malagracja 15.02.09, 13:08 W tym wątku dzielimy się doświadczeniami z pończochami nylonowymi firmy GIO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malagracja Gdzie można kupić pończochy GIO? 23.02.09, 17:17 - www.nylondreams.co.uk/ - mojepuncochy.com/catalog/quick_research.php?keywords=gio&search_in_description=1&pfrom=&pto=&categories_id=&inc_subcat=1&manufacturers_id= - www.loliebelle.com/index.php - www.openbottomgirdles.co.uk/advanced_search_result.php?inc_subcat=1&search_in_description=0&keywords=gio - www.sheernylons.co.uk/ Jeżeli znacie jakieś sklepy, gdzie można kupić pończochy GIO, wpisujcie ich adresy jako odpowiedź na TEN post. :) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Gdzie można kupić pończochy GIO? 23.02.09, 17:37 - www.pnstockings.net/ - www.sfq.se/ Odpowiedz Link Zgłoś
nylon-lady Re: Gdzie można kupić pończochy GIO? 13.10.09, 22:02 www.legsware.com sklep z ponczochami nylonowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Tabela rozmiarowa pończoch Gio 26.02.09, 21:04 nylony.pl/rozmiary.htm Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja FF - Point heel - Ice white 17.04.09, 20:24 1 odpowiada mniej więcej kolorowej 2 Cervin. Kupiłam specjalnie 1, zeby byly krotsze, bo idzie ciepło ;) Sięgają mi końcem nizej niz 3/4. Nie polecam osobom, ktore maja problemy z oczkami. Materiał jest bardzo delikatny. Jest dość rozciągliwy w szerz. W zdłuż już nie. Wykończenia manszety są mniej mocne niż w Cervinach. Moge śmiało powiedzieć, że Gio FF będą lepsze na specjalne okazje niż na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
nyllabella Re: GIO 28.05.09, 09:19 Według mnie to Gio są najlepszymi nylonami.Zachowują jako jedyne właściwości nylonów z rozciągliwością lycry.Przy moich 179 cm.to jedyne nylony których nie boję się zakładać do mini.Szkoda,że nie produkują ich bez szwa.Nawiasem mówiąc lubię szew ale do super mini (pół uda)wolałabym bez szwa. nyllabella Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Gio bez szwa - oto linki :) 28.05.09, 21:07 Prosze oto linki: RTH red RTH black RHT platinium RTH blue RTH fuschia RTH navy RTH natural RTH bronze RTH chocolate Jest jeszcze więcej :-) Pozdrawiam, Malagracja Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek04 Re: Gio bez szwa - oto linki :) 29.05.09, 12:19 Od jesieni gio bez szwa beda rowniez dostepne w sklepie nylony.pl :D Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Gio bez szwa - oto linki :) 29.05.09, 22:21 Od jesieni to nylony.pl szykują lepsze rzeczy, ale nie wiem czy wolno mi mówić na forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nylon-lady Re: Gio bez szwa - oto linki :) 13.10.09, 22:04 rowniez www.legsware.com/index.php/cat/c8_Nahtstruempfe.html/page/2 Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada Re: GIO 19.11.09, 12:52 Pończochy Gio można też kupić bezpośrednio od producenta i ja tak zawsze robię. W tej chwili mają naprawdę rewelacyjne ceny. Nie mam pojęcia, czy Gio.co.uk wysyła do Polski, ale do Holandii tak, przesyłka kosztuje <3 funty. Niestety czasami coś im się kopie z systemem płatności, ale można wtedy bez problemu zadzownić i podać dane karty przez telefon (ja tak robię) po złożeniu zamówienia, albo nawet wysłać przez email jeśli ktoś na tyle kocha ryzyko:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada zły link podałam 20.11.09, 13:50 Link do strony firmowej Gio: www.giostockings.com :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada GIO RHT wrażenia 02.04.10, 17:38 Kupiłam swoją pierwszą parę RHT (bo ja uznaję tylko FF:)) właśnie od Gio, jako że ich zszywane pończochy są moimi ulubionymi. Niestety nie trafiłam kompletnie z rozmiarem. Wzięłam S, FF noszę 8.5. Sugerowałam się długością nogi podaną w tabelce (oprócz rozmiaru stopy) no i totalna wtopa. Za długie i stopa za wielka. Wyglądam jak Sierotka Marysia, zwijają się smętnie na kolanach i kostkach. Jeśli ktoś nosi FF od Gio, to informuję, że RHT są dużo, dużo bardziej rozciągliwe wszerz, a stopy mają naprawdę spore. Jak ktoś chce przygarnąć używaną kilka godzin parę RHT Gio w kolorze czarnym i rozmiarze S to proszę się zgłaszać. Będą dobre na osobę o stopie 37-38 i nogach grubszych niż 54 cm w udzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek04 Re: GIO RHT wrażenia 05.04.10, 18:00 Ja nosze tylko ponczochy ponczochy GIO w tym samym rozmiarze co ty i zawsze RHT byly wezsze od FF. Natomiast GIO zdarzaja sie takie wpadki (szczegolnie jesli chodzi o RHT, choc ja ostatnio mialam to samo przy czarnych FF): za duza stopa i za szerokie albo za dlugie. Wyslalam nawet maila do sklepu, bo pomyslalam, ze moze zle oznaczyli romiar na opakowaniu, ale dowiedzialam sie, ze w GIO wszystko jest mozliwe, poniewaz nie stosuja oni prasowania termicznego ani nie maja certyfikatu jakosci ISO i ze ponczochy w jednym rozmairze moga sie roznic nawet dlugoscia, szerokoscia etc nawet kilka centymetrow :) Poza tym generalnie ponczochy GIO RHT maja troche wieksza stope od FF. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada Re: GIO RHT wrażenia 06.04.10, 17:05 Dzięki za informacje. Najbardziej mi właśnie ta wielka stopa doskwiera, wygląda to żałośliwie:) Będę się trzymać od tych RHT z daleka, natomiast FFów nie mogę się nachwalić, zjechałam już sporo par czarnych i granatowych pointów i wszystkie były identyczne, i bardzo dobrej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
mazeq Re: GIO RHT wrażenia 09.07.10, 10:36 Rozmiar medium sięga przy wzroście 175 do ok. 9/10 uda, natomiast stopa jest zdecydowanie na rozmiar 40-42 Odpowiedz Link Zgłoś