Dodaj do ulubionych

Wkurzyłam się : /

12.07.13, 22:35
Jestem stałą klientką sklepu internetowego Zwierzakowo.
Zrobiłam comiesięczne zamówienie. Jak to jest w zwyczaju, dzwoni do mnie pani że firmowy kurier przyjedzie między 19:30 a 20:30 . Przy okazji pyta czy mogą zastąpić jeden kartonik karmy na inny gdyż jednego o tym samym smaku zabrakło. Zgadzam się. Czekam, czekam, czekam. Wybiła 20:30 kuriera ni widu ni słychu. Pojawił się 20 minut po czasie. Nic to, można wybaczyć.
Pomógł mi szybko wypakować towar, podpisałam gdzie trzeba i do widzenia już go nie było.
Po kilku minutach zabrałam się do lokowania żarcia i patrzę, na moje oko jest za mało. Jako że od poprzedniego razu zostało mi trochę zapasu, tym razem zamówiłam mniej i może dlatego zauważyłam że coś jest nie tak. Patrzę na fakturę, pozycje odhaczone czyli powinno wszystko grać. Zaczęłam sprawdzać, brakuje dwóch puszek 400 g.
Dzwonię do Zwierzakowa, nikt nie odbiera. No przecież nie zostawię tego tak.
Napisałam do nich maila. Za pewne odbiorą dopiero w poniedziałek.
To już drugi raz jak mailuję że coś jest nie tak. Kilka miesięcy temu miałam duże zamówienie bo zamawiałam dodatkowo dla dwóch koleżanek i okazało się że trzy kartoniki Bozity były przeterminowane. Zrobiłam wtedy fotę kartonika z datą i dołączyłam do maila. Odpisali że przy następnym zamówieniu dołączą jeden kartonik. No mało mnie krew nie zalała.Wyraźnie napisałam do nich że były to trzy sztuki z tym że pozostałe dwa zostały nieopatrznie otworzone. Jeden przeze mnie zaraz po odbiorze , drugi, kilka dni później otworzyła koleżanka zaś trzeci udało się "uratować" bo szybko zadzwoniłam do drugiej koleżanki aby zwróciła uwagę na datę. Stąd jeden ostał się nienaruszony. Przeprosili i dołączyli trzy. Dodali przy tym że przez przeoczenie najwidoczniej magazynierzy nie zwrócili uwagi na datę ważności karmy https://forum.kocie-hospicjum.pl/images/smilies/030.gif
Ciekawa jestem jak teraz się odniosą do całej sprawy. Bez względu na wszystko postanowiłam że nie interesuje mnie to jak bardzo kurierowi będzie się śpieszyło, będzie tak długo stał aż nie przejrzę sztuka po sztuce czy niczego nie brakuje uncertain
Obserwuj wątek
    • sol_ Re: Wkurzyłam się : / 13.07.13, 01:29
      Wiesz, to jest tak zwany czynnik ludzki - ktoś się pomyli, zagapi, zbyt się pospieszy. Takie pomyłki nie są wynikiem celowego działania. Natomiast kluczową sprawą jest jak firma podchodzi do sytuacji. No i jeśli tego typu pomyłki zdarzają się przy każdej dostawie to znaczy, że mają zła organizację i/lub zbyt dużą rotację pracowników i/lub mają to w d....
      Ja jakoś miałam szczęście, że jeśli coś takiego mi się przytrafiało to zazwyczaj szybko było to naprawiane wraz z przeprosinami za pomyłkę (niezależnie od branży). Ale jeśli byłabym stała klientka i notorycznie przy dostawach zdarzały by się "wtopy" to mocno bym się zastanowiła (choć rozumiem dylemat jeśli mają naprawdę atrakcyjne ceny).
      • salimis Re: Wkurzyłam się : / 13.07.13, 12:00
        Nie no , pewne rzeczy potrafię zrozumieć. Rotacja pracowników bo w tej chwili np. dużo studentów łapie się na prace sezonowe Dobra, nazwijmy ten brak dwóch puszek czyimś gapiostwem lub niedopatrzeniem. Aczkolwiek firma musi dbać o to aby klient nie stracił do niej zaufania. Jednak przeterminowany towar o dwa miesiące to już nie jest niedopatrzenie lecz celowe działanie magazynierów albo burdel w magazynie. Z racji tego że pracuję w przemyśle spożywczym, wiem że taki towar powinien zostać oddzielony od pozostałych, odpowiednio oznakowany i suma sumarum przeznaczony do utylizacji. Czyli potraktowany jako odpad nieużytkowy. Takie są wymogi GMP czyli dobrej praktyki produkcyjnej .

Jeśli chodzi o ceny to są zbliżone do innych sklepów internetowych.
        • aniak68 Re: Wkurzyłam się : / 14.07.13, 12:41
          powiem tak jak jeszcze mieli firmę na kopaninie był inny właściciel to często robiłam u nich zakupy bo mieszkam na Newtona to miałam blisko i czasem sama szłam odebrać towar spacerkiem.I nagle zmienił się właściciel i polityka firmy towar mocno podrożał ja kupuję acane orjena i animondę i tak jakoś zaczęło wszystko kuleć zmieniłam "operatora" i nie dość że wszystko jest o niebo tańsze dostawa jest za free pow.99 zł to ponieważ magazyny mają w sadach to dostawa jest w 2-3 dni . Salimis różnica na saszetce jest 1,10, czaisz na jednej saszetce !!!
          • aniak68 Re: Wkurzyłam się : / 14.07.13, 12:46
            i jeszcze coś ze zwierzakowa wiecznie dzwonili że czegoś nie mają mimo tego że wiecznie zamawiałam to samo a u obecnego zawsze wszystko jest
            • salimis Re: Wkurzyłam się : / 14.07.13, 13:20
              aniak68 a ty wiesz że ja przez dziewiętnaście lat mieszkałam na Jugosłowiańskiej w tym bloku z neonem i zegarem big_grin
              Moja mama i siostra do dzisiaj tam mieszkają .
              • salimis Re: Wkurzyłam się : / 14.07.13, 13:27
                Aha, jeśli chodzi o termin dostawy to nie mam zastrzeżeń. Często zdarzało się tak że dostarczali dzień później od złożenia przeze mnie zamówienia.
                • aniak68 Re: Wkurzyłam się : / 14.07.13, 19:22
                  No dobra ,ale cena też gra wielką rolę ,zwłaszcza jak się jest współmieszkańcem tylu futerek co Ty nie wiem co kupujesz ,ale porównaj ceny z zooplusem sama byłam zdziwiona różnicami, może to wynika z wielkości i zasięgu obsługiwanego terenu.Widziałam to nie tylko na przykładzie karmy ale też akcesoriów, drapaków itd mają promocje upusty i to nie jest reklama ale osobiste doświadczenia smile
    • jarka63 Re: Wkurzyłam się : / 14.07.13, 21:38
      Mnie też Zwierzakowo wydaje się dosyć drogie, ale lubię ich za popołudniowe tanie dostawy i dobry kontakt telefoniczny. Większe zakupy robię jednak najczęściej tam gdzie aniak68.
      • salimis Re: Wkurzyłam się : / 14.07.13, 23:55
        Nie przeczę że Zooplus jest tańszy aczkolwiek jeśli chodzi o niektóre suche karmy ma przebitkę o kilka złotych więcej. Przymierzałam się kiedyś do Zooplusa , mokre karmy i owszem są tańsze ale nie lubię kupować pakietów np. 12 puszek - kartoników w dwóch rodzajach smaku lub 5 + 1 o jednym smaku Wolę kupować na sztuki dzięki czemu mam większą różnorodność. Znam moje koty i jednemu smakuje ta karma a drugiemu nie. Gdyby wcinały wszystko bez marudzenia to z miejsca przeszłabym na całe pakiety wink
        Jedyne pakiety jakie kupuję to te zmiksowane gdzie na 12 sztuk wypadają po 2 saszetki w jednym smaku. Plusem Zooplusa są gratisy w postaci różnych gadżetów .
        Miesięcznie wydaję na 4 koty i psa ok. 310 złotych z zapasem żwirku na miesiąc i karmą suchą włącznie, która starcza w przypadku kotów na 3 miesiące. W przypadku Sonii na wiele miesięcy dłużej gdyż gotując np. zupy dla nas, wkładam do nich dodatkowo skrzydełka dla psicy i całe warzywka coby jej potem wszystko zetrzeć i wymieszać z kaszą, ryżem lub makaronem. Tak więc Sonia jest najbardziej ekonomiczna wink

Jak długo się czeka na przesyłkę z Zooplusa ?
        Informują kiedy orientacyjnie dotrze ?
        • aniak68 Re: Wkurzyłam się : / 15.07.13, 07:47
          zamawiam w środę to najczęściej dostaję w piątek rano i kurier wysyła mi sms że będzie ,ja dla naszej mokre saszetki kupuję w zestawach po 6 ale ona i tak je tylko kurczaka z dodatkiem dorady albo tuńczyka gdybym kupowała po 21 to byłyby jeszcze tańsze wiesz saszetka za 2.98 a nie za 4,10 to przy dużej ilości robi różnicę, jednego tylko nie kumam ugotowanej piersi nie ruszy a w saszetce jest dokładnie ugotowany kurczak z 5 % dodatkiem ryby albo szynki itd z odrobiną galaretki i wpiernicza a smakuje tak samo wink
          • jarka63 Re: Wkurzyłam się : / 15.07.13, 10:59
            Moje też by nie jadły ciągle tego samego, więc kupuję tzw. pakiety próbne, tyle że puszek, nie saszetek. Cieszy mnie też duży wybór towarów, choć niektóre ceny (np. żwirku CB Eco+) mają z księżyca.
            Szybkość dostaw bardzo się poprawiła, kurierzy z GLS są kontaktowi, jak mnie nie ma w domu, to zostawiają u sąsiadów. Tyle że ostatnio Zooplus dał ciała i nie umieścił mojego nr tel. na paczce, więc musiałam targać pakę ze Śmiałego.
            • aniak68 Re: Wkurzyłam się : / 15.07.13, 11:48
              wygodne jest też to ze rachunek zostawiają w paczce i masz 14 dni na zapłacenie u mnie zawsze jest o 8 rano wiec odbiera mama smile
              • salimis Re: Wkurzyłam się : / 15.07.13, 12:59
                Dzięki za info wink
                Dostałam maila ze Zwierzakowa, skontaktują się ze mną w sprawie dostarczenia brakujących puszek.
                Dzisiaj albo tygodniu sobie przysiądę i sprawdzę ile bym płaciła w Zooplusie za zamówienie które złożyłam w Zwierzakowie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka