Dodaj do ulubionych

Problem i pytanie

15.06.12, 23:28
Witam,
Poniewaz moja cora nabyla pewnych problemow intymnych, po ilustam probach leczenia, ginekolog dzieiceca zasugerowala pasozyty. Zrobilam morfologie z rozmazem, obojgu dzieciom, ale kwasochlonne maja w normie. No i pediatra powiedziala, zee to nie pasozyty. Zdobylam wiec recepty od znajomej lekarki, z ktorych nie jestem do konca zadowolona. Cora ma Pyrantelum, reszta rodzinki Vermox. Juz mielismy zaczac te specyfiki brac, tylko czekalam az antybiotyk skoncze brac (na angine, druga po miesiacu od pierwszej). Wtedy malzonek tez mial nawrot anginy i dostal od lekarza miedzy innymi Metronidazol. No i nie wiem, co teraz robic, odrobaczyc sie i dzieci a on niech czeka? Bo razem z antybolem i Metronidazolem jeszcze dac Vermox to juz za duzo, nie? On po lekach jest zdechly masakrycznie...
Pojecia nie mam, co robic. Cora ma znow stan zapalny okolic pochwy, ja mam suchy kasze, niby zostal po anginie, ale cholera wie. Syn tez mial niezly kaszel, ale bardziej mokry i jemu lagodnieje jakos. Po Azycynie.
Najchetniej zaaplikowalabym sobie i dzieciom ten Vermox i Pyrantelum, tylko czy to ma sens, skoro maz nie bedzie sie na razie leczyl z nami? Pomocy, mam metlik w glowie.
Obserwuj wątek
    • antyka Re: Problem i pytanie 18.06.12, 17:51
      Zrob badanie w Felixie, jesli jestes z Wawy, nawet nie rob badan, tylko idz do Ozimka.
      • gyokuro Re: Problem i pytanie 18.06.12, 21:28
        No właśnie nie jestem w Warszawy i ani mi Felix po drodze, ani Ozimek, niestety. Chyba napiszę do niego maila...
        • antyka Re: Problem i pytanie 22.06.12, 15:07
          Jesli syn ma lamblie, to moze dlatego kaszel mu lagodnieje - Azytromycyne podaje sie wspomagajaco, przy tluczeniu lamblii.
    • kaamea Re: Problem i pytanie 27.06.12, 21:47
      Jesli tak chorujecie często i to wszyscy to na pewno coś jest nie tak i albo to pasożyty albo jakieś bakterie. Ja bym chyba nie leczyła tak w ciemno tylko porządnie się zbadała, pasożyty, wymazy.
      • l_ama Re: Problem i pytanie 06.07.12, 00:42
        Witam, czy ma ktos na zbyciu pyrantelum lub inny lek na owsiki? badz recepte?
        pilnie prosze o kontakt jesli ktos ma mozliwosc zdobycia tego leku.....

l_ama@wp.pl
        • jan440 Re: Problem i pytanie 21.07.12, 09:47
          Jest wiele możliwości kupienia różnych leków bez recepty. Od takich firm roi się w internecie.
          Co prawda nie polecam samodzielnego leczenia jak ktoś nie jest lekarzem czy specjalistą ale można to zrobić bez problemu. Np. stronę w języku polskim ma www.goldpharma.com
    • lukka Re: Problem i pytanie 25.07.12, 14:08
      moja 7-letnia córka tez miała infekcje pochwy przed "odkryciem" tematu robali. Owsiki u niej w badaniu nie wyszły, za to wyszły u mlodszej siostry (badanie w Felixie). Jest przeleczona, na razie od dwóch miesięcy problemu nie ma.
      Ogólna zasada odrobaczania, o której można w wielu miejscach przeczytać, że najpierw leczy się duże robale, a potem lamblie. Nawet jezeli u kogoś nie wyjdą w badaniu np. owsiki lub glista, lecz same lamblie, a jest podejrzenie, że ta osoba lub członek rodziny duże robaki ma, nie powinno się zaczynać od leczenia lamblii, tylko najpierw przeleczyć się zentelem, a potem wziąć się za lamblie. Bo inaczej metronidazol "wkurzy" duże robale a nie wybije ich, i będą niefajne efekty uboczne.
      • chelbionetka Re: Problem i pytanie 01.08.12, 22:50
        oczy mi sie otwieraja ze zdziwienia... w felixie wyszy mojemu synkowi lamblie i candida. Nasza gastrolog dala mu 10dni metronidazol i jak zaczal go brac, to wlasnie mialam wrazenie, ze cos sie w nim dopiero "obudzilo" i ze wlasnie pojawily sie nowe objawy jak zgrzytanie zebami, ale w dzien, nie podczas snu. Teraz jak czytam, ze powinno sie najpierw wybic duze robale, to zaczyna mi sie zgadzac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka