Dodaj do ulubionych

odchudzanie

19.01.15, 22:41
zaczynam nowy wątek, bo stary miał mylący tytuł

forum.gazeta.pl/forum/w,87310,156022020,156022020,Wszedzie_dobrze_.html
Po cichutku Wam powiem, że waga pomaluśku, ale systematycznie idzie we właściwą stronę.

Trochę śmiać mi się chce, bo ostatnio obserwuję u siebie efekt placebo. Po pierwszym koktajlu schudłam kilo wink Oczywiście waga wróciła, potem przyszły święta a z nimi ciasto. Ale teraz idzie ku dobremu. Za wcześnie, żeby się chwalić, bo to dopiero pół kilo, ale i tak cieszy. Dodam, że absolutnie się nie głodzę, jak jestem głodna to wcinam kanapki i się nie przejmuję. A efekt i tak widać. Jakby się udało dojść do rozmiaru 38 to byłby cud. Mam trochę fajnych ciuchów w tym rozmiarze bardzo mało używanych i fajnie by było znów w nich chodzić smile

Drugi przykład placebo to moje stawy. Od jakiegoś czasu bolały i w końcu wpadłam na genialny pomysł - kolagen! Szczerze, to jakieś forum mnie pokierowało w tą stronę. No i po pierwszej tabletce, następnego dnia nie bolało nic. Oczywiście kolejnego ból wrócił, ale po jakimś czasie rzeczywiście przeszło.

Nigdy czegoś takiego nie miałam, wcale nie jest tak, że wierzę w jakąś cudowną moc specyfiku czy koktajli a na pewno nie spodziewam się natychmiastowego efektu. A tu takie cuda wianki.

Ale najważniejsze, że wszystko skutkuje. Trzymajcie mocno kciuki, żeby tendencja się nie załamała.
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: odchudzanie 20.01.15, 09:16
      A ruch? Bo bez ruchu to be sensu troche wink
      Dorcia reklamowała aqua aerobik, dobre jak bolą cie kolana i stawy. I nordic walking.
      • dorcia1234 Re: odchudzanie 20.01.15, 19:13
        no
        i reklamuję dalej, chociaż ja wolę wodne rowerowanie smile
        i gratuluję każdego sukcesu
        • arim28 Re: odchudzanie 21.01.15, 10:14
          Od kilku miesiecy zamiast sniadania pije koktajl owocowy (kiwi, jablko, kaki. winogrona zalewam sokiem wycisnietym z jablek).
          Chudne malo ale systematycznie, lepsze samopoczucie mam i nie mam wilczego apetytu smile

O tym kolagenie musze doczytac.
          Wiem, ze nalezy jadac duzo galaretek, niestety wieprzowina mi nie sluzy sad a zdobycie kurzych lapek na galaretke, graniczy z cudem.
          • dzedlajga Re: odchudzanie 21.01.15, 10:22
            a zdobycie kurzych lapek na galaretke, graniczy z cudem.

O, u nas w Kauflandzie często bywają, widziałam też w Carrefour
            • olinka20 Re: odchudzanie 21.01.15, 11:10
              Arim no cos ty, w kazdym markecie na wage są kurze łapki i to jeszcze za grosze ( u nas ze 3 zl za kg).
              • arim28 Re: odchudzanie 21.01.15, 12:27

Niestety w okolicy gdzie mieszkam sa one nie do zdobycia sad
                • pi.asia Re: odchudzanie 21.01.15, 21:52
                  Aż trudno uwierzyć. W moim mieście powiatowym, na tzw. zadupiu, w każdym mięsnym są łapki. Do marketów nie chadzam, więc nie wiem jak tam, ale w centrach handlowych, gdzie w jednym budynku jest kilkadziesiąt stoisk wszystkich branż można kupić właściwie każdą część kurczaka. Nawet skóry i łebki na wagę.
                  • arim28 Re: odchudzanie 22.01.15, 08:26
                    Asiu, nie tylko na lapki jest deficyt smile
                    Wieprzowe kopytka na galeretle lub kolanka na golonke trzeba wczesniej zamowic bo nie sposob je "upolowac"
    • the_kami Re: odchudzanie 29.01.15, 01:40
      Powiedz proszę, jaki kolagen łykasz? Jestem po operacjach, nogi bolą mnie stale (i tego nie uniknę), ale może będą bolały mnie mniej (szczególnie po 6 km biegu...).
      • dzedlajga Re: odchudzanie 29.01.15, 14:53
        O kurczę, nie pamiętam jak się nazywał. Jeden był chyba w zielono czerwonym opakowaniu. I jeden to były białe kapsułki, które trzeba było brać dwie dziennie, a drugi to już nie pamiętam, ale to były zwykłe tabletki. Oba były takie wypasione, tzn zawierały dużo jakichś dodatkowych cudów. Teraz kupiłam Humavit Kolagen - jego trzeba brać 4 tabletki dziennie, ale ponieważ już mnie nie boli i biorę tak zachowawczo, to łykam tylko 1 dziennie. Przy okazji na dłużej mi starczy.

Sprawdziłam te kapsułki to Doppelherz Aktiv Kolagen na stawy, a drugi to chyba ten Virdepol Ortomax
        O, znalazłam jeszcze Doppelherz Complex - zawiera więcej mikroelementów i chyba wychodzi taniej, niż ten 30 tabl.

Możesz sobie wpisać kolagen stawy na doz.pl i poprzeglądać sobie co tam dają. Ja w aptece poprosiłam, żeby mi pokazał co mają, poczytałam skład i wzięłam takie, które miały najwięcej cudów, żeby mi jak najszybciej przeszło.
      • wladziac Re: odchudzanie 29.01.15, 15:21
        mnie polecono w aptece coś co zawiera kolagen typu drugiego [nowej generacji],są to tabletki do ssania dwa razy dziennie po jedzeniu o kwaskowatym smaku - proenzi comfort-ale dopiero kilka dni go konsumuję www.poradnia.pl/kolagen-dla-twoich-stawow.html
        • dorcia1234 Re: odchudzanie 29.01.15, 18:46
          szwagier farmaceuta swojemu bratu a memu mężowi po usunięciu łąkotki polecał i poleca artresan
          • peonka Re: odchudzanie 04.02.15, 01:13
            A ja na stawy (bolące i strzelające kolana) biorę czarci pazur. Polecił...weterynarz smile najpierw brał pies, ON z dyskopatią, potem kot, a teraz ja. I DZIAŁA smile
    • dzedlajga Re: odchudzanie 31.01.15, 23:43
      Ciekawa jestem, czy ktoś zaczął pić te koktajle ze mną? Przyznam, że zrobiłam kilka dni przerwy i waga szybko poszybowała. Nie wiem jak to wszystko działa, ale wystarczyło, że wypiłam wczoraj i spadła prawie o 1kg ale i tak jest wyżej, niż po ostatnim koktajlu. Czyli niestety trzeba pić regularnie, a czasem po prostu nie mam ochoty na koktajl, Nawet nie to, że nie chce mi się robić tylko pić. No ale w takim razie trzeba się pilnować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka