Dodaj do ulubionych

refluks żołądkowy a robale

22.08.09, 23:03
Chciałabym się dowiedzieć, czy refluks żołądkowo-przełykowy (?) może mieć
jakiś związek z pasożytami albo zy ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?
Mój synek chyba ma refluks, tzn nie miał badań pod tym kątem ale jak zasypia
(nawet w pozycji siedzącej np. w foteliku samochodowym) to często zdarza się,
że zaczyna przełykać jakby mu coś do gardła podchodziło, albo zakaszlnąć jak
przy zaksztuszeniu.
A może ktoś mi podpowie jakie może mieć pasożyty, wypiszę objawy: skaza
białkowa, po zaśnięciu bardzo mu się poci główka, jest niespokojny, pobudliwy,
płaczliwy, mówi, że boi się bajek, które wcześniej oglądał (nie strasznych),w
nocy ok 24-1 zaczyna się kręcić i postękiwać i tak z pól godz i dalej śpi
spokojnie, bardzo słaby apetyt (i tu nie przesadzam, bo nieraz jak czytam, że
mamy piszą że ich dzieci słabo jedzą a potem wymieniają co pociechy zjadają to
mi szczena opada z zazdrości). Oczywiście w badaniach oprócz pojedynczych
koloni candidy albicans nic nie wyszło a lekarz w ciemno nie odrobaczy. Synek
ma 2 lata i 10 m-cy. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • rich69 Re: refluks żołądkowy a robale 24.08.09, 14:25
      Do naturalnego odrobaczenia,a tylko takie powinno sie przeprowadzic
      i to wszystkich domownikow nie potrzebujesz lekarza,czytaj forum a
      po kilku miesiacach bedziesz miala wieksza wiedze niz Twoj
      lekarz.Przeczytaj rowniez ksiazke Semionowej o leczeniu pasozytow
      Jezeli chcesz ,to skontaktuj sie z laboratorium na warszawskiej
      Saskiej Kepie Felix,ponoc najbardziej wiarygodne.
      • anyx27 Re: refluks żołądkowy a robale 24.08.09, 18:16
        To moga byc pasożyty, może być candida. spytam dla porządku, czy
        miał kiedys kleszcza? po to pocenie nocne, objawy psychologiczne
        dot. strachu, refluks mogą swiadczyć też o boreliozie. Powodów może
        być wiele.
        • eska60 Re: refluks żołądkowy a robale 25.08.09, 00:53
          Dzięki za odp. Właśnie dziś dorwałam książkę Siemionowej, nie wiem tylko jak
          przeprowadzimy dietę bo on nie chce jeść nawet pysznych rzeczy więc nie mam
          pojęcia jak go przekonać do zdrowych aczkolwiek średnio smacznych sad.
          Co do kleszcza to miał nimfę, ale szybko usunięta i miał jak bylismy w szpitalu
          (z innych powodów) też badania na boreliozę i nic nie wyszło.. A czy są jakieś
          badania, które można wykonać na własną rękę. Anyx czy możesz mi coś
          podpowiedzieć, bo w spisie w lab widziałam wiele (Borrelia burgdorferi IgG,
          Borrelia burgdorferi IgM, Borrelia burgdorferii-genet, Borrelia IgG Euroline WB,
          Borrelia IgG w PMR, Borrelia IgG wsk. PMR/sur, Borrelia IgM Euroline WB,Borrelia
          IgM w PMR, Borrelia IgM wsk. PMR/suri) kosztują fortunę więc nie wykonam
          wszystkich jak leci. Przeraża mnie to wszysto.
          • mami7 Re: refluks żołądkowy a robale 25.08.09, 09:57
            takie jazdy sa czeste przy lambliach. spróbuj moze podac baksam kapucynski,
            poczytaj o tymna alergiach.
            swoją drogą dieta przeciwgrzybiczna i przeciwrobalowa jeśli dziekco miałoby
            refluks niestety nie pomaga, wręcz moze nasilać objawy.
            • anyx27 Re: refluks żołądkowy a robale 25.08.09, 12:39
              Niestety nimfy sa bardziej zjadliwe niż dorosłe kleszcze sad wejdz na
              forum borelioza na portalu gazeta.pl. tam poczytasz o badaniach, nie
              chce za bardzo śmiecić tutaj wink te badania co miał mały na
              boreliozę , są mało wiarygodne. trzeba zrobić western blot w kl. IgG
              i IgM lub/i PCR real time wysyłkowo w Poznaniu.
              Czytałam o twoim Hashi - to tez czesta dolegliwosc przy boreliozie,
              moze warto zrobic badania.
              • eska60 Re: refluks żołądkowy a robale 25.08.09, 14:03
                Dzięki. Chyba faktycznie przebadamy się z małym na boreliozę. Choć on miał ten
                western blot robiony w szpitalu i ponoć ok, a te badania co tam powypisywałam to
                lista dostępnych u nas w labie, myślałam, że doradzisz mi może które z nich, ale
                chyba faktycznie szkoda kasy na nasze laby i lepiej od razu spróbować Poznań.
                Też mi kiedyś przemknęła myśl o boreliozie - odnośnie mojej tarczycy - ale ja
                nigdy nie miałam ani kleszcza ani rumienia więc sobie wtedy odpuściłam. Synek
                się pocił już zanim mial kleszcza (z balsamem spróbujemy), ale jeśli ja bym
                miała borelkę to mógł się przecież zarazić ode mnie. Poczytam forum o boreliozie
                (i pewnie wtedy dopiero się zdołuję) - jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam.
                • anyx27 Re: refluks żołądkowy a robale 25.08.09, 19:07
                  Napiszę ci na swoim przykładzie - nie pamiętam kleszcza, rumienia,
                  western blot ujemny całkowicie. A borelka w pełnej krasie od ponad
                  20lat. PCR w poznaniu dodatni po citrosepcie, ELISA dodatnia po
                  prowokacji antybiotykowej. e tam, forum bb wcale nie jest dołujące.
                  ważne, że się wie, na co sie choruje, to już połowa sukcesu smile potem
                  dobre leczenie i zapominamy o sprawie smile a skąd jestescie?
                  • eska60 Re: refluks żołądkowy a robale 25.08.09, 22:49
                    O kurcze, to jestem pełna podziwu, że po tych ujemnych testach jednak wytrwałaś
                    i zdiagnozowałaś tę wredną chorobę. Ciśnie mi się na usta wiele pytań, ale nie
                    będę marnować Twego czasu i poczytam najpierw forum boreliozy a potem wykonam
                    badania (brrrr) - może mi się coś rozjaśni - bo jak na razie to ten temat jest
                    dla mnie czarną dziurą.
                    Jeszcze raz Ci dziękuję, że skierowałaś moją uwagę w inną stronę, na pewno warto
                    sprawdzić ten trop (chociaż mam wielką nadzieję, ze okaże się fałszywy...).
                    Bardzo bym chciała żeby moje dziecko w końcu wyszło na prostą i żebym ja też
                    poczuła dawny power (bo jakoś rewelacyjnie to się nie czuję mimo leczenia
                    hashi). Tobie też życzę szybkiego powrotu do zdrowia i wiele uśmiechów.
                    Acha, jestem z Katowic. Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka