Dodaj do ulubionych

pasożyty i grzyby

02.01.13, 16:43
Mam 2 synów.10 i 2 lata.U starszego jakiś miesiąc temu stwierdzono lamblie.Od jakiegoś niedługiego czasu maly też sie bardzo zmienił.nagle przestał jeść,nerwowy ,niespokojnie śpi,sińce pod oczami i okropna wysypka na nogach przechodząca na brzuch.Dzisiaj poszłam z nim na badania.Oddałam kał na test elissa-lamblie i ogólny kał na pasożyty,zleciłam też morfologie z rozmazem.Na wynik z lamblii musze czekać do poniedziałku, z kału na inne pasożyty wyszło że nie znaleziono pasożytów ani jaj.Morfologia cała w normie.Słyszałam że podwyższony poziom enzofilów EOS może świadczyć o zakażeniu pasożytniczym ale ja takiego oznaczenia nie mam w swoich wynikach.Poza normalnymi na dole mam napisane tłustym drukiem S-23% E-1% M-3% L-73% co one oznaczają.Mam jeszcze pytanie czy oddając kał na badanie pasozytów wykrywa on tylko pasożyty czy bakterie i grzyby również
Obserwuj wątek
    • baga34 Re: pasożyty i grzyby 02.01.13, 18:20
      Polecam Zioła Doroty bywalcy targów Medycyny Naturalnej znają je dobrze, najbliższe targi 25,26,27 styczeń. Na targach można zrobić badania krwi i zasięgnąć konsultacji U Doroty Zychowicz. Ziółka możesz już kupić allegro.pl/ziola-eliminujace-pasozyty-i-bakterie-i2918299093.html lub w Warszawie na ul.Puławskiej 246 paw 13
    • ania.stp Re: pasożyty i grzyby 09.01.13, 15:11
      eozynofile to właśnie E; powyżej 4 % może świadczyć o pasożytach, również alergii;
      badanie z kału na pasożyty tak naprawdę rzadko wykrywa pasożyty, nietety; wszystko zależy od cyklu rozowjowego pasożyta; żeby sprawdzić czy są grzyby, trzeba zrobić kał na posiew;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka