marialudwika 16.04.04, 20:15 Poprzedni juz sie zapelnil.Pozdro ml P.S. A co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brydzia1972 Re: CO U WAS? nr.2 17.04.04, 23:36 u mnie nic ciekawego :znowu zostanę sama na 2 m-ce (mąż wyjeżdża służbowo już w poniedziałek) , czekam na wynik biopsji , ale fajnie że dawno nie miałam ataku . pozdrawiam i życzę zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
ulala72 Re: CO U WAS? nr.2 18.04.04, 11:04 A u mnie tradycyjny dół wczesnowiosenny. Teraz trochę lepiej, po pada, wieje i nie świeci. I łeb nie pęka. Ale będzie gorzej, bo z rozkwitem wiosny dochodzi alergia i zapalenie spojówek. I tyle! Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 18.04.04, 11:25 Wczoraj mialam dzien bez bolu glowy/co zdarza sie rzadko,niestety/.Dzi wzielam juz panadol przy kawie.Wieje paskudny wiatr,bardzo zimny/wczoraj byl upal/,moja glowa zawsze reaguje na takie zmiany.Alergia na pylki tez mi dokucza.Oj,dolo.POzdro ml Odpowiedz Link Zgłoś
sabba na razie 18.04.04, 19:12 odpukac bez migren. W swieta czail sie ataczek ale nie oddalam niczego ze sniadania:) bolalo jak byli goscie, w sumie moglam sie polozyc i zdychac ale zostalam wyjasnilam im ze umieram na stojaco i czy zechca mnie taka przetrzymac. Przetrzymali, zrozumieli i kolo 23 przeszla...sama bez proszkow! A poza tym mam egzamin w piatek....widze to wszytko czarno... Odpowiedz Link Zgłoś
janis4 Re: CO U WAS? nr.2 19.04.04, 07:45 A ja byłam pewna, że w ten weekend mnie złapie. I tym razem, wyjątkowo się zabezpieczyłam - recepta na Sumamigren w pelnej gotowości i chyba właśnie dlatego nie dostałam ataku. Dostaję wtedy kiedy nie mam recepty, przychodnia nieczynna i pozostaje mi pogotowie. Mam w pobliżu aptekę, w centrum handlowym, wię czynna cały weekend do wieczora, ale bez recepty nie sprzedadzą. Każą zostawiać dowód osobisty. Niesamowite kobiety, chyba same nigdy migreny nie miały. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO U WAS? nr.2 19.04.04, 09:13 oj, ja nauczona wieloletnim doswiadczeniem, lece do lekarza po recepty jak widze ze zostaje mi tabletek na dwa ataki. Lub dwa dni tylko. Nie wyobrazam sobie zostac bez tabletek. chybabym zwariowala. Tutaj wszystkie leki jakie ja potrzebuje sa na recepte, wiec bardzo pilnuje aby nie przegapic. Z tym ze tutaj jest taki system, ze lekarz moze wypisac recepte z powtorkami. tzn wypisuje 100 tabletek na cos tam, z powtorka X razy. To znaczy ze jeszcze moge dostac to samo X razy na te sama recepte. Staram sie wiec wyblagac te powtorki na co najmniej trzy razy w takiej ilosci aby jedna starczyla na miesiac. A migrene mam juz caly tydzien- w roznym stopniu nasilenia.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 19.04.04, 13:45 I u nas sa powtorki,wypelnia sie druczek i potem odbiera lek,w jednym okreslonym p-cie,na osiedlu.Nawet nie trzeba chodzic do apteki.Niektore leki "daja" na 3 m-ce,inne na 1 m-c.Naogol nie ma problemow,ale kiedys jak poprosilam o powtorke kodeiny/musze ja miec "w rezerwie" na wypadek ataku kaszlu,co zdarza sie b. rzadko/ to bylo wielkie HALLLO.Lekarka dzwonila,proszac o wyjasnienie po co? Dlaczego?Czulam sie glupio!!!Zapewnilam ja ,ze nie uzywam kodeiny prawie nigdy i nie potrzebuje jej jako narkotyku.Dziwny ten kraj,w ktorym soft drugs mozna kupic w coffie shopie a taki problem z recepta!!!Pozdro ml Odpowiedz Link Zgłoś
sabba kurza cholera! 20.04.04, 09:32 w piatek mam egzamin i jeszcze musze sie uczyc i kto zgadnie jak sie dzissiaj czuje???? tylko sie pochlastac idzie...ale dobrze mi tak, przeciez na coidzien zapominam o tym ze mam migrene i nawet nie staram sie zapobiegac... Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: kurza cholera! 20.04.04, 09:38 Ostatnio nie mialam,ale zaczyna sie czaic bo z nizu zrobil sie wyz..I ja Sabbo zapominam o migrenie,jak nie mam ataku.Zycze Ci aby szybko minela!!Pozdro ml Odpowiedz Link Zgłoś
sabba dzieki 20.04.04, 10:08 tobie tez zycze by czajaca sie m czmyhnela gdzie pieprz rosnie. w sumie moglabym sie wlanac na lozko, bo choc jestem umowiona to moge odwolac...ale zaparlam sie, wskakuje na rower (mam nadzieje ze sie nie przewroce, ale cale szczescie jade droga przez pola a nie po szosie z autami) i mam nadzieje ze dojade bez wiekszych przerw... pozdrawiam S. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: dzieki 23.04.04, 17:14 Sabbo,pomogl Ci ten rower??? Mnie cos glowa zaczyna sie odzywac,wyz atmosferyczny mnie zawsze "traktuje" globusem. Pozdrawiam i zycze wszystkim BBG ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: dzieki 23.04.04, 19:07 Wlasnie, ja tez jestem ciekawa, Sabbo. U nas wstretna pogoda, bo dwa dni slonca, deszcz, znowu ma byc slonce i pewnie znowu deszcz. Taka hustawka mnie wykancza. Ano trzymajcie sie.. :) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: dzieki 25.04.04, 09:46 Wyz atmosferyczny a cisnienie nadal rosnie!Glowa co rano boli a i wieczorem sie odzywa.Panadol lykam nieomal codziennie,Ale nie narzekam dokad mnie globus nie dopadnie.BBG!!!Wam zycze ml Odpowiedz Link Zgłoś
brydzia1972 Re: CO U WAS? nr.2 25.04.04, 12:15 witajcie ... ja co prawda bezmigrenowo od niepamiętnych czasów (ok.2 ataki z sumamigranem i 3 z kawą+cytryna od jakichś 5 m-cy) ale psychicznie nieciekawie .złapałam straszne doły w związku z problemem tarczycy i wyjazdem męża .jak to się dzieje ,że oszczędza mnie migrena -nie mam zielonego pojęcia . jadam nieregularnie , często jestem głodna ,nie wysypiam się (bezsenność) ,schudłam ,stres , zmiany pogody i jakoś migrena o mnie zapomniała . wiem ,że dużo pomogło odstawienie pigułek antykoncepcyjnych ,a jak zrobię hormony tarczycy i zadbam o nie to może wyeliminuję ataki mogreny na całe życie . ot ,światelko w tunelu ! na razie chyba powinnam poszukać pomocy dobrego psychologa , bo jakoś nie mogę sobie ze sobą poradzić . tylko znowu to czekanie na wizytę (kolejki) a tak w ogóle to najpierw trzeba znależć siły żeby tam w ogóle pójść... pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę bezbolesnych dni i nocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kanoka Re: CO U WAS? nr.2 25.04.04, 15:44 Witajcie! W czasie wyjazdu, dopadła mnie raz, a dobrze.....Pisałam, że myślałam, że ja i ONA rozstałyśmy się na zawsze, ale widzę, że nie chce o mnie zapomnieć:(((... Pozdrawiam knk Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 28.04.04, 00:03 Pozdrawiam WAs!!!Mam awarie kompa i malo tu moge byc.Ale za Wami tesknie.Za migrena nie. ml Odpowiedz Link Zgłoś
n_nadia Re: CO U WAS? nr.2 30.04.04, 09:15 Wczoraj bylo troszke stresu. Po poludniu lewa strona byla jakas inna, jakby nie moja. Trwalo to ok godziny (czy to moze byc aura?). Pod wieczor powalila mnie migrena. Dzis wcale nie jest lepiej... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sabba za 30.04.04, 13:12 dwie godziny mam egzamin. wczoraj czujac nadchodzaca migrene zaaplikowalam dwa czopki i pomoglo!!!!!! ale ucisk w mozgu czuje. trzymajciue kciki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: za 30.04.04, 21:11 Choc na kciuki za pozno to napisz ,jaki wynik??? ml Odpowiedz Link Zgłoś
sabba ;)) poszlo ok 30.04.04, 23:31 to byl egzamin dwuczlonowy, pisemny poszedl bdobrze, ustny gorzej ale wyciagnali srednia i jest ok, i juz nigdy nie bede musiala sie uczyc laciny!:)) dzieki za kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Weekend i glowa.. 02.05.04, 09:46 Dobrze,ze nikogo globusy nie mecza,mnie chyba pomalu dopada.Wczoraj mialam uczucie igiel wbijanych w glowe,teraz jestem juz po panadolu..Zycze Wam BBG. ml Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: Weekend i glowa.. 02.05.04, 10:25 a ja wczoraj mialam gosci w domu na grillu. O 19 padlam, wymioty nie daly mi cioerpiec wsrod gosci, dostalam drgawek zoladka i balam sie ze sie udusze zolcia ktora palila gardlo. okolo polnbocy przeszlo. Impreza chyba sie udala:)) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Weekend i glowa.. 03.05.04, 06:49 Jezu, jak sa goscie i migrena lapie to katorga. czlowiek sie czuje zobowiazany zabawiac i zreszta wlasciwie chcialby brac w tym udzial a migrena nie daje :( Jestem na takim etapie ze zabraniam zapraszania gosci, a jesli to tylko kilka osob. Po prostu po tylu latach nie daje rady. Chyba ze przychodzi ktos bardzo dobrze znajomy :) Biedna Sabba. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
sabba dzieki za wspolczucie 03.05.04, 09:10 odwolalabym gdyby to byla moja impreza. Ale to byla impreza niespodzianka urodzinowa dla kolezanki i moj udzial byl taki ze dysponowalam miejscem (duzo ogrod) wiec nie moglam wyprosic gosci. Na szczescie przyjaciele i maz zajeli sie strona techniczna i bylo okej:) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: dzieki za wspolczucie 03.05.04, 12:18 Migrena bez gosci jest koszmarkiem,wiec moge sobie wyobrazic... Ja mam juz migrenofobie!!!Boje sie roznych tego typu "imprez",wtedy albo zlosliwosc losu albo stress i ..lepiej nie mowic,oj dolo migreniczki. ml-wlasnie z migrena i migrena brzuszna/jak zwykle:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
kanoka Re: dzieki za wspolczucie 03.05.04, 15:28 Zdrowia życzę z całego serca, ML! pozdrawiam - jak do tej pory, o dziwo - zdrowa:). knk Odpowiedz Link Zgłoś
syrka1 Re: CO U WAS? nr.2 03.05.04, 14:30 hej :) jestem chyba nowa w tym gronie :)no i co tu dużo mówic nie za bardzo chcialabym w nim byc, wy pewnie tez, bo nie jest to zaszczyt byc migrenowcem :( niestety, mam 21 lat i mam wrazenie ze od zawsze boli mnie glowa,moja mama ma migrene , moja babcia miala wiec odziedziczylam to cholerstwo w spadku, najgorsze jest to ze nikt w moim otoczeniu nie choruje na migrene i nie rozumie tego co ja przezywam, wiec tak naprawde ciesze sie ze jestescie WY,ze z kims moge o tym poklikac, pouzalac sie, podzielic spostrzezeniami. czytalam wywrywko to forum i już wiem na pewno ze nie jestem SAMA, ja tez nie spie w nocy gdy boli i chodze po mieszkanieu w te i spowrotem, a gdy juz zasypiam to na stronie ktora boli bo na zdrowej jest jeszcze gorzej, ja tez przykladam zimny oklad bo tak jest chyba lepiej ;) ja tez pozeram jak cukierki ibuprom, bo np sumamigren mi nie pomaga :(bylam u neurologa, zrobili eeg,zapisali divascan i polimigran no i moze troche pomoglo, na troche. biore tabletki antykoncepcyjne ale i neurolog i ginekolog uwazaja ze jesli ataki wystepowaly wczesniej tzn ze nie one powoduja migerene, ale w czasie okresu jest koszmarnie np tak jak dzis: ( wiem ze dostaje ataku gdy za dlugo spie, wiec teraz wzielam sie na sposob i zawsze spie tak sama ilosc godzin,pije codziennie wieczorem melise,no i teraz w sumie mam migrene tylko podczas okresu, wczesniej miala od 5 do 6 atakow miesiecznie, JUTRO mam zamiar zapisac sie na akupunkture, ciekawe czy cos to da??a wiecie co jest najgorsze, ze ja ciagle o tym mysle, wstaje rano i sama siebie pytam, bedzie dzis bolec czy nie bedzie??to jest jakas obsesja, kazdy szmer w glowie a ja juz strach,po ataku a mam tak okolo 2 dni, jeszcze na 4 dzien czuje jakis klocie i ciagle sie boje ze ból zaraz sie rozszalej znowu :( ech ale sie wygadalam, cieplutko WAS wszystkich pozdrawiam, tak naprawde jestesmy bardzo dzielni Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik82 Re: CO U WAS? nr.2 03.05.04, 15:14 Witaj, Ja też jestem jedynym w rodzinie który ma okropne bole glowy - klaster.Dobrze ze do nas trafilas.Tu mozemy sie pozalic gdy nam zle i tu nas zrozumieja.Wiec trzymam kciuki zeby ci jak najszybciej bylo lepiej. Witam tez wszystkich.Strasznie dlugo sie nie odzywalem.Chyba nie musze mowic dlaczego :) Byl taki okres w kwietniu kiedy jezdzilem b. duzo na rowerze i mnie znowu zaczela glowa bolec.Na szczescie do bylo nic powaznego ale na 2 tygodnie sobie darowalem wysilek fizyczny.Dzisiaj wrocilem z Karkonoszy.Chodzilismy ze znajomymi po szlakach,nocowalismy w namiotach i schroniskach i bylismy totalnie odcieci od swiata zewnetrznego.Tam bylo tak pieknie ze ja jeszcze tam jestem.Daleko od miasta.A najwazniejsze glowa mnie nie boli i nie bolala.Ciagle biore te same leki Cloranxen i Cipramil.Na wyjazd sobie darowalem i tez bylo ok. Przegladalem wyrywkowo watki.Widze ze mamy bardzo duzo nowych forumowiczow.Szkoda ze laczy nas taka przypadlosc ale dobrze ze mamy internet i mozemy sie wspierac.Zauwazylem tez ze jest pare osob z klasterem. Pain Free Days And Nights (PFDAN) Dni I Nocy Bez Bolu(DINBB) Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
kanoka Re: CO U WAS? nr.2 03.05.04, 15:26 Wróciłam potulnie do leków na nadciśnienie, jem magnez, wapń i wit B complex, w odwodzie mam Maxalt..... Jak do tej pory, jest OK. Pozdrawiam knk Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 03.05.04, 15:33 Milo mi Ciebie tu powitac,ale szkoda,ze z takiego niemilego powodu u nas zagoscilas.Wpisz sie koniecznie do nowych,to taka nasza statystyka! Dochodze do wniosku,ze tylko tzw."swoj swojego " moze i chce zrozumiec!!! Choc nie jestem w domu jedyn migreniczka/moj maz tez migreny miewa,ale rzadziej/ to tylko na forum uzalam sie cala dusza a co najwazniejsze to uzalanie przynosi mi ulge!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO U WAS? nr.2 03.05.04, 18:40 Witaj Syrko, Kanoko i reszto :), piszesz ze: >>neurolog i ginekolog uwazaja ze jesli ataki wystepowaly wczesniej tzn ze nie one powoduja migerene, <, otoz bardzo zle, migrena jest p/wskazaniem do tabletek antykoncepcyjnych. Oczywiscie ze migrena wystepuje wczesniej, ale to nie znaczy ze wobec tego tabletki nie maja wplywu. U kobiet bez migreny tabletki jej nie spowoduja, ale u kobiet z migrena maja bardzo wplyw na przebieg choroby poniewaz u kobiet hormony sa wielkim bodzcem wywolujacym ataki i nie powinno sie brac takich tabletek, tutaj w Kanadzie kazdy lekarz mnie ostrzegal a zreszta pamietam ze jak bralam, to ataki mi sie pogorszyly. Podobno namniej szkodza takie co zawieraja progesteron, a nawet niektorym pomagaja na migrene. :) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
syrka1 Re: CO U WAS? nr.2 03.05.04, 23:07 ech, kurde tylko że ja nie wyobrażam sobie znowu zycia bez tabletek anty,wczesniej mialam oprocz bolu glowy mialam okrpone bole brzucha, przynajmniej jednego bolu juz nie ma, okres sie skrocil, no nie mowiac o konforcie wspolzycia,jestem z chlopakiem 4 lata ale nie chcielibysmy miec jeszcze dzieci ;) w moim przypadku po rozpoczeciu brania hormonow bole sie ani nie nasilily ani nie zmniejszyly nic wlasciwie sie nie zmienilo a biore je juz 2,5 roku wszystkie wyniki mam spoko, cisnienie idealne,kurde nie wiem, moze nastepnym razem zapytam o te o ktorych pisze venus,a czy sa rownie skuteczne?? ej chyba mam z tym problem :( dobra ide spac ciesze sie ze trafilam na ta stronke Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO U WAS? nr.2 04.05.04, 00:11 Wydaje mi sie ze jesli jest wszystko w porzadku to lepiej jest tak zostawic. Jezeli migreny sie nie pogorszyly, to nie ma sie czym przejmowac. A z lekarzem zawsze mozna porozmawiac i ewnetualnie w przyszlosci jesli zajdzie taka potrzeba to wtedy probowac. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 04.05.04, 11:27 Mam juz drugi dzien migrene i z bolu chce mi sie wyc..TYlko ,jak spie mam ulge,ale nie moge sie polozyc.Dziewczyny pomozcie naszej nowej kolezance!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
bafra Re: CO U WAS? nr.2 04.05.04, 16:29 Ale dawno mnie tu nie było,nie dlatego,zebym nie miala tyle czasu globusa nie to by było za dobrze.Dzisiaj mam szczególnego bo pierwszy unijny.....ale taki sam jak poprzednie nic nowego!Pozdr.bf Odpowiedz Link Zgłoś
syrka1 Re: CO U WAS? nr.2 04.05.04, 18:48 no i sie nie zapisalam dzisiaj na akupunkture, bo tak sobie optarlam sobie piete w nowych butach ze chodzic nie moge heheh jak to sie mowi " jak nie urok to sraczka" hehe glowa nie boli :))wiec narazie:)))ciekawe do kiedy ;P"zyj tylko chwila" ech a wogole jak tu przeczytalam ze na migrene mona umrzec to sie wystraszylam,no ale dobra kazdy ma swoje przeznaczenie, narazie bozia przypisala mi to badziewie - zwane migrena,a co jaki czas trzeba sobie eeg wykonywac i takie tam ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ulala72 Re: wreszcie euforia PO 08.05.04, 22:47 Wreszcie doświadczam czegos takiego, o czym niektórzy z Was pisali jako o euforii po ustąpieniu bólu. Już wiem, co to jest :-))) Ale musiałam cierpieć 4,5 dnia, że zasłużyć na euforię. I wiecie co? Upiekłam ciasto! Pięknie wyrosło i cudnie pachnie. Jutro przełożę je masą krówkową i zjem połowę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO U WAS? nr.2 08.05.04, 23:06 Ale smierc z powodu migreny jest jednak rzadkim zjawiskiem, na szczescie. Raczej sie nie musimy tego obawiac. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 10.05.04, 09:55 Znow boli mnie glowa:(((.Po ostatnim ataku migreny/4-ro dniowym/ mialam dwa dni przerwy i znow wiem,ze mam glowe.Jestem tym umeczona i w dolku a zaleglosci sie pietrza.. ml Odpowiedz Link Zgłoś
brydzia1972 Re: CO U WAS? nr.2 15.05.04, 14:00 u mnie pogoda pod psem - pada i wieje i zimno strasznie . ciągle czuję się senna i zmęczona (a nie ma ku temu powodów) . głowę mam raczej ciężką niż bolącą i błogosławię te niemigrenowe bóle głowy . mogłabym mieć je codziennie zamiast migreny raz w miesiącu . poza tym nadal żyję z daleka od męża i razem z córeczką okropnie tęsknimy . czuję się zdołowana i sama nie wiem czego od życia , od siebie , od ludzi chcę... pozdrawiam Was bardzo serdecznie i życzę bezbolesnego , udanego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 15.05.04, 14:28 Pierwszy raz od chyba 2 tygodni nie boli mnie dzis glowa.Jest wyz atmosferyczny,ktorego narastanie odczuwalam tak dlugo a raczej moja glowa.I ja ,tak jak Ty Brydziu zwykle bole glowy wole milion razy od migreny!!!!Moze i do Ciebie idzie wyz a z nim odejdzie dolek!!!Ostanio mialam dlugi dolek a raczej dol,totalna inercje,czarnowidztwo i niechec do wszystkiego.Od wczoraj z tego dolka wylaze.Trzymaj sie,maz pewnie niedlugo przyjedzie!!!Jak masz ochote to pouzalaj sie tutaj!To jednak pomaga.Serdecznie Ciebie pozdrawiam!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 20.05.04, 14:10 Wyz gigant sie konczy,cisnienie atmosferyczne spada i powrocila pani M. Nie dalam jej szans i szybko uzylam spray do nosa Imigran!Atak sie dalo przerwac,ale normalny,cmiacy bol glowy mam.POzdrawiam Was i zycze BBG!!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
syrka1 Re: CO U WAS? nr.2 20.05.04, 15:05 a ile kosztuje ten spray do nochala ?? u mnie fajnie, sesja egzaminacyjna tuz tuz, okres tuz tuz wiec pewnie bede toczyc boj z moja glowa wrr ale DAMY RADE, cieplutkie pozdrowionka z Konina Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO U WAS? nr.2 20.05.04, 19:22 Wczoraj byl piekny dzien- 0 bolu glowy, co mi sie nie zdarzylo od co najmniej dwoch tygodni. :) Ale juz dzisiaj zycie wrocilo do normy - migrenka poziom 3-4. Juz wzielam Zomig i reszte. Moze przejdzie bokiem. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
ulala72 Re: CO U WAS? nr.2 21.05.04, 21:52 A u mnie szczyt formy :-))) Ale się przechwalam, co? Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 21.05.04, 22:30 Fajnie macie:)) Trzymajcie tak dalej bo mnie dzis znow okropnie boli glowa.Chyba M powrocila,buuuuu!! Zycze wszystkim BBG ml Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: CO U WAS? nr.2 22.05.04, 10:16 Bardzo bardzo Ci wspolczuje. :(( Moze ta bedzie ktorka i szybciej przejdzie...: (( Trzymam kciuki i nie siedz przez kompem!!! :)))) Papa, Green Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: CO U WAS? nr.2 22.05.04, 10:14 Dzisiaj jest OK. Mialam lekki atak - mysle ze ok 4/10 w czwartek przez pol dnia. Hmm - powod? ;) dzien wczesniej bylam na imprezie - mimo picia tylko toniku i oczywiscie niepalenia, nawdychalam sie dymu plus pozniejsze polozenie sie spac plus dzien wczesniej stres zwiazany ze stluczka samochodowa i migrena gotowa. Ale spoko - juz wszystko wrocilo do normy. Te niekolookresowe sa lekkie i krotkie. UFF ;)) Pozdrawiam weekendowo :))) Green Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 22.05.04, 10:54 Glowa nadal boli,ale ,na szczescie nie mam mdlosci,funkcjonuje "na" imigranie,jesli to wogole funkcjonowaniem mozna nazwac.Dzieki za mile zyczenia!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
kanoka Re: CO U WAS? nr.2 25.05.04, 11:34 Od czasu, jak wróciłam potulnie do leków na nadciśnienie (Amlozek), który, jak wyczytałam, stosowany jest w profilaktyce migreny i u mnie się sprawdza, jem magnez, wapń i wit B complex, to jak do tej pory, jest OK. ale w torebce noszę Maxalt..... Pozdrawiam knk Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 25.05.04, 18:18 Przezorny zawsze ubezpieczony Kn :)))). Szkoda,ze ja nie moge Twego leku sprobowac bo mam niskie bardzo cisnienie! ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO U WAS? nr.2 25.05.04, 18:26 Mnie bol glowy trzymal caly weekend, a byl dlugi, i dzisiaj dalej. Moze na zmiane pogody, bo ma padac.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 25.05.04, 22:46 A u nas pada,jest zimno a na domiar zlego glowa nadal nie daje o sobie zapomniec:( ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 27.05.04, 23:51 Mam nadzieje,ze sie wyboli i przestanie bo jutrosyn na tydzien przyjezdza i chce choc przez ten tydzien nie miec BG!!!!!Pozdrowki ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: CO U WAS? nr.2 28.05.04, 08:02 Zycze ci tego ML... ja w tym miesiacu mialam jak do tej pory trzy dni bez migreny. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 28.05.04, 10:45 Podobnie ja!!!Wiec czas bysmy juz nie mialy M!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: CO U WAS? nr.2 28.05.04, 12:20 Hej! MarioLudwiko, zerknij do poczty gazetowej:) Pozdrawiam Green ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 28.05.04, 14:58 Zaraz zajrze!Prawie nigdy tam nie zagladam.Pozdrowki ml Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: CO U WAS? nr.2 28.05.04, 18:08 Heja! Doszlo cos do Ciebie? Jezeli nie, to mam kopie i wysle jeszcze raz. :)) Pozdrawiam Green Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 28.05.04, 21:57 Hejki,doszlo!Odpisze jak moj komp bedzie funkcjonowal bo ma awaryjke,pisze z goscinnego.Mile wiadomosci mi podalas,fajnie bedzie miec towarzyszke niedoli blisko!!!Pozdrowki ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 29.05.04, 18:10 GA,komp nadal ma kuracje odswiezajaca,moze do po niedzieli zacznie dzialac.Wtedy napisze do ciebie mailik z mojej prywatnej poczty.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: CO U WAS? nr.2 29.05.04, 23:19 OKI, czekam cierpliwie ;)) Dobranoc, Green :)) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 01.06.04, 16:08 Oby nie zapeszyc to od tygodnia moja glowa sie "wyciszyla",na szczescie bo mam wizyte z Polski i do boli nie mam glowy:))).Gorzej,ze moj kompik jeszcze nie dziala,pisze goscinnie ale mam juz tego braku lacznosci zeswiatem serdecznie dosc,wrrrr!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: CO U WAS? nr.2 02.06.04, 07:16 Troche lupie ale slabo. Laduje przeciwbolowe i jest ok, jak na TE dni. UFF.. pozdrawiam, green;) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 05.06.04, 09:16 Peka mi znow glowa,ale komp "juz" dziala i trzeba nadrobic zaleglosci.. ml Odpowiedz Link Zgłoś
ulala72 Re: CO U WAS? nr.2 05.06.04, 21:00 U mnie genialnie. Równe 26 dni bez bólu. Jestem w raju? Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 06.06.04, 16:13 Trzymaj tak dalej!!!Moze i ja zaczne uzywac Twoj lek? ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 07.06.04, 22:44 Chyba mnie jedna glowa boli,bo tutaj tak "ucichlo".Dawno naszej Venus nie widze? CO U WAS????? ml Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: CO U WAS? nr.2 07.06.04, 23:22 Heja! Wrocilam po niezbyt dlugich wojazach, bez migreny, szczesliwa ;)) Nawet po towarzyskim piciu wina, na drugi dzien mialam kaca ale o dziwo bez migreny. W kazdym razie nie umarlam na drugi dzien, jak to zwykle bywalo. ;)) Generalnie gut, tfu, tfu, napluc przez lewe ramie, puk, puk odpukac, bezmigrenowo. Tym razem miss M byla dla mnie laskawa. ;))))) Hehe, odrobi nastepnym razem ;))) Pozdrawiam baardzo serdecznie Towarzyszki NIedoli ;)) Green ;)) PS. Mam nadzsieje, ze nieobecnosc Venus nie jest spowodowana ciezkim atakiem. Kurcze, zeby jej miss M nie dopadla. Trzymam kciuki i sciskam bardzo mocno :))))) ODEZWIJ SIE VENUS, JAK TYLKO BEDZIESZ MOGLA. TRZYMAj sie!!!! G :) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 08.06.04, 00:19 I ja mam nadzieje,ze naszej Venus nie zmogla M.Przywyklam,ze Venus odzywa sie czesto i troche sie niepokoje!!!!Ale moze wyjechala na urlop?Venus odezwij sie do nas!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
syrka1 Re: CO U WAS? nr.2 08.06.04, 22:49 u mnie luuz, odstawilam tabletki anty, a łeb i tak boli :( ale ostatni atak pani M byl do zniesienia, ale moze dlatego ze sie nafaszerowalam odpowiednio wczesnie :) za to dzisiaj moja mama mega cierpi :( biedna dawno chyba nie miala takiego ataku :(juz jej podałam leki, rozebralam łożko, zasłonilam okna, przynioslam miske na "pawie", zabronilam kategorycznie wlazic do pokoju mamy mojej 7 letniej rozwrzeszczanej siostrze : dobrze ze jeden migrenik ma pomoc drugiego migrenika, ona tez mi bardzo pomoga, ale jej cierpienie chyba bardziej boli mnie niz moje wlasne :(, a tak poza tym podjelam nowa durnowata prace hehe mam nadzieje ze to tylko na wakacje, bo po dwoch dniach jestem zalamana :((wrrr p.s a co sie dzieje z venus :( cos ostatnio ucichla :( Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 09.06.04, 00:14 Wspolczuje Twojej Mamie,oby szybko sie ta M skonczyla...Moja glowa odzywa sie odziennie,jest tropikalny upal,od kilku dni zanosi sie na burze,ale ona nie nadchodzi.Pani M nie mialam ok.3 tygodni,wiec pewnie juz na mnie czyha,a ma tylko 2 porcje imigranu spray,zapomnialam zamowic.. Martwie sie co u Venus!!!!Tak dlugo jest niewidoczna!!!!Oby nie jakas potezna M. Pozdrawiam wszystkie TN!!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
brydzia1972 Re: CO U WAS? nr.2 10.06.04, 18:17 a ja mam nadzieję ,że Ty ML nie cierpisz i migrena , jak burza,przeszła bokiem . a w kwestii Venus - dziwne te jej zniknięcie...Venus -wracaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 10.06.04, 18:30 Ani burzy,ani M.Moze obie przeszly bokiem???Dobrze,ze Wy jestescie,mozna spokojnie pokwekac:)))) ml Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: CO U WAS? nr.2 10.06.04, 21:22 Hej! ML, nie kwekaj, tylko sprawdz poczte ;)) Sciskam, wciaz bez migreny ;)) Green ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 13.06.04, 11:40 Hej!!Nikt nic nie pisze :(((.GA zagladalam do poczty i odpisalam!!!Pozdrawiam bezmigrenowo,ale z bolaca glowa... ml Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: CO U WAS? nr.2 13.06.04, 18:38 hej! Czy mozesz sobie wyobrazic, ze nic nie dostalam???? Lekko dziadowska jest ta poczta. Czy moglabys wyslac tego maila jeszcze raz w 5 egzemplarzach? Moze ktorys dojdzie...ech...:( Ale za to bez migreny ;)) Green Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 13.06.04, 18:59 Okazalo sie,ze na drugi list nie odpisalam !!!Bo go dopiero dzis znalazlam:))). Ale odpisze,choc z malym opoznieniem.Mam dzis migrene gigant,wzielam imigran..ale czy zadziala..Nie moge narzekac bo nie mialam dlugo,ale zadowolona to nie jestem :(((((.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Dla Green 13.06.04, 19:02 Mamjeszcze sporo linkow!!!Zajrzyj na forum Holandia -Polacy,ciekawe!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: Dla Green 13.06.04, 20:19 Kurcze, dobrze, ze mi powiedzialas o tym forum. :) Pieknie dziekuje :))) bardzo chetnie poczytam - juz widze, ze tematy sa ciekawe. Jeszcze raz dzieki :)) Pozdrawiam Green ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Dla Green 13.06.04, 23:06 Milo mi,to forum to kopalnia wiadomosci dla "Holendrow"!!!!Pozdrowki! ml Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: CO U WAS? nr.2 13.06.04, 19:02 To co tu robisz na kompie? Marsz do lozka!!! ;)) Sciskam i czekam cierpliwie ;)) Green ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
brydzia1972 Re: CO U WAS? nr.2 13.06.04, 22:52 migreny co prawda nie mam , ale i tak codziennie boli mnie głowa . Poza tym znowu łapię jakieś cholerne doły . Strasznie czuję się samotna ....beee Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 13.06.04, 23:04 To pisz do nas!!!I zaraz bedziesz mniej samotna!!!!A te dolki to niestety plaga,zwlaszcza,jak sie mieszka w depresji..Do milego "zobaczenia" ml Odpowiedz Link Zgłoś
syrka1 Re: CO U WAS? nr.2 13.06.04, 23:06 u mnie jak narazie dobrze, głowa nie boli, więc korzystam z życia jak mogę do następnego ataku :P ale ogólnie ostanio stałam sie optymistycznie nastawiona, juz sie nie zadreczam myslami ze umre kiedys na migrene i takie tam wiecie czarne mysli migrenikow hehe brydziu nie dolujemy sie, przesylam ci troche mojego optymizmu :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) jakby bylo jeszcze potrzebne to nie ma sprawy. sesja egzaminacyjna w toku wiec trzymajcie kciuki,pozdrawiam cieplutko ` Odpowiedz Link Zgłoś
brydzia1972 Re: CO U WAS? nr.2 14.06.04, 09:08 dziękuję za wsparcie!bardzo mi potrzebne! Syrka!Powalona toną Twojego optymizmu trzymam kciuki za sesję chociaż wiem ,że na pewno będzie ok!!! Marioludwiko!Nie wiem już sama ,czy deprecha ma związek z migreną . Na M cierpię już naście lat , a doły mam od kilku miesięcy takie porządne ,że jestem juz wypruta i zła na siebie .Już nie potrafię sama sobie wstrzyknąć porcji optymizmu , niestety . Kiedys nawet taki zastrzyk nie był potrzebny....ech... dobrze ,że chociaz słońce w ogrodzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 14.06.04, 10:05 Kciuki trzymam!!!!Za sesje Syrki i wyjscie z dolka Brydzi!!!Moze jakis lek antydepresyjny powinnas brac,niestety depresja jest plaga,na ktora choruje wielu ludzi!!Ja ratuje sie,jak narazie, preparatami z dziurawca...ale tez nieraz zastanawiam sie,czy nie pojsc do specjalisty bo mecze sie majac dolek. Dzis jednak na pierwszym planie migrena:(((((. ml Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: CO U WAS? nr.2 14.06.04, 11:40 Lup, lup, po lewej stronie. 6/10. I mdlosci. Bleee... :((((( G :( Odpowiedz Link Zgłoś
green_apple Re: CO U WAS? nr.2 14.06.04, 11:40 PS. W pelni zasluzona, niestety... :( Odpowiedz Link Zgłoś
ybc Re: CO U WAS? nr.2 16.06.04, 10:40 A u mnie... Niedawno przestałam karmić, udało się! Dziecko ma dwa lata, więc czas najwyższy. Teraz przynajmniej nie mam wyrzutów jak biorę jakąś tabletkę. Pozdrawiam gorąco, szczególnie tych, co są w dołku. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 16.06.04, 10:47 Ledwo skonczylam/niezasluzona/ migrene dostalam "pogodowego" bolu glowy-front atmosferyczny,czy inne diabelstwo,lykam Panadol Plus i ...cierpie w milczeniu:(( Pozdrawiam ml Odpowiedz Link Zgłoś
ulala72 Re: CO U WAS? nr.2 16.06.04, 14:56 Ybc - gratulacje z powodu odstawienia "ssaka" U mnie dołek poatakowy, planuję wygrzebać się do soboty... Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 19.06.04, 15:46 Mam znow!!!Co?....MIGRENE,buuuuuuuu!!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś
ulala72 Re: CO U WAS? nr.2 19.06.04, 20:41 Moi kochani Migrenowcy, jutro wyjeżdżam - zakopuję się z dzieciakami na wsi i nie będzie mnie na forum aż do września. Życzę wszystkim udanym, bezmigrenowych urlopów i pogody (przynajmniej pogody ducha). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: CO U WAS? nr.2 19.06.04, 22:17 Wypoczywaj i nie bierz ze soba M.!!! ml Odpowiedz Link Zgłoś