17.04.11, 15:18
i to ciężki
a na co? na polska zasraną chemię do gosp dom!
mam, niestety bardzo zażelazioną wodę, o ile do kuchni idzie przez filtry to już do łazienek nie (filtry są dość kosztowne a jakby i kilble sie płukało i mordę myło w takiej wodzie to byśmy na nie nie zarobili, tak wiem, trzeba poglębić studnię, pogłębimy jak będzie kiedyś na to kasa - czyli nigdy big_grin)
ale do rzeczy, jak sie łatwo domyslić taka woda zostawia na wannie, umywalkach i kiblach brzydki osad, kiedyś miałam taki fajny płyn z niemiec to miałam wszystko bialutkie, ale płyn się skończył i powalczyłam z dziadostwem polską chemią - kurwa jebany cif (CA 15 zł za butelkę) nie działa, zalewałam wybielaczami, lekko wybielił po wierzchu nie działa, próbowałam jakimiś zasranymi cilitami - nic nie rusza, ani tam inne bangi srangi - nic! jak żółte zacieki były tak są, oczywiście wszystkie zabiegi przy użyciu twardej gąbki, szczoteczki do zębów i szczotki przeprowadzane - otrułam się oparami i tyle mojego
teściowa się dzisiaj na targ kopsnęła to ją poprosiłam, żeby mi to niemieckie cudo kupiła i handlarzy, (pół litrowa butelka za 10 zł) wzięłam się za walkę od nowa - zalałam, pozacierałam twardą gąbką i cud, normalnie dziadostwo schodzi, że aż miło, nie wyciera po wierzchu, nie lekko wybiela tylko zdziera cały osad
i ja się w związku z tym pytam - czemu na polskim rynku jest dziadostwo a niemiecki płyn ze średniej półki sprawia, że rzeczy niemożliwe stają się wykonalne?
pieprzyć to, ja już w życiu żadnego cifa srifa nie kupię, bo to się nie opłaca - ani fizycznie ani finansowo

jakby ktoś był ciekawy to ten płyn się nazywa MOC (ładnie nie?)
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: wkurw 17.04.11, 16:02
      a ajaxy?
      a próbowałaś amway? mają całkiem niezłą chemię.
      • deela Re: wkurw 17.04.11, 16:04
        jaxy j.w.
        a amway to sekta big_grin nie wiem, nie miałam do czynienia z ich chemią, ale jak to mówią lepsze jest wrogiem dobrego, mi się już nie chce eksperymentów, jeszcze mnie głowa boli od ostatnich
        • grave_digger Re: wkurw 17.04.11, 16:05
          kurczę, proponuję się przełamać. szkoda, że daleko mieszkasz, bo moja ciotka dorabia w tej sekcie to bym ci coś zanabyła i musiałabyś przyjąć wink
          • deela Re: wkurw 17.04.11, 16:07
            aaaaaaaaaa chcesz mnie wciągnąć do sekty!!!!
            nie no, teściowa będzie mi dostarczać MOCy, ona często tam jeździ big_grin
    • elske Re: wkurw 17.04.11, 16:03
      Wiesz jaki płyn polski ładnie domywa zacieki? Czarny domestos Zero kamienia . Moja mama mówi że jest najlepszy. Nawet wyszorował do czysta kibel u mojej ciotki.Wystarczyło tylko zalać. Ciotka przez kilka lat kamień hodowała w sedesie i twierdziła, że niczym tego domyć się nie da.
    • deela o - czytać :D 17.04.11, 16:09
      wyborcza.biz/biznes/1,101716,9414118,Wandy_wola_Niemca__Niby_ta_sama_marka__a_z_Niemiec.html?as=2&startsz=x
    • aniuta75 Re: wkurw 17.04.11, 17:37
      Deela a próbowałaś Power Fista z Biedrony? Jest rewela, żadne cuda mi tak nie zmyły kamienia jak ten. Fakt śmierdzi przeokrutnie ale efekt jest cudny i o smrodzie się szybko zapomina smile.
      • ciepla.kawa Re: wkurw 17.04.11, 18:15
        A moja sąsiadka właśnie sie wybiera do Niemiec i sie mnie pytała czy coś mi przywieźć. No to może ją o tego MOCA poproszę. Deela,weź no zdjęcie zrob i mi pokaż jak to wygląda.
        • deela Re: wkurw 17.04.11, 18:21
          właściwie to to jest mleczko do czyszczenia i nie śmierdzi big_grin
          wygląda tak:
          https://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/11/85/47/38/1185473872
          • deela Re: wkurw 17.04.11, 18:22
            aż poszłam sprawdzić i ta butelka ma 750 ml
            • sewa.49 Re: wkurw 17.04.11, 18:32
              Macie babeczki jakis patent na szyby od kabiny prysznicowej ? Nie moge tego kamienia domyc. Szorowalam kloroksem zmieszanym z woda i nie schodzi suspicious Juz nie mam pomyslu sad
              • deela Re: wkurw 17.04.11, 19:31
                nie, to jeden z powodów dla ktorych wkrótce pozbędę się kabiny na rzecz gustownej zasłonki
              • przeciwcialo Re: wkurw 17.04.11, 20:49
                Biedronkowy Fist s wpraju, wersja do kamienia.
                Ja tym całą łazienke myje. Kocham go normalnie.
                • deela Re: wkurw 17.04.11, 21:29
                  jesteś uboga... kupujesz w biedronce big_grin
                  • przeciwcialo Re: wkurw 17.04.11, 21:54
                    Dla Fista mogę zubożec wink
              • a-inka Re: wkurw 18.04.11, 10:49
                Do szyby prysznicowej używam jakiegoś cuda z firmy FM(ci od perfum,tez sektabig_grin)
                Perfumy są do bani,moim zdaniem,ale psikacz do szyb-rewelka.Dość,że myje to jeszcze pozostawia jakąś taka powłokę,że szyba jest dłużej czysta.No i wydajny,starcza na długo.
    • stillgrey Re: wkurw 17.04.11, 19:00
      nastepnym razem sprobuj octem smile
      • miarka71 Re: wkurw 17.04.11, 19:20
        MOC za 10zł? Boże ,u nas na rynku4zł w najdroższym sklepie kosztuje. Ty sobie przez internet lepiej kilka butelek zamów. Sama prowadziłam sklep z niemieckimi produktami i mogę polecić kilka sprawdzonych rzeczy do czyszczenia domu, np Putz-meister czerwony (kuchen-reinger spray) Rewelacja na wszystko co w domu zachodzi tłuszczem.
        • miarka71 Re: wkurw 17.04.11, 19:21
          Do kabin Sargoten anti-kalk.
        • deela Re: wkurw 17.04.11, 19:32
          widzialam na allegro za 5 zl, tylko ze wysylka za 11 dodatkowo big_grin
    • w_miare_normalna Re: wkurw 17.04.11, 20:34
      Ja zalewam umywalki (kuchnia i WC) płynem do WC, czyli najczęściej domestosem. Zalewam i zostawiam tak na godzinkę, pózniej szoruję i nie mam żadnych zacieków. Jedne co to rzeczywiście umywalki są wybielone, ale po paru dniach jest już ok.
      • deela Re: wkurw 17.04.11, 21:34
        jak czuję domestosa zbiera mi się na wymioty, serio, wybitnie nienawidzę tego zapachu
        • doral2 Re: wkurw 17.04.11, 21:42
          spróbuj solą wyszorować.

a na kabinę prysznicową cilit kamień i rdza w płynie, nie znalazłam nic lepszego. tylko drogie w cholerę uncertain
          ale sie i tak opłaca, bo niczym innym nie schodzi.
          i w związku z tym nie mam kabiny prysznicowej, takiej szklanej czy tam plastikowej, jeno wyłożoną kafelkami (podłoga też), ścianka z luksferów i zasłonka.
          i te luksfery cilitem jadę.
        • prigi Re: wkurw 18.04.11, 09:43
          o jak ja ciebie rozumiem z tym zapachem chloruuncertain
          nienawidzę tego smrodu. co ciekawe w pracy muszę używać go w dużych ilościach i chyba nigdy się do tego nie przyzwyczaję.
          a co do niemieckiej chemii, to ja jestem sceptyczna-kupiłam proszki kilka razy i nie zauważyłam żadnej diametralnej różnicy pomiędzy nimi a ich polskimi odpowiednikami-no chyba, że ogólnie moja pralka jest do dupy i źle pierze
    • przeciwcialo Re: wkurw 17.04.11, 20:47
      A próbowałaś Fist z Biedronki? Mam łazienkę na biało, Fist pousuwał osady których myslałam że nic nie ruszy. Kosztuje za pół litra jakies 4 złote. Z rozpylaczem.
      • deela Re: wkurw 17.04.11, 21:31
        już mi się nie chce eksperymentować, mam MOC !
        • przeciwcialo Re: wkurw 17.04.11, 21:56
          No ale Fist ma psikacz. Nic trzec nie trzeba. Ta moc to chyba mleczko?
    • changeone Re: wkurw 17.04.11, 21:34
      No to ja jeszcze ciągle naiwnie kupuję "polską" chemię.

W sumie to zawiodłam się jedynie na Vanish'u ale szybko zastąpiłam go nowym odplamiaczem Ariel. A już na 100% nie kupuję żadnych 2,5 czy 10 litrowych czy kg opakowań, bo właśnie Vanish 3L okazał się być prawie, że błękitną wodą!!!!

Ale przymierzam się do "niemieckiej" chemii bo zewsząd mnie te newsy atakują.Tyle, że nie wiem, gdzie to cudo kupić.
    • anna_sla Re: wkurw 17.04.11, 23:03
      bo do tego najlepiej nadaje się ocet wink
    • problemkind Re: wkurw 18.04.11, 12:57
      ocet albo kwasek cytrynowy. Popatrz w lidlu za chemia W5.
      • deela Re: wkurw 18.04.11, 14:05
        ocet probowalam, kwasek probowalam, w5 probowalam - i juz podziekowalam
        • problemkind Re: wkurw 20.04.11, 11:16
          Mhm i pewnie polalas octem i poczekalas aż się wgryzie w ten kamień?wink
    • pieskuba Re: wkurw 18.04.11, 13:45
      Na kamień ino ocet, dziewczęta! Tanie, skuteczne i się nie otrujesz.
      • lapwing123 Re: wkurw 19.04.11, 22:50
        Też mam własną studnię i też mocno twardą wodę- taką, że jak kiedyś włożyłam jakiś tester chyba z calgonu, a było tam napisane, że włożyć do wody odczekać 5 minut i sprawdzić. Mój tester po kilku sekundach już doleciał do końca miarkismile

Używam tylko domestosa czarnego, do wc, do brodzika. Staram się zalewać co jakieś 2-3 dni i nie dopuszczać do zacieków zółtych. Śmierdzi ale działa.

Ocet- nienawidzę zapachu i u mnie jakoś nie domył.
        • zales239 Re: wkurw 20.04.11, 13:55
          Byłam wczoraj u Niemców i MOC zanabyłam za 60 eurocentów czyli jakieś,2złsuspicious
          Nieżle zarabiaja na bazarku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka