż mniej chrapie i mówi, że ogólnie czuje się jakis lżejszy...
      Stosowałam powyższy przepis u swojego dziecka przez kilka dni, potem podałam mu Vermox (ciągle stosując sko z czosnku) i to co zobaczyłam w kupie to był szok... Musicie ostrożnie przeprowadzać odrobaczanie gdyz bardzo silnie zarobaczony organizm może nie poradzić sobie z toksynami po robalach, tzw wstrząs anafilaktyczny. Jedzcie dużo ogórków kiszonych, kapusty kiszonej, cytryny. Robaki uwielbiaja zakwaszony organizm, a nie znoszą środowiska zasadowego. leki, farmaceutyki pomagaja tylko wtedy kiedy wspomagamy je naturalnie, nie jemy słodyczy, mąki itp....
    • exit110 Re: Owsiki - pytanie techniczne 22.02.12, 15:01
      Po kilku latch obserwacji dzieci wiem, że nadpobudliwośc, nerwowość, kłopoty w nauce - koncentracja, zgrzytanie, złe sny, krosty na pupie, osad na zembach, psujące się zemby, czerwone pieprzyki, kaszel równiez szczekający, w nadmiarze kichanie i bekanie, popękane naczynka, nadmierna otyłość, chudość, podsiniałe oczy, krosty - są od pasożytów. Dzieci mają coraz więcej tasiemczyc (zbiorowe żywienie w szkołach, przedszkolach, psy i koty). Na tasiemca możecie kupić lek Yomesan/Niclosamide z aptek internetowych za granicą. Bez recepty. Vermox też kupicie . Mi zniknął nieprzyjemny zapach z ust, łamliwe paznokcie, grzybica między palcami u nóg, kamień nazębny, mąż mniej chrapie i mówi, że ogólnie czuje się jakis lżejszy...
      Dziecko brało zentel 3 dni // 2 tyg. przerwy // Vermox 3 dni //. Nic nie znalazłam w kupie.// znów 2 tyg przerwy i zastosowałam powyższy przepis u swojego dziecka przez kilka dni, potem podałam mu Vermox (ciągle stosując sok z czosnku) i to co zobaczyłam w kupie to był szok... Musicie ostrożnie przeprowadzać odrobaczanie gdyz bardzo silnie zarobaczony organizm może nie poradzić sobie z toksynami po robalach, tzw wstrząs anafilaktyczny. Jedzcie dużo ogórków kiszonych, kapusty kiszonej, cytryny. Robaki uwielbiaja zakwaszony organizm, a nie znoszą środowiska zasadowego. leki, farmaceutyki pomagaja tylko wtedy kiedy wspomagamy je naturalnie, nie jemy słodyczy, mąki itp....
    • sebek36 Re: Owsiki - pytanie techniczne 01.05.13, 19:13
      Wygrałem!!! Mi pomogło!!! Przez ponad rok próbowałem wszystkich możliwych sposobów, leki nie pomagały. W końcu się ich pozbyłem.

Dzięki Kawie!!!

Spróbujcie i napiszcie czy wam pomogło, kawa ma duży wpływ na organizm także nie przesadzajcie, może na początek pijcie kawę bez kofeiny, np. zbożową, bo ja m. in. taką piłem i mi pomogło. CO ZA ULGA! Nareszcie z nimi wygrałem. Próbowałem naprawdę wszystkiego. Polecam jeszcze podczas leczenia jeść fasole po bretońsku. No i oczywiście warto brać leki i dbać o higienę, należy wysprzątać całe mieszkanie, wyprać pościel i tak przez tydzień. To nie potrwa odrazu ale mam nadzieję że bedziecie mieć wytrwałość i wam też się uda.
      Jeśli wam ta metoda pomoże lub nie napiszcie sebek36@poczta.onet.pl< /a>
      jestem ciekaw czy to to akurat czy coś innego mi pomogło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka