Dodaj do ulubionych

wydawnictwo

18.06.13, 11:58
Forumowicze, chcemy wydać taką zszywkę przeglądówek po Polsku. Jakie są naukowe wydawnictwa w Polsce do których mogę uderzyć i zapytać o cenę/warunki itp. Chodzi o szeroko pojęte nauki społ-hum. Na razie wiem o Impulsie, Eneteia, Wyd. Adam Marszałek, Scholar. Chodzi mi o sprawdzone wydawnictwa, z którymi mieliście jakiś kontakt, dobrze by było jakby ich książki były gdzieś dostępne do kupienia. Proszę o (wyjątkowo) odpowiedzi w temacie :-)
Obserwuj wątek
    • dala.tata Re: wydawnictwo 18.06.13, 12:10
      Kryterium wydawnictwa zeby byly ksiazki do kupienia jest zaskakujaco rewolucyjne :)
      • siedemlatwtybecie Re: wydawnictwo 18.06.13, 12:17
        Dala, powiem uczciwie, o książkach i ich wydawaniu mam takie same zdanie jak ty. Ale obiecałem się zorientować w temacie więc to robię. Chcę znaleźć jak najtańsze wydawnictwo (bo nasze uczelniane jest chyba najdroższym na świecie) - ale jednak takie które wydaje książki które można gdzieś kupić :-))))) Dlatego proszę o odpuszczenie żartów i tylko merytoryczne wpisy ;-)
        • sendivigius Re: wydawnictwo 18.06.13, 12:34
          siedemlatwtybecie napisał(a):

> Dala, powiem uczciwie, o książkach i ich wydawaniu mam takie same zdanie jak ty
          > . Ale obiecałem się zorientować w temacie więc to robię. Chcę znaleźć jak najta
          > ńsze wydawnictwo (bo nasze uczelniane jest chyba najdroższym na świecie) - ale
          > jednak takie które wydaje książki które można gdzieś kupić :-))))) Dlatego pros
          > zę o odpuszczenie żartów i tylko merytoryczne wpisy ;-)

Alez tu nikt nie zartuje. Mowimy o wydawnictwach w Europie Wschodniej. Niektore nawet pozwalaja dobrze zarobic:

- Ot, choćby książki prezydenta, które nie istnieją. A za które dostał 2 miliony dolarów honorarium.

Jak to?

- Prezydent jest zobowiązany co roku przedstawiać oświadczenie majątkowe. Od dwóch lat znakomicie zarabia, deklaruje ogromne kwoty z tytułu honorariów za prawa autorskie. Tyle że to są prawa do książek, których nie ma. Znaleźliśmy nawet wydawnictwo, które rzekomo je wydało. I to w ogóle nie jest wydawnictwo! To po prostu drukarnia i w ogóle nie ma prawa do wydawania książek, może tylko realizować zamówienia wydawnicze i drukować książki.

całość tutaj:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14118736,Ukrainski_reporter__Tutaj_zycie_jest_warte_10_tys_.html#BoxSlotII3img
        • flamengista Re: wydawnictwo 03.10.14, 15:24
          stosunkowo tani i w miarę solidny jest marszałek, wydaliśmy tam parę książek. owszem, można je kupić, choć nie wiem czy ktokolwiek to zrobił:)
          • adept44_ltd Re: wydawnictwo 03.10.14, 19:52
            słaba redakcja i dystrybucja plus wydają wszystko...
    • podworkowy Re: wydawnictwo 18.06.13, 12:13
      nie wydawałem tam, ale podobno A. Marszałek jest o.k.
      • prawdziwam2011 Re: wydawnictwo 18.06.13, 16:50
        To sobie przejrzyj książki tam wydane.
        • siedemlatwtybecie Re: wydawnictwo 18.06.13, 19:15
          proszę bez krytyki, wolałbym głosy z lepsza propozycją. Dziękuję :-)
          • adept44_ltd Re: wydawnictwo 18.06.13, 21:14
            jeśli to jest dobra książka, próbuj universitas, do innych (tzn. poniżej tego progu) średnio jest sens..., choćby z powodu kiepskiej dystrybucji.
          • prawdziwam2011 Re: wydawnictwo 18.06.13, 21:26
            to była zachęta:-)
    • adept44_ltd Re: wydawnictwo 18.06.13, 21:12
      siedemlatwtybecie napisał(a):

> Forumowicze, chcemy wydać taką zszywkę przeglądówek po Polsku. Jakie są naukowe
      > wydawnictwa w Polsce do których mogę uderzyć i zapytać o cenę/warunki itp. Cho
      > dzi o szeroko pojęte nauki społ-hum. Na razie wiem o Impulsie, Eneteia, Wyd. Ad
      > am Marszałek, Scholar. Chodzi mi o sprawdzone wydawnictwa, z którymi mieliście
      > jakiś kontakt, dobrze by było jakby ich książki były gdzieś dostępne do kupieni
      > a. Proszę o (wyjątkowo) odpowiedzi w temacie :-)

raczej nie uderzałbym do żadnego z wymienionych...
    • nienietoperz Re: wydawnictwo 18.06.13, 21:41
      Na pewno po Polsku chcecie wydać?
      Skoro tak, to musicie znaleźć jakieś Patriotyczne wydawnictwo.
    • solar37 Re: wydawnictwo 19.06.13, 08:59
      Jest jeszcze Wydawnictwo UW:
      www.wuw.uw.edu.pl/index.php?tresc=instrukcja_dla_autorow
      oraz Dialog:
      www.dialog.edu.com.pl/index.php?route=information/information&information_id=4
      Dialog wydaje głównie rzeczy orientalistyczne, ale nie tylko. Kolega wydał tam książkę dotyczącą historii polskiej politologii.
      Książki tych wydawnictw można znaleźć w księgarniach.
      • siedemlatwtybecie Re: wydawnictwo 20.06.13, 20:20
        Dziękuję wszystkim za podpowiedzi - dodam jeszcze, co mi podpowiedziano poza forum - Difin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka