kobraluca 25.02.09, 05:54 zaczynam walke w owsikami,ale trafiam caly czas na sprzeczne informacje,pomozcie prosze rozwiac moje watpliwosci jak czesto i jakie dawki podaje sie dziecku ponizej 2-go roku zycia, a jak doroslym? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flora_palmieri Re: dawkowanie pyrantelum 25.02.09, 09:29 Dawkowanie ustala lekarz, wg wieku i wagi dziecka. Odpowiedz Link
binkaa Re: dawkowanie pyrantelum 25.02.09, 10:31 słyszałam o 2 metodach albo podje się 1 dawkę i za 2-3 tyg drugą lub podaje się dawkę trzy dni pod rząd, i za jakieś 10-14 dni znów powtórka Odpowiedz Link
kobraluca Re: dawkowanie pyrantelum 25.02.09, 18:01 flora palmieri, niestety odrobaczac bede na wlasna reke, tylko owsiki na razie, tu gdzie mieszkam pyrantelum jest dostepne bez recepty. Szukam pediatry, ktory da mi skierownie na badania kalu, poniewaz mieszkam za granica trudno mi jest znalezc dobrego lekarza i laboratorium,a chce zaczac dzialac binkaa, no wlasnie sa rozne metody i jestem ciekawa, ktora sprawdza sie najlepiej. czytalam rowniez,ze dziewczyny powtarzaja dawki co 3 tygodnie -- When children are punished they resolve to be more careful, not more obedient or responsible Odpowiedz Link