Dodaj do ulubionych

Psi domokrążca

13.04.15, 20:42
Czyli kto ?
Wiadomo SONIA
Co ma do zaoferowania ?
Swój wdzięk i urok osobisty .
Czego oczekuje ?
Pełnej michy

To tak pokrótce a teraz rozwinięcie smile
Sonia kipi wręcz życzliwością do sąsiadów i tego samego oczekuje od nich. Bo jak nazwać ładowanie się do czyjegoś mieszkania bez zaproszenia ?
W pierwszej kolejności uruchamia ogonek, potem anielskie oczęta którym towarzyszą wygibaski. Gdy uśpi czujność delikwenta, czym prędzej czmycha do jego mieszkania ledwo ten drzwi uchyli. Śmiechu jest przy tym co nie miara bo pannica dokładnie obleci każdy kąt a gdy trafi się sąsiad psa posiadający, radość jest podwójna. Na pewno gdzieś stoi micha. Jako szanująca się dama nie może nie skorzystać z " poczęstunku " wink ku zaskoczeniu właściciela psiej miski.
Któregoś razu wracając ze spaceru, Sonia jak to ma w zwyczaju, biegła przede mną po schodach do góry. Na pierwszym piętrze sąsiadka rozmawiała z pewną panią roznoszącą powiadomienia z UM. Jako że nie słyszałam tupotu rudych łap zaczęłam nawoływać . Cisza. Pytam zatem sąsiadki czy nie widziała psa. Nie, padła odpowiedź.
Coś mnie pikło i mówię do niej żeby sprawdziła czy czasami Sonia nie zwiedza jej mieszkania. Oczywiście, ku zaskoczeniu sąsiadki, Mortadela jak gdyby nic oblazła i obwąchała każdy zakamarek. Chciałoby się rzec że okazja czyni gościa. Sonia widząc uchylone drzwi poczuła się zaproszona wink
W ten sposób zaliczyła prawie wszystkie mieszkania, oprócz dwóch.
No i w zeszłym tygodniu nadarzyła się niebywała okazja.
Wracałam już do domu i spotkałam sąsiada ( tego od Milusia ) wraz z Żarą czyli sunią rasy Golden Retriever . Jako że zajęci byliśmy rozmową, przystanęliśmy przy jego drzwiach. Sonia tradycyjnie rozpoczęła swój seans hipnotyczny wink i gdy już została wygłaskana przez sąsiada, stanęła wyczekująco merdając na lewo i prawo. Wołam Sonię a ta nic. Gapi się.
Sąsiad się roześmiał i pozwolił jej wejść. Żara natomiast została na korytarzu.
Ja wołam Sonię żeby przylazła a sąsiad wola Żarę zeby wlazła. Mortadela przydreptała stanęła w progu, no to ja gestem pokazuje jej do domu To samo robi sąsiad. Obydwie stoją jak te dwie krowy i ani rusz. Sonia zatem w tył zwrot w głąb, Żara natomiast po schodach do góry. Wolam zatem Żarę a sąsiad Sonię. Suma sumarum musiałam rudą chwycić za szelki i siłą wyprowadzić. Sąsiad postąpił podobnie.
Ale co zaliczone kolejne mieszkanie to zaliczone wink

Zostało jeszcze jedno wink
Obserwuj wątek
    • saga55-5 Re: Psi domokrążca 13.04.15, 22:15
      Oj weź nie narzekaj !
      Zaradna jest po prostu. Co zje w gościach to w domu zostanie wink
      • salimis Re: Psi domokrążca 14.04.15, 17:31
        Zaradna powiadasz. No cóż, pewnie zanim ją znalazłam, przez sześć lat nie robiła nic innego. Wszak poprzedni właściciel mówił że gdy wypuściła się to wracała dzień lub dwa dni później Ot nawyk jej pozostał wink
        A jeśli chodzi o poczęstunek którym tak się raczy, to nie ma on nic wspólnego z oszczędnościami.
        Gdybym nie poskramiała jej apetytu to wyglądałaby jak wątrobiana wink

https://wstaw.org/m/2015/04/14/watrobiana.jpg

a wygląda tak wink

https://wstaw.org/m/2015/04/14/sonia_jezioro.jpg
        • olinka20 Re: Psi domokrążca 15.04.15, 21:11
          Ona jest rozbrajająca smile
          Ja bym na pewno taką słodką parówe wpusciła i napychała ciasteczkami smile
          • salimis Re: Psi domokrążca 16.04.15, 20:14
            NO WŁAŚNIE
            Jedna z sąsiadek którą czasami odwiedzam, karmi ją ciasteczkami zwierzaczkami przeznaczonymi dla Teodora czyli jamnika wink
            maś ten, a tego jeście nie dośtałaś, a żyrafka, a hipopotam a ... i w ten sposób mogłaby ją nakarmić calym zwierzyńcem ku mojemu niezadowoleniu bo Teodor ma 4 kilo nadwagi.
            Soni w to graj, ja wychodzę a ona nie bo nie skończyła wink
            • olinka20 Re: Psi domokrążca 16.04.15, 20:17
              Hahaha, ja swojego pasę ciachami, ale on chudy jak przecinek, więc mogę wink
    • menard44 Re: Psi domokrążca 04.05.15, 13:03
      skąd ja to znam ?!?!... u mnie jest podobnie jak sie psiurowi szwendacz włączy i uda mu sie nawiac z ogrodu to zaraz w dłuuugą, dawniej chodził do swojego "domu zastepczego" ale nasi przyjaciele wyprowadzili sie i zmienił miejscówke teraz chodzi .... na recepcje klubu sportowego na naszej ulicysmilesmile oczywiscie tez na żebry i podobnie jak Sonia wyglada "prawie" jak baleronsmilesmilesmile
      • salimis Re: Psi domokrążca 04.05.15, 21:56
        Na szczęście udaje mi się przez cały czas utrzymać wagę Soni dzięki czemu przypomina jeszcze psa wink
        • olinka20 Re: Psi domokrążca 04.05.15, 22:12
          Weeez, Supeł ostatnio lezał na boku.
          Masakra sad
          Najchudszy pies na swiecie to jest sad
          • menard44 Re: Psi domokrążca 04.05.15, 22:24
            No u nas nie jest ciekawiesad.. waga 11kg , gdzie maks to jakieś 8. Robim co mozemsad ale psina to złodziej urodzony a nie lubi jedynie pomidorów. Nie wspomne juz ze suche z kociej michy najlepsiejsze na świeciesad Poza tym to juz staruszek i czasami sama mam problem zeby mu odmówic .
            • olinka20 Re: Psi domokrążca 04.05.15, 22:34
              Uch, u nas srednia rasy t0 11-15kg, kołek moj wazy niecałe 8 kg sad
              Masakra,
              • menard44 Re: Psi domokrążca 04.05.15, 22:43
                no nasz niestety zawsze lubił zjeśc i zawsze trzeba mu było ograniczac sad Jak nieopatrznie zostawiłabym siatke z zakupami na podłodze to zaraz spladruje. Ostatnio ukradł zółty ser i zezarł całe 30 dkg, tylko pół plasterka juz mu nie wlazłosad
                • salimis Re: Psi domokrążca 04.05.15, 23:09
                  Nie mam pojęcia ile powinna ważyć Sonia ale trzymamy się na 8 kilo. Kilogram mogłaby by zrzucić wink ale z wiekiem ( a mam ją już 3 lata ) ma większe fochy przez co mniej ruchu. Jak kiedyś pasowały jej półtora godzinne spacery tak teraz w połowie się zaprze i nie. Gdyby szla asfaltem to zapewne zdarłaby go pazurkami bo ona dalej nie idzie wink No a przecież nie będę się z nią na ulicy kłócić wink
                  • menard44 Re: Psi domokrążca 04.05.15, 23:13
                    He he nasz zawsze miał focha smile spacery uwieeeelbia ale z wiekem coraz krótsze, niedawno poszedł z córka do sklepu jakies 700 m od domu i w drodze powrotnej zastrajkował ... na srodku przejscia dla pieszych czyli mniej wiecej w połowie drogi. No i został przyniesiony na rekach z czego był baaardzo happy
                    • salimis Re: Psi domokrążca 04.05.15, 23:20
                      A wystarczyłoby wyciągnąć z kieszeni kiełbasę to cuda panie cuda wink
                      • menard44 Re: Psi domokrążca 04.05.15, 23:24
                        u nas to raczej ser bo to miłośnik serów wszelakich jest, pleśniowy, twarożek czy inny bursztyn kazdy jest pysznysmile jest do tego stopnia bezczelny że jak czuje ser a "klient" karmic nie chce to małpa potrafi szczekac nawet na goscismile
                        • salimis Re: Psi domokrążca 04.05.15, 23:35
                          Sonia też szczeka ale tylko w jednym przypadku, gdy inny pies płci męskiej nie zwróci na nią uwagi. Wtedy mu nawrzuca ty chaaamie ty obszczymurkuu wink
                          • menard44 Re: Psi domokrążca 04.05.15, 23:54
                            Ja tam wole żeby mój nie zwracał uwagi na inne psy, zwłaszcza wieksze bo sie stawia do bójki a szans raczej nie ma smile poza jednym kumplem - beaglem z ulicy który jest większy i którego lubi smile Po tym jak zaczepił dobermana szyliśmy ucho, po wdaniu sie w bójke z prawie wilczurem szylismy skóre na brzuchusad Normalnie zakapior miniaturasmilesmile bo z wygladu to cos w ten deseń:
                            puppydogweb.com/gallery/lhasaapsos/lhasaapso_p001.JPG
                            taka maskotkasmile
                            • salimis Re: Psi domokrążca 05.05.15, 08:44
                              Małe psiaki mają to do siebie szczególnie gdy zostaną pogryzione, że w dorosłym wieku rzucają się na inne. I nie patrzą czy mają szanse czy nie.
                              Sonia natomiast działa na innej zasadzie. Nie zwrócił na mnie uwagi to sama zwrócę na siebie uwagę wink Wystarczy że na nią spojrzy a ta już pręży się i uruchamia ogonek. Lubi być adorowana wink

https://puppydogweb.com/gallery/lhasaapsos/lhasaapso_p001.JPG

A ten deseń to twój deseń czy przykładowa fota wink
                              Jakby nie było milusi smile
                            • olinka20 Re: Psi domokrążca 05.05.15, 08:47
                              Bo ty sie nie znasz, to pies zaczepno obronny jest!
                              On zaczepia, ty bronisz wink
                              • menard44 Re: Psi domokrążca 05.05.15, 10:18
                                Ze zaczepno-obronny to wiemsmilena dodatek gooopismile
                                Salims na dzień dzisiejszy wyglada niemal identycznie jak ten na zdjeciu, za kilka dni idziemy sie strzyc i bedziemy miec "nowego" psa zupełnie innegosmilesmile Sorrfy ale ja
                                • menard44 Re: Psi domokrążca 05.05.15, 10:20
                                  Wysłało mi sie za wczesnie, nie wklejam zdjęc bo ja idiota komputerowy jestemsmilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka