Dodaj do ulubionych

blastocistis hominis

28.06.12, 15:46
Szukam przyczyny mojego złego samopoczucia (objawy są z wielu układów), pojawiają sie cyklicznie z mniejszym lub wiekszym nasileniem. Dzisiaj odbrałam wyniki badania kału na pasożyty i wyszło mi: blastocystis hominis. Czy ktoś co wie na ten temat, może podesłać jakis link bo na forum nic nie udało mi sie znależć. Proszę o pomoc, czuje się fatalnie.
Obserwuj wątek
    • pumeczka77 Po metronidazolu 07.07.12, 17:15
      Biorę 3 dzień metro i oprócz bólu głowy (który i tak mam praktycznie non-stop) pojawiło mi się takie mega zmęczenie, że ledwo siedzę i piszę. Czy też ktoś tak miał? Co to jest?
    • pumeczka77 Czy ktoś mi odpowie? 14.07.12, 11:45
      Rozumiem, że pewnie niewiele osób leczyło się z powodu blastocistis ale czy ktos dorosły na tym forum leczył sie z powodu lamblii (to chyba podobne dziadostwo) i moze mi odpowiedzieć???

Jestem 9 dzień na metronidazolu, mam na razie zalecone leczenie 2 tygodnie, potem przerwa i po jakims czasie badanie i wtedy decyzja co dalej. Nie wiem czy mam tylko blastocistis (to wyszło) czy jeszcze coś innego ale ojawy ciagle są m.inn. bóle głowy, uczucie waty w głowie, nudności, bóle przemijające stawowo-mięśniowe. Bardzo w ostatnich dniach niasiliły mi się zielone stolce, kilka razy dziennie ale bez biegunki, które miałam od lat ale okresowo- to jeden z objawów blastocistis, grzybicy nie mam.

Jak podczas leczenia czuliscie sie na metro? Ja mam wrażenie, ze ono kompletnie nie działa na te pierwotnieki-póki co- i jak było tak jest.
      • bzyk-is-me Re: Czy ktoś mi odpowie? 14.07.12, 23:31
        To podobno leczy sie metronidazolem.Kiedys mialam lamblie bralam metro i tyni.Leczenie bylo dlugie i zmudne.Wiem ,ze stosowalam rozne schematy zeby wybic to dziadostwo.Po lekach mnie mulilo strasznie.Czy glowa mnie bolala nie pamietam.Na pewno nie mialam zadnych boli stawowych.
        • pumeczka77 Re: Czy ktoś mi odpowie? 15.07.12, 18:59
          Bzyk-is-me rozumiem, ze brałaś metro lub tini co znaczy, że stosowałas rózne schematy? Brałaś je plus jakieś inne leki czy metro /tini w różnych odstępach czasu?
          • bzyk-is-me Re: Czy ktoś mi odpowie? 15.07.12, 20:48
            Tak bralam naprzemiennie raz robilam przerwe np.3 dni...potem tydzien ,,,cztery dni ,,roznie-tak aby je capnac.Wszystkie sztuczki sama programowalam.Pamietam tez ,ze dostalam od lekarza rp.na kwas solny (w jakim rozcienczeniu juz nie pamietam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka