Dodaj do ulubionych

Warszawiacy !!!

19.03.09, 21:07
Wiem , że pytanie wyda się dziwne,głupie, albo śmieszne ale....
Zbliża się czas grillowania itp. wiem, że najlepiej jak już
grillować to chude mięsko, indyk, kurczak, warzywka itp ale .....
- wiem jak będzie. Tyle odmawiam dziecku , żal mi Go bo dieta Mu nie
podchodzi i nie może się przekonać , je mało dlatego bo musi, ale ...
Najbardziej lubił zawsze kiełbasę z grilla , większość Rodziny też ,
nie dam rady przkonać Go do czegoś innego. Byłam już w kilku eko
sklepach ale zawsze ta kiełbasa ma coś....
Gdzie w W-wie moge kupić dobrą kiełbasę, bez cukru, dodatków itp.
Nie śmiejcie się proszę tylko podpowiedźcie proszę ...
Obserwuj wątek
    • nina_74 Re: Warszawiacy !!! 19.03.09, 21:21
      Zielone Oko. Wąwozowa 36. Kabaty, 022 648 54 21. pon-pt 9-19. sob 9-15, Bazar
      przy ul. Wąwozowej róg Stryjeńskich paw. 97/98

tutaj maja wędliny prosto "od chłopa", wieprzowe. Zadzwon najlepiej i podpytaj
      co maja w składzie. Mzoena też u nich zmówic np królika, kurę zielononżkę na
      rosół itp
      • maminka21 Re: Warszawiacy !!! 19.03.09, 21:24
        Dzięki, na pewno przedzwonię, tylko czy wieprzowinę można?
        • primavera12 Re: Warszawiacy !!! 19.03.09, 22:27
          U nas podobny problem, mały uwielbia parówki. Dziś jak zobaczył
          mięso w reklamie to z żalem powiedział "o mama, popatrz mięsko".

A na Kabaty mam cąłkiem blisko więc sprawdz eten sklep.
          • rich69 Re: Warszawiacy !!! 19.03.09, 22:53
            Bialko zwierzece uzaleznia,oczywiscie w mniejszym stopniu niz
            papierosy czy alkochol i osoby pozabawione jego przechodza podobny
            glod narkotykowy.
            • antyka Re: Warszawiacy !!! 20.03.09, 10:15
              Wieprzowiny nie mozna jesc przy candidzie.
              Jest absolutnie zakazana.

A co do cukru, to chyba wszystkie kielbachy i szybki maja cukier w
              skladzie.
              Musisz wybrac: albo ledzenie grzyba, albo kielbaska sad
              • anyx27 Re: Warszawiacy !!! 20.03.09, 11:02
                Kiełbasy bez cuklru i innych dodatków są w Piotrze i Pawle i w
                sklepach Organic Market. Ja kupuję we wroclawiu, ale są w calej
                Polsce, adresy na necie trzeba poszukać.
                • anyx27 Re: Warszawiacy !!! 20.03.09, 11:05
                  Primavera, parówki to największe świństwo, jakie można dziecku dać.
                  Karmienie odpadkami mięsnymi, papierem toaletowym itp. jest
                  obrzydliwe crying a to niestety zawieraja parówki, nawet te dla dzieci.
                  Julka nigdy nie jadła parówki, ja od kilku lat też nie -od kiedy
                  wiem, co w nich jest. to samo jest np. z paluszkami rybnymi, takimi
                  mielonymi (jest tam wszystko, łącznie z mielonymi oczami ryb i
                  innymi specjałami). czasem lepiej nie wiedzieć, co się je wink
                • maminka21 Re: Warszawiacy !!! 20.03.09, 11:45
                  Kurcze nic nie widziałam w Piotr i Paweł, ja kupuję w
                  ekosfera.pl/ ale tam jak bez cukru to wieprzowe itd
                  • mamciulka-nikulka Re: Warszawiacy !!! 22.03.09, 12:36
                    Wiejski Specjał ul. Gagarina przy Czerniakowskiej - tam robię zakupy, tylko tam
                    kupuję wędliny dla młodego. Także parówki, bo różnica jest ogromna. jakiś czas
                    temu się skusiłam na parówki sklepowe bodajże Sokołów, po ich zjedzeniu parę
                    godzin odbijało mi się jakimś kwasem i generalnie źle się czułam po nich, mąż
                    tak samo, więc wędlin już wogóle nie kupujemy nigdzie indziej. Małemu w Wiejskim
                    Specjale kupuję parówki wieprzowe, lub wieprzowo-wołowe (jeszcze smaczniejsze),
                    kiełbasę wieprzowo-cielęcą, Lisiecką i kabanosy - nic mu nigdy nie było po tych
                    wędlinach, a generalnie jak coś kupię syfne od razu wyłażą mu krosty na skórze,
                    więc łatwo się poznać co się kupiło
                    • anyx27 Re: Warszawiacy !!! 22.03.09, 13:07
                      W Piotrze i Pawle na etykietach z cenami jest podany skład. Te
                      wędliny bez cukru i konserwantów są od Wolarka. Ja często kupuję też
                      przez internet, bo nie mam czasu na zakupy.
                    • maminka21 mamciulka-nikulka 22.03.09, 17:08
                      Witaj, czyli nie trzymasz się sztywno zasady , że wieprzowiny nie
                      można bo widzę, że kiełbasy mieszane i co nie szkodzą dziecku, chyba
                      i ja się tam przejadę, szkoda ,że nie mają strony internetowej.
                      Kurcze widzę , że kiełbasy czysto drobiowej bez cukru itp nigdzie
                      nie kupię... sad
                      • mamciulka-nikulka Re: mamciulka-nikulka 24.03.09, 09:13
                        Mój młody jest na diecie przeciwgrzybicznej już ponad rok, skóra jest czysta,
                        kupy normalne, dobre samopoczucie i świetnie się rozwija, więc nie katuję go
                        ścisłą dietą, skoro nie widzę pogorszeń po takich produktach. Kupuję też tam
                        chleb, do niedawna młody nie mógł zupełnie pieczywa, teraz nie może pieczywa
                        "sklepowego", bo go po nim wysypuje od razu, a u nich jak kupuję żytni na
                        zakwasie jest wszystko w porządku. Kiełbaski też mu nie szkodzą, ale nie są na
                        stałe w jego diecie, tylko tak raczej od święta, raz, dwa razy w tygodniu. Poza
                        tym od września idzie do przedszkola, więc też muszę go trochę przygotować do
                        rzeczywistości, bo nie sądzę, by panie w przedszkolu nawet alergicznym były w
                        stanie sprostać dietom, które stosuję jednocześnie: przeciwgrzybiczna, 5
                        przemian i rozdzielna ;D

W Wiejskim Specjale pracuje taka babeczka, która bardzo dobrze jest rozeznana w
                        składach ichniejszych wędlin i kiełbas, jak na nią trafisz to będziesz w domu smile
                  • garlicbread Re: Warszawiacy !!! 04.07.09, 23:06
                    Na wędliny z Organica/Ekosfery radzę uważać, bo sprzedają z różnymi świństwami.
                    Ostatnio kupiłam wędlinę z indyka, a tam glutaminian sodu, fosforany,cytryniany
                    itp, albo ładnie napisane ,,przyprawa do zup'' potocznie nazywana vegetą.
                    • letizia2 mamciulka 05.07.09, 09:35
                      Rok na diecie przeciwgrzybicznej? Co dajesz dziecku z nabiału i owoców do
                      jedzenia???
                      • anyx27 Re: mamciulka 06.07.09, 15:29
                        Letizia, a co powiesz na 2 lata? wink

z nabiału podstawa to jogurt naturalny i kefir, do tego czasami
                        twaróg. z owoców kiwi, kwaśne jabłka, owoce drobnopestkowe (jagoda,
                        jezyna, malina, porzeczka), grejfruty.
                        • mamciulka-nikulka Re: mamciulka 06.07.09, 19:23
                          młody nie dostaje nabiału w zadnej postaci, jest alergikiem, niestety kozie
                          przetwory też nie przeszły, była bardzo silna reakcja.
                          Natomiast z owoców podaję banana, jabłka tylko kiedy nie pyli, bo ma krzyżowe
                          reakcje, morele, śliwki w sezonie, poza tym lubi maliny, poziomki, pomarańcze,
                          truskawki, ale to wszystko w małych ilościach może dostawać, więc od roku
                          podstawą jest banan. U nas akurat dieta bananowa, którą przeprowadziłam rok temu
                          przyniosła bardzo dobre efekty - wyrzuciłam z diety kwaśne owoce, a w ich
                          miejsce wszedł banan w nieograniczonych ilościach i zmiany skórne się wygoiły
                          całkowicie. Ja musiałam połączyć dietę alergika z dietą przeciwgrzybiczną, w
                          tamtym czasie zresztą czytałam książki Ciesielskiej, która odradza m.in. kwaśne
                          rzeczy stąd taki misz-masz, ale ja często działam intuicyjnie smile
                          • letizia2 Re: mamciulka 06.07.09, 20:01
                            2 lata!!!! Brak mi słów hehesmilesmilesmile
                            Zapomniałam zapytać, a co z pszenicą?

Pozdrawiamsmile
                            • antyka Re: mamciulka 12.07.09, 10:46
                              Z pszenicy polecam make raowa orkiszowa (droga!)
                              typ minimum 1850, mozna ja dostac w carrefourze na stoisku ze zdrowa
                              zywnoscia,

Wychodza z niej pyszne nalesniki - ze zwyklej pszennej razowej nie
                              bardzo - albo sa przesmazone, albo surowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka