salimis 12.07.14, 23:13 Kto pamięta tę wersję Miałam płytę z tą bajką, znałam ją na pamięć . W rolach głównych Irena Kwiatkowska i Ryszard Hańcza w379.wrzuta.pl/audio/0QY3NrERF50/czerwony_kapturek_irena_kwiatkowska Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salimis Re: Czerwony kapturek 12.07.14, 23:23 I jeszcze jedna Ech jak miło do tego wrócić . agonia.wrzuta.pl/audio/9JWeIsjq3xM/noc_u_wedla Odpowiedz Link
aankaa Re: Czerwony kapturek 13.07.14, 11:51 bożesztymój ! moje dzieciństwo dzięki Salimis Odpowiedz Link
pi.asia Re: Czerwony kapturek 13.07.14, 15:21 A ja miałam "Kota w butach" na płycie.... Nie mam srebra ani złota, Lecz nie pragnę w życiu zmian, Bo kto ma własnego kota, Ten jest całą gębą pan. Wszystko w lot Miau-miau Chwyta kot Miau-miau Co za kot Miau-miau Kot na schwał Miau-miau Gdy się z kotem zaprzyjaźnię, Już nie będę czuł się sam. Z przyjacielem żyć jest raźniej, Raźniej czas popłynie nam. Cała bajka Jana Brzechwy Odpowiedz Link
jarka63 Re: Czerwony kapturek 13.07.14, 20:34 Ja miałam Muminki na płytach winylowych, cudowne. www.youtube.com/watch?v=xKVNFMDMHLU Odpowiedz Link
salimis Re: Czerwony kapturek 13.07.14, 20:45 Muminki powiadasz Przypomniało mi się jak mój siostrzeniec chodzący iks lat temu do pierwszej klasy przyszedł do domu i powiedział że nauczył się nowej piosenki. Nie spadnijcie z krzesła Muminki się cieszą gdy kogoś powieszą Mumiiiinki A panna Migotka nasr..a na kotka Mumiiiinki Oczywiście nauczył go kolega, nie nauczycielka Odpowiedz Link
jarka63 Re: Czerwony kapturek 13.07.14, 21:10 A fufufu, co za bluźnierstwo Może ktoś pamięta podobnie straszliwą piosenkę o zajączku? Bo mnie się majaczą tylko takie fragmenty: Zajączek,zajączek, bez nóżek i bez rączek cośtamcośtamcośtam Za pomocą zaś pinesek przybity jest do desek Odpowiedz Link
wadera3 Re: Czerwony kapturek 13.07.14, 21:30 jarka63 napisała: > > Zajączek,zajączek, bez nóżek i bez rączek > cośtamcośtamcośtam Zajączek, zajączek, bez nóżek i bez rączek, ale uszka jeszcze ma...ciach ciach ... Odpowiedz Link
pi.asia Re: Czerwony kapturek 14.07.14, 17:55 ...bo ja mam psa dwie części ma znalazłam go na torach... Odpowiedz Link
yvi1 Re: Czerwony kapturek 15.07.14, 09:15 I wyrosli z nas normalni ludzie. A teraz Tom i Jerry sa za brutalne Odpowiedz Link
hek_sa Re: Czerwony kapturek 15.07.14, 15:07 Z czerwonym kapturkiem to mam jeszcze jedno skojarzenie www.youtube.com/watch?v=VxVOZEcf9PY Może nie całkiem dla dzieci ale z czasów mojego dzieciństwa. Wtedy trochę inaczej odbieralam tekst i nie bardzo wiedziałam w czym sedno piosenki, a teraz kocham tę piosenkę szczególnie w kontekście treści w środkach "musowego przekazu" Odpowiedz Link
hek_sa Re: Czerwony kapturek 15.07.14, 15:12 To nie zajączek tylko pajączek tutaj cały tekst. Raczej też nie dla dzieci Pajączek 1. Idzie pająk po futrynie, a futryna trzeszczy, dokąd idziesz mój pajączku? A idę się popieścić. Ref.: Pajączek, pajączek bez nóżek i bez rączek przybili go do deski za pomocą pineski 2. Więc pokochał muszkę małą, lecz mu się nie dała bo ta mała, zwinna muszka serce ma jak skała ref. 3. Więc pokochał muszkę końską, muszkę przeogromną co puszczała się niebosko więc ja w rów zaciągną ref. 4. Lecz nie wyszło mu na zdrowie kochane pajaczki bo nabawił sie w tym rowie kiły i rzerzączki / kataru i goraczki ref. 5. Z tej piosenki morał taki kochani panowie ze urzywać morzna wszędzie byleby nie w rowie Ref. Odpowiedz Link
salimis Re: Czerwony kapturek 15.07.14, 20:23 To się nam towarzystwo rozśpiewało . I to jeszcze jak Odpowiedz Link
jarka63 Re: Czerwony kapturek 15.07.14, 22:32 hek_sa, ten pajączek zamiast zajączka zburzył misterną konstrukcję mojego świata! Odpowiedz Link
wadera3 Re: Czerwony kapturek 15.07.14, 22:35 Mnie też pajączek nie pasuje, może to regionalne? ja się na zajączku wychowałam Przecież nie można było pod koniec zwrotki obciąć pajączkowi uszek... Odpowiedz Link
jarka63 A jednak zajączek 15.07.14, 22:36 Nie pajączek! Już mi lepiej A tekst taki: Zajączek zajączek zajączek Bez nóżek i bez rączek Za zajączkiem biegnie piesek I niesie wór pinezek Za pieskiem biegnie kotek I dźwiga ciężki młotek Za chwilę na gałęzi Zajączek cicho rzęzi Jucha mu cieknie z ucha Młotek mu sterczy z brzucha Za pomocą pinezek Przykuty jest do desek A on się śmieje: buhaha Bo jeszcze oczka ma A on się śmieje: buhaha Bo jeszcze oczka ma. Odpowiedz Link