19.02.11, 18:54
Lubicie?
Bo ja jakoś nigdy nie miałam okazji, a jak mogłam wybrać to wybierałam co innego, no a dziś mnie poczęstowano i się zakochałam.
Obserwuj wątek
    • mme_marsupilami Re: Sushi 19.02.11, 18:57
      Uwielbiam, uwielbiam ! Tatar z lososia numerem jeden, wszelkie kombinacje surowych ryb tez !
      Listeriozy sie troche boje, ale na cos umrzec trzeba wink
      • doral2 Re: Sushi 19.02.11, 19:19
        za marynowany imbir dam się w plasterki posiekać smile
        za wasabi smile
    • princy-mincy Re: Sushi 19.02.11, 20:18
      bardzo
      zwlaszcza maki i futomaki z avocado
    • sebaga Re: Sushi 19.02.11, 20:50
      mialam tak jak Ty, przez wiele lat obchodzilam toto wielkim łukiem. A potem poszlismy w ramach eksperymentu i .wpadlam. Polecam robienie w domu, duzo teniej, a robi sie mega szybko, niewiarygodnie szybko. Ja robie 2 razy w tygodniu i nie moge sie nadziwic jak szybko i tanio(w porownaniu z knajpa).
    • madame_zuzu Re: Sushi 19.02.11, 21:49
      bardzo lubię i sama robię dobre. Mam tu o tyle dobrze, ze dostęp do świeżutkich ryb i innych morskich stworów mam na kazdym targu czy w kazdym skleie rybnym ( ktorych tu na pęczki).
      Ale z sushi trza uważąć bo to niewinne takie a dupa rośnietongue_out Ponad 8 kilo przypakowałam w 3 miesiące jedząć codziennie sushi ( w japanie będąc)
      • sebaga Re: Sushi 19.02.11, 22:31
        no wlasnieo moj maz tez tak mi mowi, ze tuczace. ale ile teg otrzeba zezrec zeby tuczylo???
        ja robie zawsze futomaki, okolo 20 na glowe, ile to moze miec kalorii.. Tego ryzu jest malo, a reszta malo kaloryczna... No dobra avocado tluste sad ale reszta ok, ryzu malo...
    • dezetta Re: Sushi 20.02.11, 08:54
      Ja uwielbiam, szwagier uwielbia, mój mąż i moja siostra rzygają na sam dźwięk tego słowa smile
      • magiczna_marta Re: Sushi 20.02.11, 09:31
        O, masz nowy suwaczek.
    • jowita771 Re: Sushi 20.02.11, 09:39
      Nie lubię. Próbowałam ze trzy razy, za każdym razem w dobrej restauracji i za każdym razem w innej, więc raczej nie było kiepsko podane. Po prostu to nie mój smak.
    • fajnyrobal Re: Sushi 20.02.11, 10:53
      Uwielbiam i sama robię. Za sos wasabi dam się pokroić. Najbardziej lubię maki z ogórkiem i z łososiem.
      Pierwsze słyszę żeby sushi było tuczące, ja jedząc go codziennie w tydzień poleciałam dwa kilo smile
    • mearuless a wy co same robicie skad macie ryby? 20.02.11, 11:30

ze sklepu? z hipermarketu?
      nie boicie sie?
      ja bym zrobila, bo to w zasadzie zadna filozofia. tylko sie boje tych ryb ze umrzemy na sraczke albo na inna odrybowa przypadłosc.
      • mearuless Re: a wy co same robicie skad macie ryby? 20.02.11, 11:32
        albo, co mnie to.... w knajpie do ktorej chodze na sushi jest taki przystojny pan ze jednak bede do niego chodzila....i zawsze dostaje cos gratis na sprobowanie i pogadac moge z przystojną mężczyznąbig_grin
        • magiczna_marta Re: a wy co same robicie skad macie ryby? 20.02.11, 12:51
          No to wiem gdzie się spotkamy next time big_grin
          • mearuless Re: a wy co same robicie skad macie ryby? 21.02.11, 11:01
            ha!!! nie ma sprawybig_grin
            tylko mi pana nie podrywaj!!!
            obiecujesz???
            bo jak nie to ci do wasabi srodka na sranie dosypiesuspicious
      • olinka20 Mea 21.02.11, 10:47
        Moj chlop kupuje rybe w makro, na razie sie nie strulismy wiec chyba ok wink
    • prigi Re: Sushi 20.02.11, 11:49
      nie znam.
      nie lubię surowych ryb., więc tutaj jest główny problemsmile może kiedyś się skuszę i będzie to dla mnie wielkie odkrycie, hmmmm....
      • zoja.pl Re: Sushi 20.02.11, 12:32
        Uwielbiam.
        Proszę o przepis (łopatologiczny jak krowie na rowie) na samodzielne zrobienie tych pyszności smile
        • bei sama robię:) 20.02.11, 13:01
          fotoforum.gazeta.pl/a/24153,3.html
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1044074,5,20,24153,IMG-8502,IMG-8502.html
          • doral2 czy kóraś 21.02.11, 10:57
            gadzina, da w końcu sprawdzony przepis czy nie??
            • olinka20 Re: czy kóraś 21.02.11, 11:10
              Ja ci moge tylko napisac- gotuje ryz.
              Potem wychodze z kuchni poczytac, albo ponecic, za kilka chwil wjezdza na stół gotowe sushi tongue_out
            • fajnyrobal Re: czy kóraś 21.02.11, 22:26
              Mówisz, masz
              fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,74818009,74818009.html
              stosuję z modyfikacjami.
              • sebaga Re: czy kóraś 21.02.11, 23:16
                bardzo dobry przepis
                ja tez zawsze mowilam, ze nie lubie surowych ryb, wiec sushi opada. A teraz jem ciagle sushi, a surowych ryb nadal nienawidze wink
                moj ulubiony zestaw: wedzony łosos (najlepszy to dziki z Alaski firmy Almar, dostepny w auchan i Realu na pewno i zawsze)+ avocado+tykwa i rzodkiew (dostepne w sklepach Kuchnie świata)+swiezy ogorek(moj maz woli kiszony), kiedys zamiast łososia dawalam paluszki krabowe (vici lub akerman), ale jakos mnie od nich odrzuca ostatnio. I co jest baardzo wazne i dobre, ale tuczace to majonez big_grinDD Acha, ocet, wasabi i ryz najlepsze z firmy blue dragon. Nori najgorsze z blue dragon (nie da sie pogryźc). To wszystko moje doswiadczenia, wiec mozna sie nie zgadzac, bo jest subiektywne... Ale opisujac narobilam sobie smaka, szkoda ze rzodkiew wyszla sad
      • sebaga Re: Sushi 21.02.11, 23:18
        Prigi, no wlasnie tu nie jest glowny problem, skus sie bo warto wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka