Dodaj do ulubionych

Chcialabym cos zmienic u mlodego...

20.09.09, 09:03
Bo ma taki nuuuuudny ten pokoik... Moze by cos namalowac? On sie robi fan
dinozaurow, ale namalowac dinusia chyba nie tak latwo... Malowala ktoras cos w
tym stylu? Kurde, boje sie ze cos spierdziele i bedzie caly pokoj do
malowaniabig_grin Malz chyba by mi glowe urwal tongue_out
Ja jak bylam mala, mialam wymalowana przez mame wielka smerfetke z domkiem z
grzyba. Uwielbialam ją smile Tez bym chciala cos ladnegho stworzyc, ale nie wiem
jak sie do tego zabrac..
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 09:07
      zdjecie masz? smile
      ja nie jestem zwolenniczka malowania scian w oczoje*ne obrazki
      bo to sie szybko nudzi
      wole prosta forme, w miare niezagracona powierzchnie, a klimat dzieciecy
      tworzony dodatkami
      co jest tez o tyle praktyczne ze w kazdej chwili mozna zmienic klimat i tematyke
      przy pomocy niewielkich nakladow
      zamiast dinozorła na scianie wybralabym dino narzute, dinozobrazek albo sako z
      pokryciem w dizoarły smile
      i kolekce wyeksponowana na polce, jak maly jest fan
      no ale trudno cos powiedziec, jak nie widac pomieszczenia
      w kazdym sprawdzi sie cos innego smile
      • hellious Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 09:12
        Zdjecie moge zrobic pozniej, bo w tej chwili jest tam gora prania i rozpierdziel
        zabawkowy, wiec pomieszcvzenia za bardzo nie widacbig_grin Pokoj ma jakie 1,5x2,5
        metra, na jednej krotszej scianie jest okno i rzygownik, w samiutkim rogu
        dluzszej drzwi bez drzwi ;P
      • frida-marzec08 Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 10:23
        Ja bym dodała do tych pomysłów jeszcze np: klosz na lampkę, albo typowa lampę
        dziecięcą, na ścianę (zamiast malowideł) możesz kupić naklejki, kup tkaninę
        kolorową i uszyj (albo poproś mamę, babcię, ciocię itp.) zasłonkę i poszwę na
        poduchę.
    • karra-mia Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 09:42
      ja namalowałam z szablonu pasek autek na scianie, do tego parę
      gadżetów i pokój nabrał charakteru
      • ga_lapagos Inspiracje 20.09.09, 10:05
        https://ny-image1.etsy.com/il_fullxfull.83504253.jpg

https://www.beckyandlolo.co.uk/UserFiles/Image/RMK1043Dinosaurs_depa.jpg
        • ga_lapagos Re: Inspiracje 20.09.09, 10:12
          https://www.idzifplv.com/upload/image/12675_petite.jpghttps://www.mandellia.fr/upload_miniature/sticker_bebe_dinosaure_470.jpg

Te dinozaury to takie naklejki na sciane. Polecam bo ladnie sie trzymaja, a jak sie znudza mozna po prostu odkleic smile
          • hellious Re: Inspiracje 20.09.09, 10:20
            Te duze, kolorowe to chyba tapeta? Faaajnesmile Eh, jakbym tak miala troche grosza,
            wypierdzielilabym wszystko z domu, co mam, bo nic mi sie z tych gratow nie
            podobasad Szkoda ze u nas nie ma jakies gieldy staroci czy cus... Zle mi sie
            mieszka miedzy rozpadajacymi sie pazdzierzami sad
            • grave_digger Re: Inspiracje 20.09.09, 10:23
              kupiłam za darmochę na allegro naklejki księżniczki na ścianę, było ich około
              200, małe i duże. przepiękne. nic nie malowałam, bo mi się nie chciało tongue_out a
              naklejki wyglądają super. może szukaj okazji na allegro z naklejkami.
              • hellious Re: Inspiracje 20.09.09, 10:30
                Nic dinusiowego na allegro nie znalazlam sad ale sa fane:
                allegro.pl/show_item.php?item=741605328
                allegro.pl/show_item.php?item=741605321
                tyle, ze droogie kurna sa... nie stac mnie aktualnie na naklejki za 2 stowyuncertain
                • grave_digger Re: Inspiracje 20.09.09, 11:08
                  strasznie drogie
                  znalazłam moją aukcję, za 108 szt. naklejek dałam 26 zł
                  www.allegro.pl/item693893461_693893461.html
                  a fronty mebli okleiłam okleiną też księżniczkową z allegro.
                  • hellious Re: Inspiracje 20.09.09, 11:09
                    no wiesz grave, mlodego ksiezniczki raczej nie usatysfakcjonujawink A innych tak
                    tanich i w takiej ilosci, ale bardziej meskich nie widzialam.
                    • grave_digger Re: Inspiracje 20.09.09, 11:20
                      ja wiem hel. no oczywiście. tylko mi chodzi, że trafiłam na okazję, bo naklejki
                      w realu na ścianie wyglądają o niebo lepiej niż na zdjęciach. więc szukaj okazji
                      dinusiów, strażaka sama czy transporterów tongue_out może wrzuć sobie w powiadomienia
                      takie aukcje np. jeśli teraz nie ma, nie znaczy, że nie będzie. może ktoś będzie
                      chciał wyprzedać podobne naklejki. warto trochę poczekać i obadać sytuację suspicious
                      • hellious Re: Inspiracje 20.09.09, 11:22
                        jeszcze sie przejde do stacjonarnego tapetowo-naklejkowo-wykladzinowego. Mamy
                        taki jeden, ale nie wiem jak tam z cenami... Pewno wyjde szybciej niz weszlam big_grin
            • moofka Re: Inspiracje 20.09.09, 11:01
              jaki masz budzet na ten pokoik teraz?
              pazdzierze wywalic najlepiej
              nic ladnego nie wyjdzie miedzy staraymi gratami na tak malej przestrzeni
            • frida-marzec08 Re: Inspiracje 20.09.09, 11:03
              Paździerze też możesz przemalować - tanim kosztem będziesz miała"nowe" meble -
              przynajmniej w dziecinnym smile
              • hellious Re: Inspiracje 20.09.09, 11:08
                Jak wywale paździerze to zostana mi chyba tylko kartonybig_grin Te z dziecinnego
                jeszcze jako-takie, mimo swoich 15 lat big_grin ( meble z czasow wczesnonastoletnich
                mojego brata)Za to nasze meble "salonowe" rozpadaja sie dokumentniesad I sa
                NIEMILOSIERNIE!!! brzydkie, ale jak wywale, nie bede miala nic... I tak dobrze,
                ze cos stoi, bo kiedy sie ty wprowadzilam, byly tylko meble z dziecinnego.
                • ga_lapagos Re: Inspiracje 20.09.09, 11:16
                  Duuuza czesc moich mebli jest po kims, ale jesli meble sa z ladnego drewna mozna je przemalowac lub oczyscic i wychodza niezle cacka. Mamy taka komode po babci chlopa byla pomalowana taka czarna blyszczaca farba.Gdy pozbylismy sie tej farby naszym oczom ukazalo sie piekne jasne drewno, szorowalismy, szorowalismy i teraz mamy ladna , jasniutka komode smile

Na forym Wnetrza Mieszkan czy jakos tak nieraz sa fajne pomysly.
                  • hellious Re: Inspiracje 20.09.09, 11:17
                    noo, pomysly maja tam swietne, tyle ze ja sie boje tknac to, co mam, bo sie
                    rozpadniebig_grin Szafa w przedpokoju stoi we wnece od pierwszego wlascicielatongue_out
                    • ga_lapagos Re: Inspiracje 20.09.09, 11:21
                      Masz racje stosuje te sama taktyke: jak sie rozpada to nie ruszac! i zyje nadzieja wink
                    • ez-aw Re: Inspiracje 21.09.09, 08:07
                      Hell, meble można też okleić. Całkowicie zmieniają swój wygląd.
                      Np coś takiego
                      allegro.pl/item742614207_okleina_samoprzylepna_drewnopodobna_45_cm.html
                      Tanim kosztem zmieniasz wygląd mebli. Łatwe do zrobienia - kiedyś sama zrobiłam
                      cały regał.
                      A naklejki z dinusiami są super. Chyba młodemu kupię smile
                • moofka Re: Inspiracje 20.09.09, 13:03
                  dawaj zdjecie i budzet
                  moze jednak mozna bedzie sie pozbyc pazdzierzy rosadnym kosztem smile
    • madame_zuzu Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 10:31
      A ja podrzuce taki pomysł na ryzowanie na scianach obrazkow z kartki.
      Masz fote/rysunek dinozarła na kartce, rysujesz na nim siatkę, dzieląc na równe części
      O tak mniej wiecej
      https://farm3.static.flickr.com/2475/3936023367_e135cfb71f.jpg

a potem rysujesz na ścianie identyczną siatkę, tylko odpowiednio większą. Musi mieć tyle samo kwadratówsmile
      No i w kwadratach na ścianie rysujesz ołowkiem poszczegolne elementy z kwadratów na kartce. Ja w ten sposob, bardzo ładnie narysowałam zwierzaki z kubusia puchatka. I skala równa wychodzi. Siatkę ze ściany sie poznoiej ściera gumką do ścierania. gotowy obrazem malujesz farbami. i gotowe.
      • hellious Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 10:32
        O, zuzu, jak nie pijesz, to mysliszbig_grin Chcialabym cos w miare tanim kosztem
        zrobic, ale zeby efekt fajny byl. to z kratka-siatka nie jest glupiesmile Kiedys na
        plastyce uczyli nas w ten sposob rysowac twarzesmile
    • hellious Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 10:36
      O, znalazlam dinusie , tanie sa nawet, ale zastanawia mnie, czy te naklejki sa
      takiej wielkosci jak na zdjeciu pogladaowym? Czy malutkie raczej?
      allegro.pl/item740265686_naklejki_na_sciane_scienne_farma_piraci_kosmos.html
    • hellious Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 10:47
      Te sa fajnebig_grin
      allegro.pl/item744887086_naklejki_scienne_na_sciane_20cm_efekt_3d_super.html
      • frida-marzec08 Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 11:08
        Na "Małym dziecku" ktoś założył wątek o naklejkach ściennych - może tam uzyskasz
        jeszcze kilka praktycznych rad???
        • hellious Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 11:08
          Czytalam, ale nic w sumie nowego sie nie dowiedzialam.
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 11:11
      U mnie naklejki sie nie sprawdzilyby (testowalam na probce). Po pierwsze mam
      chropowata sciane, a po drugie koty, ktore duzo potrafia nakombinowac, coby do
      naklejonych obrazkow sie dobrac.
      Wiec malowalam.
      Zastosowalam technike, wybralam z kolorowanek dla dzieci odpowiednie rysunki,
      powiekszylam i wydrukowalam na zwyklych kartakch A4. Wycielam kawalki, najpierw
      ogolne zarysy, pozniej srodkowe czesci. Kawalki obrysowywalam olowkiem. Jak juz
      milam caly obrazek, to pomalowalam zarys, a pozniej w srodku. Farby kupilam
      akrylowa w tubkach (a ostatnio byla promocja w rossmanie i mozna bylo
      kupickomplet wmiare tanio). Tlo pomalowalam probkami kolorystycznymi farb jakie
      mozna w niektorych sklepach nabyc z farbami.

Juz pokazywalam na forum, ale jesliprzegapilas to ja namalowalam cos takiego:
      http://images46.fotosik.pl/22/c60441d1b79fc77em.jpg
      http://images25.fotosik.pl/286/eaa9948787f067edm.jpg
      http://images34.fotosik.pl/384/7bbe26d4e7f8f487m.jpg
      • bernimy Edycję zaprosiłabym na malowanie do mojej Młodej 20.09.09, 22:30
        która uwielbia tygryska i zwariwałaby ze szczęścia mając tak
        pomalowane ściany. A tak to musi się zadowolić naklejkami z Kubusia
        Puchatka smile
    • mama-dzwoni Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 11:15
      Zmień płytę, bo ta o dziecku już jest zdarta...
      Musisz być strasznie nudą monotematyczną kobietą, współczuje Twoim znajomym.
      • hellious Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 11:16
        Nie mam znajomych, dzwoncusmile chcesz sie zaprzyjaznic?
        • verdana Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 15:05
          A dziecię w jakim wieku?
          Moje najkoszmarniejsze wspomnienie dziecinsta - matka zmienila
          wystrój pokoju bez uzgodnienia. Pięknie, to nie byl JEJ pokoj.
          Jesli dziecie poniżej 3 lat - zmieniaj smiało. Powyżej - pytaj o
          zdanie dziecięcia, nie nas.
          • verdana Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 20.09.09, 15:07
            Doczytaam, ze jeszcze nie gada - no to zmieniajsmialo. Tylko
            odradzam drogie czy pracochłonne malunki na scianach, po roku beda i
            tak brudne i zabazgrane.
            • opium74 Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 21.09.09, 08:36
              ja pożyczyłam rzutnik, podłączyłam do kompa i rzuciłam na ścianę.
              Mąż obrysował kontury i pokolorował.
              Zdjęcia w mojej galerii smile
              • michalstachyra Re: Chcialabym cos zmienic u mlodego... 21.09.09, 11:11
                polecam swoje portfolio www.stachyrafreski.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka